Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od pedja »

Gracias Stevo

TT
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Saša napisao:Kod mene na zgradu dodat još jedan sprat + krov, i poslednje parče stepeništa gore na vrhu majstori nisu dobro odmerili pa su na samom vrhu stepeništa morali dodati još jednu "kvazi" stepenicu visine od jedno svega 7-8 cm da nadoknade razliku, i sada se na njoj polomiše (zapinju stalno) svi koji prvi put dolaze... Svako malo čujem kao se neko izvrnuo i bogara sve po spisku majstorima... :rofl:
Katastrofa je sta sve ljudi rade sa nadogradnjama. Neki to urade kako valja, ne moze se prigovoriti. Ipak, na gomili zgrada, vec posle par godina, krene pucanje, sleganje, prokisnjavanje. Najmanji problem je sto ni stepeniste ne znaju da urade kako treba. A onda vremenom naje*e onaj ko je u toj zgradi ziveo oduvek, a prihvatio da mu se uvede interfon i okreci zgrada, zarad potpisa saglasnosti... Koliko se puta u BG Hronici pojavio prilog sa ovakvim problemima, gde investitora , blago receno, zabole Q.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

"Kraljevska kula" u Saudijskoj Arabiji će biti najviša zgrada na svetu.

Britanska kompanija "Mejs", koja je bila zadužena za izgradnju nebodera "Šard" u Londonu, rukovodiće izgradnjom "Kraljevske kule" u Saudijskoj Arabiji, koja će predstavljati najvišu građevinu na svetu. Kula u lučkom gradu Džedi trebalo bi da bude visoka neverovatnih 1.200 metara.
Kompanija iz Džede angažovala je britansku građevinsku kompaniju "Mejs" da rukovodi projektom vrednim 902 miliona evra, u saradnji sa britanskom konsultantskom firmom "EC Haris".
Slika
Iako još nije zvanično objavljeno koju visinu će "Kraljevska kula" dostići, kompanija iz Džede je naglasila da će biti mnogo viša od Burž Kalife u Dubaiju, koja sa 830 metara trenutno važi za najvišu na svetu.
Kompanija je takođe otkrila da će građevina na obali Crvenog mora biti visoka kao četiri "Šarda", što znači da bi mogla da premaši visinu od 1.200 metara.

Izgradnja bi trebalo da bude okončana do kraja 2018. godine.
Planove o "Kraljevskoj kuli" otkrio je arapski milijarder, princ Princ Alvalid bin Talal Alsaud, pre 18 meseci.
- Princ se nada da će izgradnjom "Kraljevske kule" skrenuti pažnju sveta na našu voljenu Saudijsku Arabiju. Takođe, otvoriće se na stotine novih radnih mesta za ljude sa sela - istakao je izvršni direktor kompanije iz Džede, Valid Abdul Džalil Baterdži, za "Bilding" magazin.

"Kraljevska kula" će raspolagati prostorom od 500.000 kvadratnih metara, prenosi "Gardijan". U okviru toga će se nalaziti luksuzni hotel od pet zvezdica, stanovi, poslovni prostor, kao i najviša opservatorija na svetu.
Slika
Tokom narednih pet godina, Saudijska Arabija planira da potroši preko 300 milijardi evra na infrastrukturne projekte. Kao drugi po veličini grad u zemlji, sa četiri miliona stanovnika, Džeda je dugo bila u senci prestonice Rijada, pa su novi projekti pokušaj da se situacija preokrene.

Greota je sto se u Srbiji slabo grade visoke zgrade, voleo bih jednu da vidim bar od 250-300 metara :)
Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Prodaje se kuća Džona DeLoreana. Cena 2.8 miliona dolara.

http://la.curbed.com/archives/2013/02/c ... travel.php
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Priznaj da igraš loto. ;)
Širim haos!
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti ... t-po-sprat

1. WOOOOOW za ovaj nacin rusenja.
2. Da se ovo nalazi u Srbiji bio bi najlepsi hotel, ne znam zasto ga ruse...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Da li neko zna dobrog majstora za ulazna vrata(od hrastovine,naravno) ? I za umetnicku bravariju,trebalo bi da renoviramo to na kuci....

Hvala ;)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Evo malo i rustike...

Tema Salas...

gotov projekat :)

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Izgradnja u budućnosti :cool!:

i malo duža verzija:
Širim haos!
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Uradi sam u stanu-nameštaj, popravke, održavanje

Post od jaksa »

Imam zanimljivo pitanje - koliko ukupno para treba da se opremi nameštajem stan (ne i kućnim aparatima tipa tv, veš i sudomašina) od jedno 90ak kvadarata, trosoban.
Ništa fensi, neki srednji nivo, ali sa američkim plakarima od jedno 10ak metara dužine ukupno.
Koliko koštaju kuhinje, isto neki srednji nivo?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Opremanje stana - cena ?

Post od Paja »

Cene elemenata od pločastih materijala (plakari, kuhinje...) jako zavise od cene samog materijala, a tu je raspon cena dosta veliki, ali i od onoga ko pravi. Pogledaj po sajtovima i videćeš prosečnu cenu kuhinje po dužnom metru, ali to nek ti bude samo orjentir.

Kod opremanja stana pored očiglednih stvari troškove značajno podignu sitnice na koje se ne misli u startu. Npr zavese su vrlo skupe iz moje perspektive...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja sam uglavnom sve sam pravio, pa sam tu jako mnogo para ustedeo, ako si vican nije tesko, a i zanimljivo je...

imas na EliteSecurity super temu o tome...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
knezi30
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2013, 09:10

Post od knezi30 »

van BGD je sve mnogo jeftinije, narocito kuhinje, ormari, vrata, itd.

ja sam kompletno renovirao stan na NBGD od 66 m2 2011 i kosta puno, posebno jer smo mi bukvalno sve promenili (stolarija, plocice, parket, rusili zidove...).

mogu stvarno da preporucim keramicara, parketara (oni su iz BGD) dok sam ormare, sobna vrata i bracni krevet sam radio kod majstora van BGD.

ako te zanima, javi se u pp, da ti dam kontakte.
pozdrav
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Veliki je raspon cena. Trosed može da bude od 400e do 4000e. Zavisi šta ti je cilj i koliki ti je budžet.

Kuhinju može da ti napravi vrhunski stolar, a može i Forma Ideale kvalitet, drž' vodu dok majstori odu. Prošetaj do Kike, nekog Simpa i Forme Ideale, pa vidi cifre i ponudu uopšte.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

paja napisao:Cene elemenata od pločastih materijala (plakari, kuhinje...) jako zavise od cene samog materijala, a tu je raspon cena dosta veliki, ali i od onoga ko pravi. Pogledaj po sajtovima i videćeš prosečnu cenu kuhinje po dužnom metru, ali to nek ti bude samo orjentir.

Kod opremanja stana pored očiglednih stvari troškove značajno podignu sitnice na koje se ne misli u startu. Npr zavese su vrlo skupe iz moje perspektive...
:plusone:
Tokom 90" tih bavio sam se pravljenjem od kuhinja do oramara i ostalih delova namestaja od plocastog materijala, sto Paja kaze ti sam gradis cenu u zavisnosti od vrste plocastog materijala, dovoljno je reci da imas rucice za otvaranje vrata od 100-1000 dinara po komadu pa ti sada vidi, moj ti je savet npr za delove koji nose elemente npr sarke za vrata uzmi kvalitetnije. Ako ces da zivis u tom stanu koji zelis da sredis moj ti je savet uvek pravi npr u spavacoj sobi orman od poda do plafona jer videces koliko god da je orman velik uvek fali mesta u njemu. Drugar je kupio neki satro Americki plakar i nije zadovoljan a razlog je sto su klizni elementi loseg kvaliteta, nikada ne moze da zatvori vrata do kraja, ima mnogo prostora izmedju tavanice i ormana pa je to neiskoriscen prostor. Ako ti treba majstor za to javi mi se na pp drugar sa kojim sam radio to jos uvek radi i niko nije bio nezadovoljan radom a napravili smo stvarno dosta toga.
Slika
Odgovori