Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od Bax »

a sa kojom karticom podizes lovu u inostranstvu bez provizije u Intesi?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Visa inspire.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Re: Одг: Banke - odabir, utisci...

Post od bane valjevo »

Saša napisao:Koju biste banku odabrali da sada morate otvoriti novi račun? Gledajući na kompletan nivo usluga, troškove održavanja, dostupne kartice, broj filijala i ostalo? Lagano naginjem Intesi, ali da čujem i vas. :)

Tapatalk

Intesa je odličan izbor. Ja imam račun i u Societe, ali pored Intesinog E bankinga ništa mi ne treba...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

I moj utisak je da je Inteza najbolja sa uslugom i odnosu prema mušteriji, plus ima posovnica koliko hoćeš, i bankomata.

Ja sam otvorio u Erste jer oni, pored AIK-a čini mi se, jedini imaju junior(do 26 godina) karticu koja nema apsolutno nikakve troškove. Imaju solidan e-banking, realtivno dovoljno bankomata. Jedino im je upit stanja 50 dinara na bankomatu, to mi nije jasno ali to ni ne koristim.
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Naplata upita stanja na bankomatu je čist bezobrazluk!!! :twisted:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Da da, na bankomatu PŠ kad tražiš potvrdu automatski ti ispiše i stanje na računu, ovde moraš posebno da tražiš.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ja sam u Intesi, onako, niti smrdi, niti miriše, banka kao banka, pretpostavljam da je ovo više nego dobra preporuka jer za sad nisam imao problema što je izgleda redak slučaj.

Banka koju nikako ne preporučujem i koju po mom mišljenju treba izbegavati je OTP banka jer imam neviđeno loše iskustvo sa njima oko zloupotrebe kartice. Da ne davim sada jer to nije tema, ali apsolutno je NE preporučujem. Inače, rade sa ozbiljnim minusom od 2009. godine, tako da je to dovoljan pokazatelj kako shvataju posao.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

au brate kakva pljacka...
ja sam po nekoj inerciji u intesi i generalno sam zadovoljan, pogotovo sto vec neko rece, sto imaju jako mnogo poslovnica i to, ali mislim da su isto tako i najpretrpaniji, cesto su redovi kao u starim postaa kad legne penzija...
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Banke - odabir, utisci...

Post od dunx81 »

Meni se cini da intesa skida za odrz.racuna i kad nema transakcija. Imao sam oko 600-700 din na racunu koje nisam dirao. Narednih 6 meseci nije bilo nikakvih priliva niti trosenja i onako bezveze sam uzeo da proverim stanje i vidim da sam oko 100din u nedozvoljenom minusu. Uplatim par stotina da udjem u + al me posle nekog vremena opet uteraju u -.

Voleo bih da mi neko objasni koje radnje banka obavlja kad odrzava racun.

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Uroš S. napisao:I moj utisak je da je Inteza najbolja sa uslugom i odnosu prema mušteriji, plus ima posovnica koliko hoćeš, i bankomata.
Eh, odnos prema mušteriji... sve zavisi od konkretnog službenika. Ja sam npr. generalno zadovoljan uslugom u Intesi i Unicredit bankama, ali sam u o obe nailazio i na neljubazne kretene. Inaće, Intesa ima dobru stvar da većina ekspozitura radi i subotom pre podne. S druge strane, u svim njihovim ekspoziturama, u bilo koje doba dana su velike gužve.

U Intesi je održavanje za običan račun 125 din, a za neki "hit" koji omogućava e-banking i još neke usluge 250 din.
Uroš S. napisao: Ja sam otvorio u Erste jer oni, pored AIK-a čini mi se, jedini imaju junior(do 26 godina) karticu koja nema apsolutno nikakve troškove. Imaju solidan e-banking, realtivno dovoljno bankomata. Jedino im je upit stanja 50 dinara na bankomatu, to mi nije jasno ali to ni ne koristim.
To je baš idiotski što se naplaćuje, ali eto - moraju i oni negde da zarade, s obzirom da je jako velik broj usluga besplatan.

Inače, u AIK-u su i prenosi sa deviznog na devizni račun ubedljivo najjeftiniji od svih banaka, provizija je 0.1% (devizni račun vam besplatno otvore). Ako neko kupuje npr. auto u inostranstvu i odavde uplaćuje novac, može da uštedi i više stotina evra u odnosu na neku banku sa većom provizijom. Naravno, nemojte me držati za reč - proverite sami pre korišćenja usluge. :)

Što se tiče raznih Erste, Volks, Procredit, Raiffeisen, Hypo-Alpe-Adria i sličnih, hvala lepo. Znam ko su, čime se bave i s kime posluju - daleko im lepa kuća.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nemam pojma, ja sam prilično zadovoljan sa Raiffeisenom. Krenulo je od toga da im je filijala odmah pored moje bivše firme i još tri filijale u 5-10min peške od kuće, ali sam nevezano za to zadovoljan uslugom.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Bax napisao:a sa kojom karticom podizes lovu u inostranstvu bez provizije u Intesi?
ftj je odgovorio, a pored toga ja sam imao i druge kartice.

Pre sam imao posebnu maestro za dinare a zelenu Visa Electron za eure (s njom nisam placao proviziju)

Maestro su mi zamenili sa Visa (samo visa, bez dodatnog imena) i sada na njoj imam i dinare i evre. Placam s njom u prodavnicama i u Srbiji i van Srbije na kasi bez provizije a ako kes hocu da uzmem onda samo u Intesa bankomatu nemam proviziju.

S obzirom da dosta putujem prava je milina za koriscenje. Kojom god valutom da placam skidaju mi se dinari i to me ne pokradu nista jer uvek skinu dobar iznos. Verovatno racunaju po svom kursu i samo pretvaraju... Imao sam stotine transakcija po evropi i u Turskoj, mozda mi se dva puta desilo da aparat ne prepozna karticu iz prve, onda je samo izvadim i vratim... Ostalih problema ili skidanja novca a da ne znam gde ide nikada nisam imao.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

grujicd napisao:Nemam pojma, ja sam prilično zadovoljan sa Raiffeisenom. Krenulo je od toga da im je filijala odmah pored moje bivše firme i još tri filijale u 5-10min peške od kuće, ali sam nevezano za to zadovoljan uslugom.
Verujem da im je korektna usluga, ja sam mislio na širi politički kontekst (pisao sam o tome ranije, ne smem da ponavljam :D ).

Kao što npr. NLB (Nova ljubljanska banka) verovatno ima ok uslugu, ali ja ipak ne mogu da shvatim da neko s njima posluje - s obzirom da je Ljubljanska banka pokrala silne milijarde maraka/dolara stare devizne štednje u Srbiji (a i Hrvatskoj, Bosni i ostalim ex-Yu republikama), a onda samo dodali "Nova" ispred imena i rekli da oni više s tim nemaju veze.
AcaKayak napisao: Pre sam imao posebnu maestro za dinare a zelenu Visa Electron za eure (s njom nisam placao proviziju)
Samo da dodam da je ova debitna Visa Electron u Intesi jako dobra stvar - može da je dobije svako besplatno (ne mora da bude korisnik neke druge njihove usluge), a takođe (za razliku od nekih drugih banaka) nije potreban ni depozit.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Samo jedna mozda mala digresija. Uplacivanje racuna recimo sto se provizije tice jedno od najpovoljnijih, ako ne i najpovoljnije mesto je Trezor RS. Provizija 0.4%. Sramota kako recimo VIP naplacuje 50 din uslugu da se u njihovim poslovnicama plati racun, a sve toboz da se smanje guzve :ccc: . Seljaci teski. Za telenor znam da se moze uplatiti u Raiffeisen bez provizije, VIP se mogao u Hipo, ali mislim da ce to uskoro da ukinu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Haha, pa onda je bolje uplatiti u bilo kojoj pošti, gde je provizija 35 din (ili 1% za račune preko 3500). Ili naravno najbolje elektronski, ko ima uslugu sa još manjom ili bez provizije.

Ne znam da li znate da npr. Telekom nudi plaćanje svih njihovih računa (fiksni, mobilni i ostalo) karticom bez provizije, na sajtu: https://mojtelekom.telekom.rs . To je dobra opcija za one koji nemaju e-banking uslugu kod banke.
Ђенерал Јанковић
Odgovori