Saobraćajne dozvole

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Saobraćajne dozvole

Post od Ogi »

:glavomuzid:
Koliko to kosta?
Pretpostavljam da moram da uplatim sve unapred i onda da na salteru ostavim nakon cega moram ponovo da cekam red da bih uzeo saobracajnu a u medjuvremenu cu da imam onu papircinu? :besan:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

tako nekako ili da odes u agenciju i oni ti to zavrse bez ikakvog cimanja.
saobracajna bese 1200din, ako se dobro secam
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Kako da najlakse skinem nalepnicu? Da li mi bese prilikom registracije traze licnu kartu?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ogi, ja sam otisao u agenciju s kojom kum saradjuje za svoj vozni park. Otisao, uradio tehnicki, njima sve predao i cekam samo da mi kum donese nalepnicu (ovi iz agencije idu u MUP).

Mene je klot izaslo 13100, tehnicki je tu nesto ok 1500, usluga agencije 1000 + 500 ovlascenje u sudu. 16.000 otrpilike s tim sto sam ja platio nekoliko stotina dinara manje jer imam bonus na osiguranju jer nisam imao udesa (novi bonus-malus sistem). Ko je imao cukanje, 70% skuplje osiguranje.

Sad NBS odredjuje visinu premije a ne osiguravajuce kuce.

Dakle, odes obavis tehnicki u nekoj agenciji, daju ti papir, overis u opstini za 10 minuta, das im sve papire, odes na rucak i popodne dobijes sve na ruke. Cak dobijes i papir koji je "prepis podataka" sa saobracajne da mozes da vozis dok su dokumenta kod njih. Ja sam njima ostavio sve, doso kuci, a kum mi donosi novu nalepnicu i osiguranje.

Jednostavno da jednostavnije ne moz' biti.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Al traze licnu, ja sam LK ostavio u agenciji.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ne, meni su kopirali licnu, a agencija ima citac za LK i saobracajnu. LK im ne treba jer imaju overeno u opstini ili sudu da si dao saglasnost.
Poslednja izmena od cozmo u 20 Feb 2012, 14:03, izmenjeno 1 put ukupno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ima i onih bez cipa :)
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Moja je stara LK papirna :)
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Nemam ti ja matori poverenja u te likove. Ne bih im dao dokumenta, nema sanse. Ima ljudi i koji im ostavljaju automobile da oni voze na tehnicki. :o Ipak, cekanje u redu za saobracajnu je moja omiljena rabota, posle toga se osecam kao da sam ucinio nesto veliko u zivotu. :rofl:

Nego, ne znam da li si primetio, mene nervira to sto mi se razlikuju adrese u LK i u saobracajnoj pa ce verovatno morati da mi menjaju saobracajnu, moram da se raspitam da li je dovoljno samo da uplatim za novu ili sta... da ne dodjem na salter a oni mi kazu "decko, dzabe si cekao, nedostaje ti to i to..." ...

Koliko se sada ceka na saobracajnu, ja sam mislio da to sada ide odmah... u slucaju menjanja...

P.S. Kako se skida sugava nalepnica?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

A imas poverenja u one babe sto ti popunjavaju uplatnice ili ove u MUP-u? :loool:

Agencije su super jer ti ne oduzimaju vreme, ne smaras se sa uplatnicima, provizijama, bla bla... jos ako znas neku koja to dobro radi... a kosta 1000 din :)
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Pa mozda cu i da odem u tu ako me ti najavis i preporucis... :D i kazes im da se ne zajebavaju sa mojim dokumentima... :besan:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Floyd napisao:Ne razumem poentu te registracione nalepnice...to izgleda ima samo u Srbiji.

Sto se vinjeta tice nije mi problem i uz pomoc zileta se skidaju ko od sale. Svajcarska moze i prstima da se skine :)
Napolju imaju ona polja na tablicama sa rokom registracije, to sam vidjao u USA a ima i u jos nekim drzavama.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

dragvorl napisao:
Floyd napisao:Ne razumem poentu te registracione nalepnice...to izgleda ima samo u Srbiji.

Sto se vinjeta tice nije mi problem i uz pomoc zileta se skidaju ko od sale. Svajcarska moze i prstima da se skine :)
Napolju imaju ona polja na tablicama sa rokom registracije, to sam vidjao u USA a ima i u jos nekim drzavama.
Mislim da u Nemackoj ima to na tablicama.
U CH nema nista ni slicno (zapravo registracija je trajna a placa se samo porez na upotrebu auta svake godine), u FR se auto registruje samo jednom a lepi se vinjeta za tehnicki pregled i osiguranje.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Sustina je ista, jednom godisnje placas kako god se to zvalo :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma to stoji samo je manje cimanje nego u Srbiji.
Tamo imas tehnicki, pa ides da cekas u sup, pa plati taksu u posti, pa se vracas na overu...
Ovde ti samo stigne uplatnica i reseno :)

U FR se registracija (zapravo to i nije registracija nego izrada saobracajne i neka simbolicna taksa) placa samo jednom pri kupovini auta :doubleup:
Odgovori