Polovan automobil do 3000e?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Polovan automobil do 3000e?

Post od H4wkeye »

Interesuje me, koje je misljenje foruma o manjim motorima, tipa 1.2, 1.3, 1.4. Meni drugar kaze da na primer motor 1.3 koji je presao 150.000km i motor 1.6 koji isto ima 150.000km, ovaj 1.3 je vise pohaban da kazem nego ovaj 1.6 jer je manje zapremine (pretpostavljam da se 1.3 vise muci da izvuce 4 osobe uz neko brdo nego 1.6). Jel ima tu istine, jer ja nemam pojma stvarno :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Polovan automobil do 3000e?

Post od Saša »

U principu tačno, ali i ne mora da znači. Zavisi u kakvom je autu taj motor bio (nije isto 900 ili recimo 1.200 kg), a možda je vožen recimo samo po ravnoj Bačkoj i brda nikad nije video, ili se unutra vozio samo jedan čovek. Tu je i taj faktor zvani vozač, kako je to gonio i održavao. Sve je to relativno, od primerka do primerka.

Tapatalk
Poslednja izmena od Saša u 30 Maj 2013, 17:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ma to ne mora nista da znaci. milion faktora utice na to, sama konstrukcija i primenjena resenja na motoru, specificna snaga, rezim voznje i nacin upotrebe, nacin odrzavanja...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

E ovo je vec preterivanje i slobodno mogu reci da je totalna glupost uzimati takvu stvar u razmatranje prilikom kupovine automobila.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Razlog zasto pitam je zato sto mi je jedan prijatelj preporucio auto koji se meni po izgledu i ovako dosta svideo, a i cena je oko 3000 eura. U pitanju je Ford Fiesta 1.25 benzinski motor sa 75 konja. 2003 - 2004. godiste. Koliko sam procitao o tom motoru, kazu da je to njegov bolji benzinski motor i odlican za pocetnika i gradsku voznju. Upravljiv, ne kvari se cesto, nije skupo odrzavanje. A posto bi meni auto prvenstveno sluzio za grad + van grada do 100-ak kilometara (ali to par puta mesecno mozda) ta Fiesta mi se bas svidela. (a i nije toliko tesna za 4 odrasle osobe da sedne u nju). Sta vi mislite o tom autu i motoru? Ja koliko sam po forumu video, ljudi su preporucivali Fieste.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Neces pogresiti ako izabers Fiestu 1.25,odlican motor,ne trosi puno a izdrziljiv je kao mazga. Svaka preporuka moj zet vozi sad joj je 5 godina,bez greske. :doubleup:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

dragan napisao:ma to ne mora nista da znaci. milion faktora utice na to, sama konstrukcija i primenjena resenja na motoru, specificna snaga, rezim voznje i nacin upotrebe, nacin odrzavanja...
:plusone:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

I ja sam do sada cuo samo reci hvale za taj motor. Ja bih gledao tu Fiestu ili mozda cak Focusa, ako ti treba veci auto, posto je i on u tom cenovnom rangu.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

I od mene preporuka za Fiestu sa 1.25 motorom. Ima je ćale, i zaista je za taj auto prava mera. Lepo ide, ne kvari se, ako nađeš dobar primerak, nećeš se pokajati.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Hvala puno na odgovorima. :pivo: Ima ih ovde po gradu vise primeraka, pa cu videti da ih ispregledam :D A sto se tice Focusa, ima i njih nekoliko komada 1.8 TDDI i TDCI, pa cu videti i za to. Mada mislim da je Fiesta dovoljno prostoran i komforan auto za ono za sta bih ga koristio.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Mislim da sam vec spominjao, al aj opet, dobra astra g 1.6 za te pare moze da se nadje. Ona i Focus su svakako bolji od automobila iz b segmenta koji se spominju.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Bolji u zavisnosti od potreba, mogu da budu i losiji
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Normalno, ali generalno gledano uvek je bolji automobil vise klase od svog manjeg brata
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Day Walker napisao:Mislim da sam vec spominjao, al aj opet, dobra astra g 1.6 za te pare moze da se nadje. Ona i Focus su svakako bolji od automobila iz b segmenta koji se spominju.
Znam, gledao sam i te Astre, ali mi se licno vise svidja Fiesta ili Focus. A i noviji su. :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Noviji mogu i ne moraju da budu, ali ako ti se vise svidjaju, samo napred :)
Ukusi su razliciti. Fiesta mi nije mladalacka, ali Focus je vec druga prica..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori