Stigla zima!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Stigla zima!

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa u CH zimske nisu direktno obavezne ali u slucaju cukanja (na snegu) nahebe onaj koji je sa letnjim gumama a pored toga osiguranje ima pravo da odbije isplatu stete ;)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

@trojanac
Ne vidim ja tu nigde zimske gume i opremu :)
Edit: Pardon, sad sam tek zumirao :D Kliknuo sam na onaj link, misleci da je ista stvar u pitanju :)
@floyd;
Dobro, sve je to ok, sbbkbb. Drugo je kada zakon obavezuje ili ne. Npr. da ovo osiguranje nije obavezno, nikad ga ne bih uplatio, i evo za ove zadnje tri godine bi bio u pravu :) Posto me osiguravajuce kuce i njihovi problemi ne zanimaju, samo zakon :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

McGruja napisao:Ja moram da priznam da obožavam kada padne nenormalna količina snega i blokira grad na 2 dana.
Tada je sve čisto, lepa šetnja kroz parkove, lepa šetnja sa psom, a i kolima je uvek zabavno
Jesi li i dalje pri ovom stavu sada posle zime kakvu si priželjkivao? :D
Poslednja izmena od Saša u 21 Feb 2012, 14:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@nikaragva

Da ali i ako nisu obavezne ja licno ne znam nikog ko vozi sa letnjim gumama zimi.
Isto gledajuci levo-desno po gradu tesko mogu da nadjem auto sa letnjim gumama u ovo doba godine.

U Srbiji s'druge strane da nije obavezno ne bi ih koristilo ni 10% vozaca jer svi konataju da ustede ne racunajuci da se koriscnjem zimskih guma cuvaju letnje i obrnuto...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ok, samo sam pitao za zakon u BIH. Neko ko vozi auto jednom u tri meseca, a nije vozio auto cele zime, izdrzace da ga ne vozi do aprila, pa da moze (sad po savesti, a posle po zakonu) da bude miran i sa letnjim gumama. Ali, sad mora da ide u BIH, pa me je zanimalo kakvi su propisi.
Po snegu je prilicno zajebano i nesavesno voziti sa letnjim, jer ako nista drugo mozes drugome napraviti problem. Ali sa letnjim gumama, kada je SUVO, mozes uz PAZLJIVU voznju da prodjes OK.
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

:loool:

Slika
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/308243/Po ... iz-olupine

Jbt, ovi Renoi se ulube/raspadnu i kad padne malo snega po njima :kezo:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Isto ovako je prosao i jedan punto u Obrenovcu, na srecu nikoga nije bilo u kolima. Sav sneg sa zgrade se srucio na njega
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

Danas sam imao prvu nezgodu. Ja sam bio kriv. Tako me fino namestio tip da još o tome razmišljam...

Motao sam pored njegove Astre, on u autu, gleda me sve vreme, malo teži manevar... Zastajem jer mi se čini da sam jako blizu njegovim zadnjim desnim vratima, a on me gleda i maše mi rukom kao da mogu proći. Ja nastavim lagano dalje da motam pun i ispravim auto i dovedem ga u paralelu sa njegovim. Tek on otvara prozor i viče: "Vidiš li šta si uradio? Osećaš li da me guraš?"

Ja pogledam kroz prozor i on mi pokazuje jednu sitnu liniju(udubljenje od 2-3mm, bez grebanja farbe) koja ide od sredine zadnjih do sredine prednjih vrata, ispod lajsne, pri dnu. Skontam da sam ga ipak lagano kačio uglom svog branika. Parkiramo se malo dalje i ja šokiran gledam njegova prilično izgrebana i oštećena vrata(sve nastalo od ranije) i moje "delo" u vidu pomenute linije i jedem se. Vidim odmah kako će stvari teći i da će preko moje sitne štete naplatiti sva njegova ljuštenja od ranije i srediti celu desnu stranu auta. Skontam i da mi je namerno pokazao rukom da mogu proći jer sam mu se učinio kao laka ovca za šišanje.

Džaba što sve kontam kad ne mogu ništa da uradim protiv toga. Pozove on svog majstora, objasni mu štetu i kaže mi da mu majstor traži 100e za sređivanje. Ja mu predlažem da odemo kod mog majstora i prijatelja, koji bi to uradio mnogo povoljnije, ali on neće. Hoće da zadrži svog majstora. Naravno, njegovo legitimno pravo i ni tu mu nisam mogao ništa.

Došao mu dan za naplatu, ja mu naleteo kao kec na jedanast i eto ga. :S Odosmo zajedno kod tog majstora, čisto da ovaj to i lično pogleda(nemoguće je opisati majstorov smešak kada je video moju "ogrebotinu" naspram ostatka njegovih oljuštenih vrata i krila :besan: ) i valjda ga bilo malo sramota pa mi spusti cenu na 80e. Iskeširam ga, oštećeni me vrati do mog auta i rastasmo se.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

A desava se, nije to nista, ja sam na jednom udesu pukao 25 puta vise ;)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Znam da nije ništa. Totalna sitnica. Ali, eto, to mi je bilo prvo iskustvo sa nezgodom, pa još sa ovakvim kretenom od čoveka. Baš me fino namestio. Nisam siguran da bih "imao oči" da tražim štetu da je moj auto u onakvom stanju... Ali to sam samo ja... Bilo bi mi glupo da se predstavljam kako brinem o autu i hoću odmah da mu sredim tu sitnu ogrebotinu, a vrata mi u onakvom stanju... :S
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Bezveze totalno, i pare si mogao pametnije da potrosis, al sta sad, bilo pa proslo, ne vredi se nervirati...
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

I još čovek ima desni volan, tj. ja sam mu branikom prolazio kod njegovih vrata, pa je imao odličnu preglednost. I onako mi maše rukom da mogu proći. Je l' imao neko sličnu situaciju? :D
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Pre par sati isao do sestre na Mirijevo...prolazim uskom ulicom i nailazi mi auto u susret... bukvalno sam stao jer sam video da je tesko da se mimoidjemo zbog snega po ulici, gospodin je vozio drugom i pljas po mom retrvizoru. Retrovizor svom srecom nije pukao izgulio mi je plastiku samo. Toliko o kulturi nasih vozaca :kuku:
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Odgovori