Kvalitet goriva u Srbiji?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Kvalitet goriva u Srbiji?

Post od methane.master »

Xepoj87 napisao:Ma bole tebe uvo,tebi interval sipanja goriva koliko je vecini interval redovnog servisa :D

A da znaš da sam primetio da mi pred kraj rezervoara slabije ide. Verovatno ispari od stajanja. :kezo:
Xepoj87 napisao: Ni ja ne bih primetio razliku :D Sipaj na 5 razlicitih pumpi mesecno,pa ces izvaliti razliku :)
Vidiš trudim se da sipam na istim mestima. Tripujem da su "proverena".
kapor napisao:Juce sipao na OMV MaxMotion 100 i vec se primecuje razlika u radu auta, a i u potrosnji otisla je gore. :kezo:
To je bilo i moje iskustvo sa EKO-vim BMB98. Mislim da su ti benzini sa većim oktanskim brojem generalno bacanje para za auto sa motorom koji imam. O tome koliko je to gorivo zaista to što piše tek sam posebno skeptičan. Jbg, zemlja Srbija.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Gorivo je dobro, ali noga na papucici nije, non stop gura auto u obrtaje. :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Xepoj87 napisao:Ja kada sam pre 4 godine govorio da mi je sa NIS-ovim gorivom glasniji auto i da se trese na leru,sprdali ste me :D
To je bilo za ED,a sada koliko vidim i benzin :)
Bilo je sasvim ok do skoro. Sada nešto nisam zadovoljan.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Poslednja tura sa Mol-a, fasciniran tačnošću borda. Do sad je uvek poprilično lagao.

6.3 BC, 6.4 čep

Tapatalk HD
dpkg
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 00:19

Post od dpkg »

Slika filtera za gorivo posle 15 000 km, Golf V TDI, sipan ED samo na Mol-u kod nas i Shell V-Power Diesel napolju

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Stalno sipam na maloj Avia pumpi na ćošku Vojislava Ilića i Gospodara Vučića. Nikad da sada nisam imao problema.
Nakon poslednjeg sipanja osetio sam čudne vibracije uglavnom na leru i gutanje knedle kad krenem.
Sinoć mi upali check engine lampicu. Jutros nastavila da godi pa sam posetio drugara.
Kad je nakačio dijagnostiku i upalio auto lampica se nije upalia, ali je dijagnostika očitala da je prva lambda sonda prijavljivala grešku. Lampica se za sad više ne pali, ali je definitivno problem bio do goriva. I dalje se oseća čudan smrad izduvnih gasova.
Ujtru idem u Mladenovac pa ću da naspem neko drugo gorivo i da malo spalim džedaje.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Sipao na Zmaju, potrošnja autoputem 7,6. Posle sam sipao na OMV-u Slovenija (u povratku), potrošnja 7,1, isti uslovi. Možda je auto bio 'malčice' natovareniji u povratku :D

Definitivno je bolje gorivo nego što je bilo, ranije mi je razlika bila oko 1 litar, sad je pala na 0,5.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

A gde ti je u potpisu model automobila? :)
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Lancer 1.5, sad ću da dodam...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Da li ima na OMV Mirjevski bulevar ovaj Maxx benzin?
Tj. gde ga vi uzimate?
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nije ga bilo pre 2 nedelje, pisao sam da sam popizdeo zbog toga...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Znam, reko' mozda stiglo
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

U stvari, cekaj, Mirijevski bulevar je ona nova ulica, ja sam ga trazio u onoj ulici sto od Bogoslovije ide prema Mirijevu, Partizanski put valjda... u svakom slucaju, drugovi forumasi su mi sugerisali da ne pitam ovde nego da uzmem telefon u ruke i proverim. :D

Inace, poslednjih par meseci sipao sam samo na jednoj NIS pumpi, isprva je bilo ok ali sam u poslednje vreme osetio izvesne vibracije na leru kao i gutanje knedle kada tek upalim auto pa krenem i dodam malo jaci gas... onda sam procitao ovde pismo one zene koja se kune u sve zivo da je MOL gorivo iz uvoza te sam poslednji put manju kolicinu goriva sipao na MOL-u Visnjicka a i danas sam isto sipao tamo 5-6 litara... od kako sam kupio prvi put tamo gorivo, knedla se nijednom nije dogodila a na leru se auto ne oseca... e sad' ne znam da li je slucajnost i ima li uopste to veze sa gorivom, ali desilo se tako...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

A ja cu probati tamo na Partizanskom putu (na tu sam pumpu i mislio), pa ako nema spusticu se u Vosnjicku :)
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja sipam ili na NIS-u ili na Avia AgrosKG (KB :zbunjen: ), zavisi da li idem kuci ili idem za grad.
Nesto nisam primetio razlike.
Na obe pumpe je gorivo 145,9 ili 146,9.
A otprilike na istoj udaljenosti mi je i pumpa Vukovic gde je ED 140.0 dinara, ali sam nesto skeptican. Znam kakv mi je bio motor u skuteru dok sam sipao benzin kod Vukovica :zbunjen:

Uglavnom cale sipa vec 160k km na Avia-i, mama na NIS-u, tako da oni stalno sipaju na istim pumpama, "auto naviknut na isto gorivo"....

EDIT: Za taj maxxxmotion dizel sa OMV pise da je za Euro5 motore, sto implicira da ja nebih trebao da ga sipam, a?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Odgovori