Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Dobro veče

Post od dragan »

e jos samo da procitam "pravda za urosa"...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

mr.Big napisao:Za nekog ko je '90te proveo u vrtiću, dosta dobro poznaješ materiju ovlašćenja pandura po demonstracijama ...
:kezo:
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

dragan napisao:e jos samo da procitam "pravda za urosa"...
Nikakva pravda za Uroša, pitam jer pandure može da podržava samo neko ko ih nije video na delu.
Da ne spominjem preterane reakcije i brutalnost koju ispoljavaju prema nedužnima jer Urošu silnom ne smeju ništa.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Malo ga ti sad generalizujes, a ovo "Urošu silnom ne smeju ništa" bolje pojasni detaljnije, jer je mnogo otvoreno za tumacenja, slutim pogresna.
Ja bio na utakmicama davno, kad je murija bila mnooooogo slobodnija da bije nego danas, pa sam samo jednom bio slucajno potkacen pendrekom ispred ulaza jer sam se zatekao na vrlo pogresnom mestu u vrlo pogresno vreme. Ne znam kako je danas u detalj, ali vidim da uglavnom "navijaci" prave sranja na redovnoj bazi, pa bi bilo sasvim adekvatno ocekivati od pandura da reaguju
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

tako otprilike...

ja znam gomilu likova koji su prestali zbog takvih "navijaca" da posecuju sportske dogadjaje, prvenstveno fudbalske...
i bolje da ne pisem nista vise da ne planem bezveze :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

NexT napisao:
stefanan napisao:Ovaj lik sa nextovog klipa je umro inace

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
majke ti?

Dobro, smanjio bih malo pritisak.

Grujicu, smesno je kako ga murija ucutka. A davio bih ove nase "patriote", "navijace" i ostala govna kad pocnu da prave sranja po Beogradu.

edit: Sad sam malo bacio pogled sta se desava i zasto.
Ja sam govorio o konkretnom slucaju, huligan - policija - reakcija policije.

S moje tacke gledista, odreagovali su normalno, to da su ga pogodili bas u glavu i oduvali 5 metara verujem da nisu mogli tako precizno da naciljaju. U vecini nemira se desavaju greske policije, ali niko ne pita cija je greska ako ubiju pandura koji je radio svoj posao.

Uglavnom, poucen pricom iz Beograda, od raznoraznih utakmica do gej parade, mitinga za kosovo, policija ima pravo da reaguje kako reaguje.
Ne kazem da je uvek ispravno i da ne prave greske, ali jednostavno uz toliki broj ljudi i toliko nasilja, uvek ce biti kolateralne stete ili neplaniranih zrtava.

Ja sam prvi za to da se u nemirima na utakmicama ili "mitinzima" policiji daju veca ovlascenja. Jebiga, neko ce najebati, ali sta si radio tu uopste ako nemas veze s tim.

Ima tu mnogo uslova za ovakav ili onakav stav, al zavisi od situacije i od toga kako je zapravo "na terenu", a ne sta prenose mediji.
Ne mogu da se zakunem, ali tako sam procitao u nekom clanku na netu,jedna devojka je isto umrla pogodila je ona konzerva suzavca u glavu...

Inace ja se delimicno slazem sa tobom,nije sigurno policija pocela da ih tuce jer su oni sedeli na travi. Kod tih javnih protesta zna se da postoji velika sansa da dodje do nereda i svako ko im prisustvuje treba da bude svestan toga i posledica toga. Naravno da ce biti kolateralne stete,jer su i policajci ljudi koji grese. Sto se tice ovog lika sigurno da nije hteo da ga ubije, ali i on je budala kad se ovako kurci, znao je on vrlo dobro da ce ga gadjati, e sta se zatim desilo je nesrecna okolnost po meni

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

Da ne bude zabune, nikakve pravde za Uroša, sloboda za Grobare, i slične akcije ne podržavam, čak naprotiv.
Uroš treba da robija još 100 godina zbog monstruoznog čina, ove što su ubili Tatona treba javno kazniti. Icu takođe.
Sve njih treba kazniti, bez pogovora.
Ali što se narodne milicije tiče, nisu ni oni puno bolji,
ja kao potpuno normalan čovek sam doživeo 6 puta neprijatnosti od njih,
iako idem na istok i imam veze sa "navijačima" kao sa Formulom1. Dakle nikakve.

Još jednom da ponovim da ne mislite da branim bilo koga, slažem se sa vama 100%.
dragan napisao:ja znam gomilu likova koji su prestali zbog takvih "navijaca" da posecuju sportske dogadjaje, prvenstveno fudbalske...
Ja recimo ne znam nikoga ko je prestao da ide zbog ovoga, nego jednostavno loša liga, nedostatak vremena, prerastanje takve zajebancije ...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam prisustvovao situaciji kada su konji (pravi konji :D) krenuli da ciste put marici. Izvukoh se srecom, ali neki bas i nisu. Pritom, to nije bila intervencija usled nekog incidenta, vec marica nije mogla da prodje zbog velikog broja ljudi. Ne znam zasto im je bas zapelo da prodju u tom trenutku, ali dobro... U pitanju je bila tekma Zvezda - Inter Zapresic (ako se ne varam) i jedini problem je bio ogroman broj ljudi koji se pojavio na malom prostoru (oko blagajni).
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Pustite utakmice. Jedno je divljanje huligana, nasilje, demoliranje grada i način/ovlašćenje policije u suzbijanju ovoga.
Sasvim druga stvar je podizanje ovlašćenja policajaca, jer se to ispoljava u njihovom svakodnevnom kontaktu sa građanstvom, a ubrzo postane opšti stav i odnos prema civilima koji obilno zloupotrebljavaju. Znači, prilikom rutinskih kontrola na ulici, u saobraćaju, prilikom obraćanja, dolaska na adresu.
I sad ih se dosta njuh ponaša bahato, a tek kako bi onda. Nisam džabe pominjao '90te, dosta ovde vas ne zna stare pandure i šta su sve sebi dopuštali...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

Siguran sam da ima ljudi koji bi se uklopili u tvoju pricu... Mada sa druge strane mnogo puta sam imao kontakt sa policijom i bas nikad nisam imao neprijatnosti, doduse niti sam incidentan niti nekulturan, jedino ponekad napracim neki ga u saobracaju ali do sad je sve prolazilo ok...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kakvi crni Uorši i ostalo, šta vam je??
Jel na demonstracije idu samo navijači i slično ili nekad i ljudi kao mi zbog nekih odluka vlasti? Jel vlast nikad nije represivna?

Next, naslađuješ se na klip a nemaš pojma ni koji su uzroci protesta, možda bi i ti tako da si na njihovom mestu.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Neću da pominjem one Crnogorce i Krajišnike koji su ćoškarili po Bg '70 i '80 , pa lečili komplekse na gradskim klincima. Ali siguran sam da je nekoliko vas osetilo cokule i pendreke u sporednim uličicama i 29om, dok smo pre 20 g naivno mislili o svemu i svačemu...
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:

Post od Captain Slow »

dragan napisao:Siguran sam da ima ljudi koji bi se uklopili u tvoju pricu...
Jednom mom drugaru je npr žena zabranila da ide na fudbal :rofl: .
Baš zbog tih nekih priča o "navijačima" koje naravno nisu tačne.

Fudbal se igra zbog publike, svugde u svetu postoji problem sa neredima, problem je naravno nemoć države da im se suprostavi.

Da ne pričamo o Slobinoj miliciji koja je tukla i ribe i matore ljude.
I mene, al' malo :mrgreen:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pitanje za vas koji ste osetili pendrek po ledjima i bubrezima, koliko to boli? Drzao sam pendrek u ruci i stekao sam utisak da nije tako naivna stvar.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Dosta boli :rofl: , a najvise zavisi od toga koliko je raspolozen drugar plavi :kezo:
Salu na stranu citam ove vase postove i samo cu reci da je ova recenica
mr.Big napisao: Ali siguran sam da je nekoliko vas osetilo cokule i pendreke u sporednim uličicama i 29om, dok smo pre 20 g naivno mislili o svemu i svačemu...
pravi odgovor da me sada niko zivi ne bi naterao da izadjem na neke demonstracije. Sa 5. oktobrom zam zavrsio svaku iluziju da se treba za nesto boriti u ovoj zemlji
Odgovori