Gresis oko "sverc-marketa" iza Kelebije, tj diskonta Hatar u kojem su neke stvari daleko jeftinije nego u Auchanu. Evo navescu primer Milka cokolade koje su u Hataru uglavnom 65-70 centi, dok su u Auchanu uglavnom 1 eur, +/-10 centi kako kad. Drugo sto mi pada na pamet od onog sto mi trosimo su oni Airwick mirisljavi sprejevi za automate. Jedan taj refill je 2.5 eur u Hataru, kod nas je poslednji put kada sam gledao bio 390 din u Metrou. U Auchanu je preko 4 eur. Pricam sad po secanju, vezano za stvari koje kupujem, ali puno je primera gde je Hatar mnogo jeftiniji od Auchana. E sad, zec lezi u onom grmu asortimana koji si pomenuo, jer Hatar je po velicini 1/10 Auchana, pa nemas sirok izbor. Gotovo iskljucivo hemija i hrana. Od svakog proizvoda po samo nekoliko vrsta (nemas 30 vrsta sampona za kosu nego 10, nemas 30 vrsta cokolada nego 10 itd), ali da je jeftiniji jeste i to znacajno.
Pre 2 nedelje smo se vracali iz Budimpeste i svratili u Auchan da pazarimo sta treba. Nismo hteli da cekamo za AFU jer smo se vracali sa kraceg odmora i kada sam gledao cene bez vracanja AFE, ispade da se gotovo nista ne isplati kupiti. Pre godinu dana nije bilo tako.
Kupio dzukcu Pedigree Markies (ovo je kao droga za pse)

, koje su uvek jeftinije, kupili jedan sir, neku kobasicu, ali tu nisam ni gledao cenu nego to standardno uzimamo. Uzeo 2 kartona mleka za klinku (1 eur/litar, mada je bilo i neko drugo za 60 centi) i nista vise pametno, jer sto se tice ostalog, sve mi izadje isto kao kod nas +/- par dinara (da, nesto je i skuplje), pa nismo ni hteli da teglimo bezveze. Kad se vrati AFA, onda je to druga prica... Njihov PDV na vecinu stvari je 27%, ko ne zna.
Metro je jeftiniji od Auchana, ali nesto kenjaju sa Metro-karticama jos od prosle godine, pa ne idemo tamo, a i u Auchanu je nekako gospodski i uredjeno uz veci izbor. Da sumiram, ako se ne vrati AFA, po meni se ne isplati ici. Naravno, svako treba da ode barem jednom i sam vidi kakve su cene onoga sto on kupuje i koristi redovno, jer mozda je upravo to jeftinije.