Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Geza »

Pa Blic i jesu tračerske novine. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Od danas pojačana kontrola izdavanja fiskalnih računa

Svaki treći objekat ne izdaje fiskalne račune, pokazale su kontrole Poreske uprave.

Zbog toga će inspektori danas krenuti u pojačanu, stalnu kontrolu i apeluju na građane da traže fiskalne račune od manjih trgovaca i ugostitelja koji na različite načine izbegavaju ovu obavezu. Ukoliko ne budu izdavali fiskalne račune, ugostitelji će prvo biti kažnjeni, a potom će biti zatvoren lokal, piše "Blic".

Podaci Poreske uprave pokazuju da najviše fiskalne račune izdaju frme u Beogradu, a najmanje na jugu Srbije. Preduzetnici, frizeri i kozmetičari koji plaćaju porez paušalno nisu u obavezi da izdaju fiskalni, ali moraju da izdaju običan račun.
Najinventivniji u izbegavanju ove obaveze su ugostitelji, prodavnice brze hrane i male trgovinske radnje. Neki od najčešćih načina na koji ugostitelji izbegavaju izdavanje fiskalnog računa gostu je da daju papir koji veoma liči na fiskalni račun, da je zaglavlje u kojem bi trebalo da stoji ime firme izbrisano, ili se koristi izgovor “kasa trenutno ne radi”. Takođe, trgovci i konobari često pribegavaju strategiji duplog korišćenja računa, jer retko ko obraća pažnju na vreme koje piše na računu.

U manjim mestima vlasnici malih radnji kupcima često daju specijalne kartice koje im garantuju popust od pet odsto na svaku kupovinu pod uslovom da ne dobiju fiskalni račun. Na taj način trgovci za sebe zadržavaju ostalih 15 odsto od PDV-a.

http://www.021.rs/Info/Srbija/Od-danas- ... acuna.html
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Interesantno. Doduse meni uvek daju fiskalni racun, gde god da kupujem. Nije nikad bilo da ga ne da neko, uvek ili daju kad vrate kusur ili ubace u kesu (ili daju licno ako je fast food ili tako nesto).
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Nije problem da ti daju papirić, bitno je ono što piše na papirići. ;)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Očugledno nisi nikad bio kod kineza :D
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Istina, u kineske radnje retko ulazim tako da za tamo nemam pojma :D
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Samo obrati pažnju kada ti daju račun da li na njemu išta piše. Ako dobiješ blako papirić seti se ove teme! ;)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Kod izdavanja racuna me najvise izludjuju konobari po kaficima. Da li ga mrzi da ode po racun pa da se vrati ili hoce da uvali nekome moj racun ne znam, ali kada mi se to desi, samo trazim ceo kusur nazad. :naughty:

Dok na pumpi uvek trazim i sacekam racun, da ne bih imao iskustvo kao sto je Next pisao po forumu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zar postoje pumpe gde se ne dobije račun? Gde vi to sipate?

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

+1
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Na svakoj pumpi dobijes racun ali ima ljudi koji nece da sacekaju racun, nego bace na onaj pult lupam 1000 din i odu. Onda dodje sledeci na taj pistolj, kaze radniku da sipa za 1000 i ode da plati, radnik ako zna da ovaj prethodni nije uzeo racun, samo gurne pistolj na 10ak sekundi, ovaj plati na kasi i preuzme racun od onog kome se zurilo i kada sedne u auto, uzece da razmislja zasto mu se nije pomerila kazaljka za gorivo. Tuzno ali istinito.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa male su šanse za to, čim on krene da puni poništi prethodno a kad se vratiš pogledaš da li stoji 1000din
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Mislio sam na to da pumpadzija uopste ne uzme da sipa u rezervoar. Jesu male sanse da ce to da se desi, ali nisu nemoguce. Verujem da dosta ljudi i ne obraca paznju da li je pumpadzija sipao a kamoli da gleda vreme na racunu.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

samo polako napisao:Samo obrati pažnju kada ti daju račun da li na njemu išta piše. Ako dobiješ blako papirić seti se ove teme! ;)
Ja zato sve proveravam. Obavezno pogledam racun u svim prodavnicama sta pise na njemu i da li je sve u redu. Ako nesto nije u redu, ili ne daju racun, ja ne dam pare kao sto u zakonu pise. :kafa:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Čim se skine pištolj sa pumpe, on resetuje brojač. Tako je skoro uvek bilo gde sam ja sipao.
Odgovori