Slatkiši & čokolade & kremići :)

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Re: Slatkiši & čokolade & kremići :)

Post od mr.Big »

Texonja napisao:Prica o belom i crnom delu je kao prica o "benzinac ili dizelas", "plavuse ili crnke", "Kosovo ili EU"... :mrgreen:
:kezo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

fq400 napisao: Pritom, vodi računa da se ne zaletiš na plavo pakovanje Lino lade koje ima samo beli krem, jer taj nije isti kao beli krem u Duo pakovanju, čak ni u Hrvatskoj. Znam, pošto sam se ja zaleteo. Nije loše, ali nije to to...
:doubleup:
E, ovo sam primetio jos davno kada sam kod nas kupio duo i posle tu obicnu samo belu. I sve tripujem kako je beli deo bolji u tom duo pakovanju... Reko' garant mi se samo ucinilo, pa nisam hteo ni da napisem ovde, ali znaci nisam jedini!
Ja ću verovatno ići u SLO u nekom narednom periodu, pa baci PP ako ti treba Lino lada, ja ću nadam se svraćati u Konzum ili nešto slično u HR.
Hvala, imacu to na umu! Nadam se da mi nece trebati, jer sam taman pred dolazak ove CRO Linolade bio gotovo izbacio iz ishrane sve vrste kremova... :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Konkretan dokaz za to su kremovi u teglicama od 400 grama „lino lada duo“ i „lino lada milk“, u kojima ima mnogo manje lješnika i mlijeka nego u onima koji se prodaju u Hrvatskoj. Naime, u teglicama koje stižu na stolove srpskih sladokusaca ima svega tri odsto lješnika, dok u hrvatskim ima čak 12 odsto. Osim toga, hrvatski krem „lino lada milk“ sadrži 21 odsto punomasnog mlijeka u prahu, a u srpskom ima svega 14 odsto obranog mlijeka. Zanimljivo je da se „osiromašena“ „lino lada“ prodaje još u BiH i Makedoniji.

Ovo podvuceno nisam znao.
Sad nesto citam, pa nabasao na ovo. Za manje lesnika sam znao, ali nisam znao da i mleka ima manje. :ccc:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Misliš ima manje mlečne masti.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

21% punomasnog mleka u hrvatski krem
14% obranog mleka u srpski krem

Dakle, em ima 7% manje mleka, em je to mleko obrano. :kuku:
(tacnije nema ga 7% manje, nego ga ima 33% manje, posto je 14 tacno 2/3 od 21)

Dijana Jendrašinkin, direktorka odnosa s javnošću u „Podravki“, objasnila je da je „lino lada“ za srpsko tržište promijenjena jer se prava Srbima nije sviđala. :glavomuzid:
Evo ga ceo tekst:
http://doznajemo.com/2012/06/03/otkriva ... -i-srbiji/
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Što bi ekonomisti rekli, 7 procentnih poena mleka manje :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Možda je čitala ovaj forum, pre nego što su plasirali za naše tržište :D
Pod hitno staviti ovaj topic u private :kezo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

KremKrem ima sami crni, ili samo beli, kao i mesani.

Ako budem krenuo u normalno vreme, u sredu cu proci kroz GM. Ukoliko neko hoce KremKrem, neka mi posalje pp. Dobijate ga po nabavnoj ceni, samo treba da dodjete po njega u Ustanicku (Autokomanda).

TT
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

U zadnje vreme uzimam ovaj

Slika

Cak mi se i bela strana svidja iako bas nisam ljubitelj iste a obzirom da crni deo ima 3% lesnika ukus mu je vise nego odlican.
Na akcijama bude cesto (180-190)din- 400gr.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Au, zemljace, sad si me razocarao. Nakon Merkatorovog odlicnog krema i Nutelle pre njega, dosao si na Finetti. To je kao da si ceo zivot pio francuski konjak i skotski viski, a onda naprasno shvatio da ti ipak Rubinov vinjak najvise odgovara. :pardon:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Presao na VinjaKoladu :)
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Texonja napisao: Ovo podvuceno nisam znao.
Sad nesto citam, pa nabasao na ovo. Za manje lesnika sam znao, ali nisam znao da i mleka ima manje. :ccc:
Ni ja nisam znao za mleko, ali sam prestao da kupujem Linoladu od kada sam video da za naše tržište ima manje lešnika. To je baš uvredljivo.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Dogovorio sam sa covekom. Ako ne krenem u neko zlo doba, u sredu ili cetvrtak, u GMu cu pokupiti KremKrem u potrebnoj kolicini.

Ko hoce, neka na pp posalje kolicinu i vrstu (beli, crni, mesani - navesti i eventualnu opciju, tj da li moze mesani ako nema crni/beli). To vazi i za one koji su vec slali pp, a nisu precizirali.

Preuzimanje licno u BGu (Ustanicka), po nabavnoj ceni, ili po nekom drugom dogovoru.

TT
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Slatkiši & čokolade & kremići :)

Post od dunx81 »

Texonja napisao:Au, zemljace, sad si me razocarao. Nakon Merkatorovog odlicnog krema i Nutelle pre njega, dosao si na Finetti. To je kao da si ceo zivot pio francuski konjak i skotski viski, a onda naprasno shvatio da ti ipak Rubinov vinjak najvise odgovara. :pardon:
Ne kazem ja da je bolji,daleko od toga nego je sticaj okolnosti takav da ga cesce uzimam a prijatno sam se iznenadio obzirom na cenu i to da je rumunski.

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Texonja legenda :rofl:
Odgovori