Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Opremanje stana - cena ?

Post od Bax »

Ja kazem da postoje razne varijante, naravno da moze da se pljesne i 5000 evra za kuhinju, ali to nije garancija kvaliteta, vec je vaznija vestina i iskustvo majstora.

Uostalom rado bih ja platio nekoga, da sam se uverio da se ljudi zaista trude, uglavnom vidjam poluproizvode u svim oblastima, pa i u ovoj...
Bas uvek zagledam kod ljudi kuhinje i reetko to bude savrseno. Lose montirane lajsne, viri silikon oko sudopera, lose zasticena mesta gde ulazi voda, lose izvedena creva od aspiratora, i da ne nabrajam dalje....

A sve je tako prosto, samo mora da se ispostuju pravila struke.
Bolje mi je da sam zasucem rukave, ustedim kintu, i ne gledam slepce koji se tripuju da su maheri.

E da moj drugar parketar, ubija kako radi, tako da nije da ne moze da bude prvoklasno, samo ljude zabole ona stvar za kvalitet sopstvenog posla...

Kad sam uselio u gajbu za 5-6 stvari sam se pozvao na garanciju, a ono sve kreten do kretena, sve je ispadalo jos gore, na kraju mi je pukao film i otkacio morone da sacuvam zivce ...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ovo je ziva istina sto Bax pise, radi se vrlo aljkavo u 80-90% slucajeva, sto zbog cena, sto zbog necu i ne znam. Doduse, ima i ljudi koji ocekuju zaista previse, ali generalno prosek je los. Ja isto kad udjem u stan ne mogu da ne primetim neke ocigledne majstorske radove, i onda kada vidim nogom lepljene plocice, u stanu suseni parket i lajsne, zafarbane okvire vrata, stekere i prekidace...ljudima to ocigledno i ne smeta, pa to prolazi. Na zalost i novogradnja prosecna je sacuvaj Boze. Evo, drugar je sad kupio novi stan, i uzeo sve relativno skupo i kvalitetno, i onda dodje majstor i nogom lepi plocice i ubedjuje kako je to prava stvar ;) . Zidovi krivi, jao ljudi, ono je strasno, moracu da uslikam ako se setim, to se golim okom vidi da je krivo, havarija. A jos shatro premijum gradnja, ovo ono, jaci smo od sudbine. Ja ako budem radio kuhinju, a bome i kupatilo, vrlo verovatno da cu raditi sam, ako budem imao vremena.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

S obzirom da mi je cale majstor bele tehnike,zna dosta dobrih majstora iz raznih struka,pa nam je za sada sve manje,vise dobro odradjeno...
Sve zavisi i koliko kompleksne sisteme zelis,kako za kuhinje,tako i za plakare...
Nesto bi prosecnom coveku ipak bilo pretesko da uradi sam...
Ali se slazem za majstore i to koliko vecinom zele sve da zbrzaju,umesto da lepo urade...
Plocice u mom stanu su primer toga...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ova tema, pošto je uglavnom ispunila svoju svrhu, može da preraste u instrukcije i pomoć u samogradnji.

Elem za pravljenje nameštaja od pločastih materijala potrebno je jako malo alata. Uglavnom ono što se ima u kući, bušilica, par šrafcigera i inbusa, libela, a ako se ima i baterijska šrafilica onda je već reč o profi majstoru :D .
Jedino što je potrebno kupiti su dve ugaone stege koje se koriste za fiksaciju ploča pod pravim uglom i specijalna burgija za iver vijke.

Mnogo je važnije dobro osmisliti nameštaj i prilagoditi ga svojim potrebama, a najvažnije je uraditi tačan nacrt i kupiti ploče u tačnim dimenzijama.

Jedino što bi bilo dobro naučiti od nekog je montaža vrata i fioka, ali nije pod moranje. Ko ima malo talenta za majstorisanje shvatiće i sam uz par informacija koje dobije od prodavca u radnji sa okovima. Druga opcija je pozvati nekog iskusnijeg da pomogne u ovoj raboti.

Uz malo strpljenja i veštine nameštaj će ispasti mnogo bolje nego mašinski sklapan.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja

Post od Heinz »

Ja bih to sve doterao iz IKEA-e :)
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Crko mi ventilator u kupatilo pa hocuda ga zamenim. Nisam elektricar al mogu da probam :mrgreen: .... interesuje me da li je dovoljno da iskljucim samo prekidac za ventilator (ventilator se pali na poseban prekidac pored svetla za kupatilo) pa da mogu bezbedno da skinem zice za struju sa njega, ili ipak skroz osigurac da iskljucim (mada ce mi onda biti mrkli mrak u kupatilu)?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne, moras da proveris na zicama na samom ventilatoru da li ima struje.
SlikaSlika
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

I juu, mislim da cu ipak zvati nekog strucnijeg :mrgreen: .... imao sam sa strujom bliski susret pre jedno 10-15 godina kad sam uzeo da popravim produzni a kabel ostao u uticnici, ja gurno prste u produzni da skinem plastiku kad me zveknula struja imao sam osecaj da su mi se mosnice sprzile :mrgreen:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kod mene u kući je neko napravio tako da su faze na sijalicama, a nule se prekidaju. I mene je kada sam se uselio i menjao grlo u hodniku, sašurila struja na merdevinama, jer sam bio opušten misleći da nema struje, jer sam isključio prekidač :D
Od tada i gelendere prvo pipam ispitivačem, pa onda hvatam rukom :kezo:

Generalno radovi sa strujom spadaju u najlakše za uradi sam, jer zahtevaju najmanje alata i manje više je jednostavno. Doduše znaju napraviti priličan kuršlus, ako ne znaš šta radiš.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Bas sam zato i rekao da mora da se ispita na samom uredjaju.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Jel ima neko bilo kakvu vibracionu brusilicu?
Tj treba mi ovako nesto https://encrypted-tbn2.gstatic.com/imag ... tD6JX4gCKR
moram neka drvena vrata da sredim i ofarbam, a nemam nikako zivaca da rucno smirglam.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Imam ja masinu za poliranje, samo stavis smirglu umesto sundjera.

Mislim da sam je i dobio sa oba "uloska" ali da sam taj od smirgle potrosio/izgubio uglavnom ako kupis njega imas i masinu od mene :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Hvala :D

Ako se ne snadjem do srede, cujemo se kad budem u Sapcu. :pivo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Imam ja, ako je kod mene. :D
Moram da proverim. Drug i ja se već 10 godina jurimo i uvek je kod onog kod koga ne treba do bude. Pusti mi SMS sutra posle 12 da me podsetiš da je potražim.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

SlikaSlika