O kamerama za snimanje saobraćaja

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: O kamerama za snimanje saobraćaja

Post od NexT »

Pa to je bio i problem, sto do sada kamere nisu radile. Institut Mihajlo Pupin nije hteo da bazdari kamere. tj kalibrise, ili kako se to vec zove.
Valjda tihi protest jer su kupili kamere od Vlatacoma, umesto od njih...

Koliko je vozio kolega?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Preko 70 km/h.
Mislim da je tačno oko 72 km/h ali proveriću ako vas tačno zanima!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Danas sam u PO video u ispostavi Saobracajne policije pet novih Punta sa kamerama, tek stigli valjda, imaju jos probne tablice. Znaci definitivno su poceli da ih rasporedjuju po gradovima.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

samo polako napisao:Preko 70 km/h.
Mene baš zanima - najpre koja je tačno bila brzina, a ako je već bilo preko 20km/h da li ide kod sudije za prekršaje, šta je sa tačkicama ili je i dalje samo novčana kazna?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

grujicd napisao:
samo polako napisao:Preko 70 km/h.
Mene baš zanima - najpre koja je tačno bila brzina, a ako je već bilo preko 20km/h da li ide kod sudije za prekršaje, šta je sa tačkicama ili je i dalje samo novčana kazna?
Tačna brzina 72km/h.
Dobio da ide kod sudije za prekršaje.
Navodno na papiru piše i da je kazna za to 4 poena i novčano od 6-20.000 din ali ja to nisam video pa neka ostane kao neprovereno dok ne proverim.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

I najmanje 30 dana zabrane. Pogledaj link sto je okacio Grujic u prethodnom postu.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Prenosim ono čega se sećam, verovatno da i to piše ali sam ja zaboravio, dovoljno me šokiralo i oduševilo što mu je i to stiglo. :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

72km/h je verovatno na cajgeru oko 80, na potezu gde je ograničenje 50 - nije baš moglo da se desi slučajno.

Ja i dalje ne kapiram u čemu je problem da se ovo rasulo sa semaforima dovede u red. Lako bi navikli narod da voze 50-60 kada bi ljudski uklopili semafore. Na stranu što bi bilo 10x bezbednije, a troškovi za gorivo bi bili manji, kao i zagađenje.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Pre neki dan na jutarnjem, rekose da je se za prekoracenje do 70km/h dobija samo mandatna kazna u iznosu od 5000 dinara.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Jbt ljudi zna se koje su kazne, piše u temi koju sam linkovao :)

Sa kamera su kazne ISTE kao sa radara/lasera/presretača, samo je razlika u postupku jer policija prvo identifikuje vozača pa onda podnosi prijavu
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

B92: Oprez: Kamere od sada mere i brzinu http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=719890
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Oprez: Kamere od sada mere i brzinu
http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=719890

Vozači koji prekorače brzinu na pet lokacija u Beogradu, od pre mesec dana mogu da očekuju da će im na kućnu adresu stići poziv kod sudije za prekršaje.

Veliki brat posmatra vas i na ulici. Pored kamera koje snimaju prolazak kroz crveno svetlo i vožnju žutom trakom, odnedavno kamere beleže i prekoračenje brzine. U Beogradu ih za sada postoji pet.

"U okviru ovog prvog meseca rada od početka detektovanja prekoračenja, to su prekoračenja koja su u onom rasponu od 20 do 50 km iznad dozvoljenog i to su najčešća prekoračenja, jako mali broj ima od 50 do 70 km i preko 70 nismo na sreću detektovali ni jedno prekoračenje brzine", kaže Nedeljko Munjas, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograd.

Operater u Upravi saobraćajne policije proverava podatke koje je kamera zabeležila, posle čega se štampaju fotografije koje se šalju na adresu gde je vozilo registrovano. Novi zakon omogućava i proveru prosečne brzine.

"Na auto putu je moguće meriti i prosečnu brzinu, dakle nije u svakom trenutku bitno da pratite vozača , nego od jedne do druge naplatne rampe izračunate vreme podeliti sa pređenim kilometrima i dobiti prosečnu brzinu kretanja", kaže Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovaj sistem kontrole brzine kretanja još ne funkcioniše, ali je u planu i njegovo aktiviranje.

Kazne su od 5 hiljada dinara za prekoračenje do 20 km na sat, od 21 do 50 km na sat kazna je od 6 do 20 hiljada dinara, ali i 4 kaznena poena i zabrana upravljanja mesec dana. Prekoračenje veće od 50 km na sat kažnjava se od 15 do 30 hiljada dinara ili zatvor od 30 dana i zabranom upravljanja najmanje 4 meseca.

Za one bahate, koji prekorače brzinu za više od 70 km na sat sledi zatvor od 15 dana, 14 kaznenih poena i zabrana upravljanja od najmanje 8 meseci. Fotografija prekršaja rešava svaku dilemu.

Situacija kada počinilac prekršaja kod sebe otklanja dilemu da li jeste ili nije počinio prekršaj. Zatim to je otklanjanje dileme i kod onoga ko vodi postupak, u prvom delu policija a u drugom delu i sud

Pet kamera u Beogradu svakog dana registruju između 100 i 120 prekoračenja brzine, koja je zakonom u naseljenim područjima ograničena na 50 km na sat.

U isto vreme :kezo:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

"Na auto putu je moguće meriti i prosečnu brzinu, dakle nije u svakom trenutku bitno da pratite vozača , nego od jedne do druge naplatne rampe izračunate vreme podeliti sa pređenim kilometrima i dobiti prosečnu brzinu kretanja", kaže Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovaj sistem kontrole brzine kretanja još ne funkcioniše, ali je u planu i njegovo aktiviranje.
:doubleup:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Totalno debilna stvar iz ugla onoga kome je cilj da kazni :)
Odgovori