Pa da krenemo od toga da koce pogresnom kocnicom. A biti dobar je, ajde da kazem jako relativan pojam kod nas, dobar za sta i dobar sa kim i zasto. Ne pricam za ove sto su na onim ljubicastim trkalicama, oni mozda i jesu radili nesto od tih ozbiljnijih treninga. Cela ta prica vec sa motorima je krivo nasadjena. Prvo od odabira motora gde se prica ne svodi na upotrebljivost i recimo ekonomicnost odrzavanja, nego na to cija ce firma da proda i kome ce koliki procenat od toga zavrsiti u dzepu. A za odrzavanje da ne pricamo, kad izadje iz garancije cilj im je da se motor raspadne sto pre da ima koga da muzu za nove delove. Zaista je katastrofa koliko se ne vodi racuna o voznom parku. Necu da pisem o pojedinacnoj bahatosti na pojedinim masinama, ali ono je zestoka tehnicka nekultura i bezobrazluk. Doduse, nicije je (drzavno) pa koga boli paja...ftj napisao:E vidiš ja sam baš za motoraše čuo da je obuka paklena i da svi voze odličnoSamo presretači na motorima su dosta puta išli u Serres na stazu da bi usavršavali vožnju. A ovi obični na motorima prolaze raznorazne procedure na poligonima i da bi ih prošao moraš baš da budeš dobar.
O presretačima
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: O presretačima

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Jutros presretac uhvatio koleginicinog muza dok su zajedno isli na posao, potez od Dusanovca a zaustavili su ih kod ukljucenja Autokomanda:

Da li je kazna 100.000-120.000 dinara, 14 poena i 8 meseci zabrane ? Ja joj to kazem a svi me gledaju kao ludaka, kao ona zvala nekoga i rekli joj da je kazna 150 evra i valjda 3 meseca zabrane !?

Da li je kazna 100.000-120.000 dinara, 14 poena i 8 meseci zabrane ? Ja joj to kazem a svi me gledaju kao ludaka, kao ona zvala nekoga i rekli joj da je kazna 150 evra i valjda 3 meseca zabrane !?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa nisi napisao koji je prekrsaj, jel zaustavna?
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Da, da, auto put, zaustavna.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Meni stvarno nije jasno, ja se nijednom u zivotu nisam nasao u situaciji da ima potrebe da vozim zaustavnom, cak mi nije ni palo na pamet to da radim. Pravim i pravio sam kojekakve prekrsaje ali to mi ne ide u glavu...
- Grujic
- Moderator
Nek pozdravi tog kog je zvala da pita...
Vozimo se mi juce ujutru od Arene ka BK, 70ak na sat, lagano tece saobracaj i decko sa Polom pun gas u zaustavnu, jedva je omasio coveka koji se ukljucivao od Tosinog bunara.
Jednom ce se stvarno desiti jako veliko sranje zbog toga. Sto je najgore, jedan od ta dva auta ce direkt otici u srednju ili brzu traku i tek onda moze da bude haos.
Ljudi gledaju zaustavnu kao prostor za preticanje, a u zutu ne sme niko da udje
Jednom ce se stvarno desiti jako veliko sranje zbog toga. Sto je najgore, jedan od ta dva auta ce direkt otici u srednju ili brzu traku i tek onda moze da bude haos.
Ljudi gledaju zaustavnu kao prostor za preticanje, a u zutu ne sme niko da udje

- Aleksandar194
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
- Garaža: Koji bus prvi naiđe...
Ne znam koliko si cesto u spicu isao ovom rutom dok se radila gazela, tada je i zaustavna koriscena kao i ove dve... 
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2Uroš S. napisao:Meni stvarno nije jasno, ja se nijednom u zivotu nisam nasao u situaciji da ima potrebe da vozim zaustavnom, cak mi nije ni palo na pamet to da radim. Pravim i pravio sam kojekakve prekrsaje ali to mi ne ide u glavu...

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ok, ali tada je bila vanredna situacija(ili bolje stanje) pa je bilo logicno da se koristi zaustavna.
Na AMSS pise da je kazna za:Ogi napisao:Da, da, auto put, zaustavna.
Kretanje, obilaženje, odnosno preticanje zaustavnom trakom na autoputu odnosno motoputu
- 14 poena
- 100.000 – 120.000 din ili zatvor najmanje 15 dana
- bez dozvole Najmanje 8 meseci
u slucaju udesa:
-16 bodova
- 120.000 – 150.000 din ili zatvor najmanje 45 dana
- Najmanje 10 mesec bez dozvole
http://www.amss.org.rs/images/files/pre ... -kazne.pdf
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Da projavim i ja kolegu koga je zaustavio presretač na tom delu puta. Napisali mu kaznu za vožnju zaustavnom i prekoračenje brzine.
Poprilično se prepao jer je i on čuo to o 120.000 dinara.
Juče komšiju zaustavio presretač na motoru.
Pisao mu kaznu samo za vožnju zaustavnom trakom.
Sad mene više brine ta masovna pojava, koja se meni čini da se dešava od skoro, i da se to pre nije dešavalo, bar ne u ovolikoj meri.
Poprilično se prepao jer je i on čuo to o 120.000 dinara.
Juče komšiju zaustavio presretač na motoru.
Pisao mu kaznu samo za vožnju zaustavnom trakom.
Sad mene više brine ta masovna pojava, koja se meni čini da se dešava od skoro, i da se to pre nije dešavalo, bar ne u ovolikoj meri.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Grujic
- Moderator
Oduvek je tako bilo u guzvama, samo sad bas jure za to i tu najebe poslednji, svaki dan ima bas 5 prijava
Sličan slučaj sam video pre neki dan, baš na ovom mestu sa Ogijeve slike. Prilična gužva na auto-putu, a neki kreten se pravi pametan, zaleteo se zaustavom i zamalo se nije zakucao u one koji se regularno uključuju. Na kraju je uspeo da se ubaci ispred svih... On verovatno misli da smo mi koji vozimo normalno u koloni budale. Ja bih na takvim mestima (pred uključenje) stavio one betonske crveno-bele prepreke, pa nek budale razmišljaju šta će da rade.NexT napisao:Vozimo se mi juce ujutru od Arene ka BK, 70ak na sat, lagano tece saobracaj i decko sa Polom pun gas u zaustavnu, jedva je omasio coveka koji se ukljucivao od Tosinog bunara.
Slažem se da je još gore kada takvi uleću i u srednju i levu traku i voze "slalom" pretičući i sa leve i sa desne strane. Sve to naravno bez migavca.

Ђенерал Јанковић
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ima leka i za takve sto idu zaustavnom trakom, kamere na tim mestima i po dzepu jos skuplje da bude pa da vidis.