O kamerama za snimanje saobraćaja

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: O kamerama za snimanje saobraćaja

Post od H4wkeye »

Ogi napisao:
H4wkeye napisao:
"Na auto putu je moguće meriti i prosečnu brzinu, dakle nije u svakom trenutku bitno da pratite vozača , nego od jedne do druge naplatne rampe izračunate vreme podeliti sa pređenim kilometrima i dobiti prosečnu brzinu kretanja", kaže Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovaj sistem kontrole brzine kretanja još ne funkcioniše, ali je u planu i njegovo aktiviranje.
:doubleup:
Pa sta je tu za radovanje ??? :besan:
Pa obicno kod takvih sistema stave do nekih 140km/h toleranciju, sto je po meni sasvim dovoljno na autoputu. Ko hoce da ide vise od toga, neka plati debelu kaznu. :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Martin napisao:Da, gde su te slikali?
Čuo sam da su počeli da snimaju ne samo na Gazeli, nego većom dužinom auto-puta kroz Beograd??? :think:
Kamere koje mere brzinu moraju da budu iznad ili neposredno pored puta. Opet, na auto putu ne moze da te snima sa trave pored puta jer ce xy kola zakloniti neki kamion, autobus itd.
Zato se praktikuje da budu direkt iznad kolovoza.
Auto put jeste pokriven kamerama (Genex, Arena, Gazela, SC), ali ne vidim teoretski kako bi one mogle da mere brzinu.

Kamere sa Gazele bih rekao da ne mere prekoracenje, iz prostog razloga sto su sve ostale kamere (Nikole Tesle, Pupina itd) u kombinaciji sa onom velikom kutijom ispod.

Kazne su relativno ok, na Gazeli vozis do 120 i ne ide dozvola (most je valjda van naseljenog mesta, pritom je u auto-put?)
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Kod nas ako na auto putu napravis prosek 120km\h je dobro.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

NexT napisao:
Martin napisao:Da, gde su te slikali?
Čuo sam da su počeli da snimaju ne samo na Gazeli, nego većom dužinom auto-puta kroz Beograd??? :think:
Kamere sa Gazele bih rekao da ne mere prekoracenje, iz prostog razloga sto su sve ostale kamere (Nikole Tesle, Pupina itd) u kombinaciji sa onom velikom kutijom ispod.

Kazne su relativno ok, na Gazeli vozis do 120 i ne ide dozvola (most je valjda van naseljenog mesta, pritom je u auto-put?)
Ako nisu za brzinu, cemu onda kamera za svaku traku? Imaju neke manje kutije koje sam siguran da sluze za merenje brzine.
One kutije na ostalim gradskim kamerama pretpostavljam da imaju veze i sa crvenim svetlom koje hvataju...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Kako moze Mihajla Pupina kod Siva da hvata crveno koje je 200 metara dalje?

Ne znam za sta sluze i ne zelim da saznam. Ja tu prolazim sa 90 i nadam se da je dovoljno s moje strane.

Ima jedna jako dobra stvar kod kamera - ne pomeraju se.
Cak i ako uvedu jos neku (pu pu, daleko bilo), brzo se procuje i naviknes se. Ja sad vec mahinalno kocim pred kamerama, cak iako nisam u prekoracneju.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kamere na Gazeli vataju teretni saobraćaj koji ide kroz grad(mora na obilaznicu). Ko god se usudi da ide kroz grad odmah posle Gazele se iznenadno stvori patrola koja ga zaustavlja.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Kod Usca,bulevar Nikole Tesle, u 23 i 15...

https://www.dropbox.com/s/fj1exihhldluy4j/DSC_0090.jpg

Eto kako to izgleda...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Po ovoj poslednjoj fotki bih rekao da ipak puca blic?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne,verovatno imaju neki program da isfiltriraju tablicu... Lako je zato sto su crno bele...
Samo ona u Zdravka Celara ima blic koji je ogroman i stoji na zasebnom stubu...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

ftj napisao:Kamere na Gazeli vataju teretni saobraćaj koji ide kroz grad(mora na obilaznicu). Ko god se usudi da ide kroz grad odmah posle Gazele se iznenadno stvori patrola koja ga zaustavlja.
Za to je dovoljna 1 kamera
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Xepoj87 napisao:Prekoracenje brzine za 21 do 50km/h – 4 boda, 6000-20000din i najmanje 30 dana zabrane upravljanja
Prekoracenje brzine za 51 do 70 km/h – 7 bodova, 15000-30000din i najmanje 4 meseca zabrane upravljanja

Cekaj,ovo znaci da bih ipak upao u kategoriju za manju kaznu?
Ako ne upadnem,zna li neko na koju foru mogu da smanjim brzinu,neko bazdarenje kamera,dozvoljeno odstupanje i slicno,kao kod normalnih radara?

Po ovome jesi upao u kategoriju 21-50, mada bih se ja, za svaki slučaj, branio da si jurcao jer te je jurila intervetna jer si prošao kroz crveno, pa si se uplašio da te ne upucaju. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kategorizacija je glupa, ispada da podrucje izmedju 50 i 51 km/h nije ni pokriveno.
Znam da je za radare dozvoljena maksimalna tolerancija pri bazdarenju od 2%: ako isto vazi i za kamere, mogao bi da potegnes to kao argument pa da upadnes u nizu kaznenu kategoriju. Popentraj se na stub pa vidi jel ima kamera zig i do kad vazi bazdarenje :mrgreen:

P.S. A u vezi cinjenice da vozis 100 na sat na toj deonici....

Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Evo da ti citiram, zanimalo i mene svojevremeno.

Zakon o metrologiji, sluzbeni glasnik 44/05, Pravilnik o metroloskim zahtevima za merila brzine vozila u saobracaju.

Uredjaji za stacionirano merenje brzine vozila (bez rukovaoca), na brzinama vecim od 100km/h imaju granicu dozvoljene greske +/-2%

Ne znam samo dal to pije vodu kod sudije.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Rakhil napisao: Popentraj se na stub pa vidi jel ima kamera zig i do kad vazi bazdarenje :mrgreen:
Ajsnuće Cartman sa bandere, ne prži ga :kezo:
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Pošto kazne stižu sa tolikim zakašnjenjem šta se dešava u slučaju da si svaki dan pravio isti prekršaj jer nisi znao za kamere?
Jel se kazne sabiraju?
Ima li nekog popusta na količinu?
Odgovori