Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od crni »

Perfiko,svaka cast na komentaru

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od samo polako »

Realnije je da se ovaj deo (tri strane) prebaci u njegovu temu gde i jeste njegova auto!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Pa niko ne brani nikom da kaze svoje misljenje, on je svoje misljenje rekao i niko mu ne spori, postoje i drugi automobili na ovom forumu pa se cuju razna misljenja.
SX4 nije najbolji auto na svetu nite ce to i biti, niti postoje zakleti korisnici (na ovom forumu) koji se kunu u njega. Mozda nekom to ne deluje tako ali to je vec njegovo misljenje.
Slika
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:
Pridružio se: 22 Maj 2013, 23:07
Garaža: Suzuki SX4 1.6 2WD, Fiat Punto 55s

Post od Linebacker#58 »

RobiNS napisao: bolje da ljudima koje interesuje prenesemo neka iskustva i odgovorimo na neka pitanja, svako iz svog ugla.

uživajte u vožnji! :doubleup:
Ја имам једно (глупо) питање :) Тамо у оним спецификацијама пише да је максимални дозвољени терет у аутомобилу 410 кг. Ја никад нисам купио нов аутомобил па да сам загледао те спецификације, сви су били половни па ме то толико није ни занимало, али ето сад сам прочитао и мало ми је то чудно, тј делује ми заиста мало... довољно је да у колима буду 4 особе моје тежине и та граница је већ прескочена, и то са празним гепеком и резервоаром... Или рецимо 5 особа просечне тежине (80 кг) и то је већ 400 кг, значи граница... Ако је дакле то стварно озбиљно "упозорење" како онда рецимо ићи на летовање у Грчку, и прећи толику километражу са препуним кровним кофером, пуним резервоаром и 5 одраслих у колима... :pop: :srbin: :ludaca: :(
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Treba da gledaš maksimalnu dozvoljenu težinu vozila. Na teret se možda misli onaj što ide u gepek.
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:

Post od Linebacker#58 »

Тежина празног аутомобила је 1240, а максимална дозвољена је 1650. Одатле сам извукао тих 410 :) Е сад да ли су мислили само на гепек или на свеукупно, то не знам
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Težina praznog vozila 1130 kg
Maksimalna dozvoljena težina 1650 kg
Zapremina rezervoara 50 l
Zapremina prtljažnika 270 l
Maksimalna zapremina prtljažnika 625 l
Dozvoljen tovar 520 kg
Dozvoljeno opterećenje krova 80 kg
Dozvoljena težina prikolice, bez kočnica 400 kg
Dozvoljena težina prikolice, sa kočnicama, 12% uspon -
Dozvoljena težina prikolice, sa kočnicama, 8% uspon 1200 kg
Dozvoljeno opterećenje vučne kuke 50 kg

PREUZETO SA http://www.mojnoviauto.com/novi-automob ... cifikacije
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:

Post od Linebacker#58 »

Е хвала пуно! Ја или сам погрешно прочитао или у њиховом званичном памфлету или сам негде на вебу видео да стварно пише да је ауто тежак 1250 кг... у сваком случају, ајде 520 кг је и подношљиво :) Хвала на спецификацијама
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:

Post od Linebacker#58 »

Ево имам још једно питање које ће сигуран сам занимати све нове власнике а тиче се сигурности аутомобила.
Занима ме шта је најпаметније да уградим од безбедности (аларм, канџу, зедер...) Ови у салону ми рекоше да сам ауто има фабричку блокаду мотора која је јако добра и да ниједан до сад није украден, ал ја искрено не могу да верујем на сваку реч продавца. Нисам од оних који параноишу, али бих свакако мирније спавао са добром заштитом кола. Лопова има свакаквих, од оних који ће обити да узму радио, до оних који ће отерати кола пауком :o тако да верујем да паметан одговор ни не постоји, али ево чисто да чујем ваша размишљања на ту тему... Можда сам омануо тему, можда треба да питам ово на неком другом делу форума, али пошто питам конкретно за овај модел, а ви сте возачи истог, питао сам овде...
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Nisi omanuo temu - dobro pitanje,
ne verujem da će ti ga obijati zbog radija - na znam kako bi ga isčupali :nemampojma:
ali svakako treba voditi računa da ne ostavljaš u autu stvari zbog kojih bi ga eventualno obili...razbili staklo.

Ja nisam ugrađivao alarm,
u prošlom autu (Getz) sam imao Cobra alarm...
ali sam ga prvu godinu kasko osigurao - za svaki slučaj.

možda I nije loše staviti - neka I drugi kažu svoja iskustva - predloge, I mene interesuje...
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

ja nemam nikakvu zastitu osim one fabricke-kodirani kljuc i lampica laznog alarma
ali zato imam kasko sto i tebi savetujem kad vec hoces miran san.
ovaj auto se slabo krade ( a ko je lud da ga krade? :kezo: ) pa je i kasko osiguranje za njega jeftino.
mesecna rata je 2500 din (ponudice ti u salonu) i uzivaj...zasticen si od kradje, nevremena, poplava, grebanja i svih drugih nevolja
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Linebacker#58,najbolje da uplatiš kasko osiguranje. Tako sam i ja uradio. Što se tice zaštite,najbolja je mehanička u kombinaciji sa elektronskom. Preporuka je Zeder i neki bolji alarm.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:

Post od Linebacker#58 »

Ау ја сам мислио да је каско за прву годину много више од 2500, ал пошто је толико, можда и успем да углавим некако с ратом за кола да уплатим и каско, видећу... Чуо сам да су неки људи (не за овај аутомобил, већ уопштено) штампали налепнице за зедер и лепили, иако немају исти :D што можда и није тако лоша варијанта кад се нема пара хахах, ипак и визуелно упозорење (попут лампице за блокаду мотора која подсећа на аларм) може да одбије потенцијалног крадљивца... нисам паметан :) У сваком случају, добро ћу размислити о том каску или да спавам у колима са палицом хахах па кад баја дође.. :palica: Хвала на саветима.. ако ико други има неки савет, нек пише :)

Офф: Црни, не знам који ранг цена си поменуо кад је у питању твоја куповина другог аутомобила, али имаш Дастер на огласима који изгледа фантастично и има 4 пута 4, мада кошта 14000, ако хоћеш могу да ти проследим линк у ПП.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

video druze, video...taj auto se prodaje od prosle godine, ali ne moze da nadje kupca. fenomenalno izgleda
kasko ti je preko unique 280e i to na rate, a u kesu je jos manje. ucesce u steti 5%. za mene je to super povoljno
na zeder zaboravi, provaljen je jos pre par godina i vise nije uopste siguran
uostalom suludo je na novim kolima busiti letvu volana
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

crni napisao: uostalom suludo je na novim kolima busiti letvu volana
:plusone: Sigurno bi i garanciju na vozilo izgubio zbog toga.
Slika
Odgovori