Škoda Octavia 2013/2017 A7FL

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Re: Škoda Octavia 2013

Post od Risto »

Upravo to perfiko ;)

Octavia kosta 2500 evra vise od Rapida sa istom motorizacijom a ima i bolju opremu. Klot Octavia u odnosu na klot Rapid posjeduje:
-radio
-bocne vazdusne jastuke
-bord kompjuter
-zoll vec celicne felne
-el. podesive i grijane retrovizore
-preklapanje zadnjih sjedista

Mislim da ova oprema dosta smanjuje razliku u cijeni a da ne pricam o nekim drugim stvarima koje se odnose na auta dvije razlicite klase...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Da ali to se ne radi a cesto nije ni moguce. Zato lepo uzmes paket vise pa te veca kolicina opreme izadje mnogo jeftinije.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Pa da , ali u tom slučaju razlika je 500 evra.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Moram da pohvalim auto i zvučnu izolaciju. U nedelju smo imali dužu turu na autoputu i auto je fenomenalno tih. Da ne ispadne da imam niske kriterijume, uopšte nije tako, vozikam redovno dobre automobile, a moj lični automobil je jedna picnuta Alfa 159. Šum vetra je jako dobro iskontrolisan, tako da se pri većim putnim brzinama čuje samo diskretna intonacija dizelke. Ležanje na putu je drastično napredovalo u odnosu A5FL koju smo prethodno vozili.

Pohvala i za gume Dunlop FastResponse SP. U 16" su takođe vrlo tihe. Pomalo se čuju na manjim brzinama, ali na većim kao da ne postoje.

Sve u svemu, ogroman korak napred i jako mnogo se dobija za uložen novac. Ako se ne varam, "Elegance" sa 150 konja dizelkom je oko 20k evrića bez bilo kakvih popusta, što teško da ima konkurenciju. Gospodski auto po ceni prosečno dobrog automobila, po nekom mom mišljenju. Bio bi u razmatranju kada bih kupovao novi automobil (naravno sportski paket i 18" se podrazumevaju, a boja bela). Naša je crna. :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@Risto

Doplata za felne 16" je 250e i to daje malo drugačiju sliku al u suštini auto jeste malo penzionerski. Ono što je odlično je kvantitet i kvalitet enterijera kao i to da je osnovni motor sasvim solidan i neuporedivo bolji od nekadašnjeg 1.4 mpi.

Moje mišljenje je da je sasvim dobra kupovina 1.2 tsi u ambiente opremi uz doplatu za felne i kožni mf volan i to izađe nekih 14,000 evra.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Uroš S. napisao:Pa i ne bas, osnovni Rapid je skoro 3000€ ili 25% jeftiniji.
Ali Rapid sa 1.2 atmosfercem, i to 2800e manje. Rapit 1.2tsi slabiji je vec oko 11000e, a ima dosta manej oprreme. Koga ne mrzi neka racuna, ali mislim da je razlika u ceni smesna i da Rapid ispada skup
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Uvek je to tako,sto je manji auto,neisplativiji je,kod bilo koje marke...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kao i sve, Kokakola 2l je 130din, a 4x0.5l izadje 240din.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Aaaaliiii... Durex na komad je duplo jeftniji od 1/3 pakovanja od 3 komada :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Takodje imao priliku da napravim 200 km sa novom skodom :)

150ks 6 brzina TDI. Razlika u odnosu na prethodne generacije po meni velika, ostao je onaj isti osecaj u voznji. Mada je izolacija bolja pa samim tim i voznja udobnija. Generalno po meni odlican auto jedino sto mi nikako nije jasno kako su mogli tako lose da naprave oplatu na vratima.

Kao da je od neke ultra lose plastike. Ni na oko ne deluje kvalitetno plus svaka ogrebotina ostaje vidiljiva.

Utisak da je ovo bolji i savremeniji auto daju novi farovi, senzori i ostale dzidze koje su dosle uz skodu.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Octavia RS, 2.0 TSI sa 220 KS i 2.0 TDI sa 184 KS. Benzinac od 0 do 100 za 6.8 s, dizelaš 8.1 s.
Vmax 248km/h TSI i 232km/h TDI.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Uhh karavan mi je odlican :doubleup: :doubleup:
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Pa realno ova metalik šerpa plava nije baš boja za ovaj auto. Beli je mnogo lepši, sad, dal' zato što je karavan ili što je beli :nemampojma:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

perfiko napisao:Pa realno ova metalik šerpa plava nije baš boja za ovaj auto. Beli je mnogo lepši, sad, dal' zato što je karavan ili što je beli :nemampojma:
Slažem se. Plava je najpopularnija boja u Češkoj pa otuda verovatno često korišćenje ove boje kod Škode...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Cena?

Tapatalk HD
Odgovori