2014 Chevrolet Camaro

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: 2014 Chevrolet Camaro

Post od Floyd »

Ja sam od tebe za sad naucio samo da auto nije auto ako ima motor manji od 8 cilindara i 5000ccm, ispod 400ks i ako je visokoserijski model :pardon:
starac vujadin napisao:Napraviće forum od vas prave poznavaoce automobila, umesto novokomponovanih kakvi ste bili kad ste došli
Pa eto, prosvetli me i objasni sta to jos nudi Camaro osim sirove snage?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Da bi naučio prvo moraš da imaš želju da učiš. :) ...opusti se malo, stalno si bre u nekom dokazivačkom tonusu. ;)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Iskreno, ocekivao sam ovakav odgovor :)

Nisam napet uopste i Camaro mi se bas svidja...nisam 100% siguran zasto ali cim sam prvi put seo u njega rodila se neka privlacnost :kezo:
Mislim da mu je cena sasvim korektna (ni skupa a jos manje jeftina) i kao sto rekoh rado bih ga uzeo kao drugi auto, kabrio naravno.
Njega za vikend uzivanje i neku nemacku konfekciju za svaki dan ;)
To je meni licno mnogo bolja kombinacija nego npr. M5 (koji sam kosta i vise nego ova dva zajedno).
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

I uvek ćeš dobti isti odgovor ko god traži da mu se nešto dodatno pojašnjava bez iskrene namere da nešto iz toga nauči i primeni, nego traži da bi se sprdali s tim objašnjenjima. Tu lekciju sma naučio još od kada je Koštunica stalno tražio da mu Đinđić nešto objašnjava i odgovora na njegova pitanja, da bi tim odgovorima dobio novu "porciju pitanja"...i tako unedogled.

Rekao sam ti da si napet zato što su svi ukapirali šalu, a ti suprotno. Tek kad ti neko kaže da preteruješ onda napišeš dozirano i objektivno o nekoj temi.

Cena mu je jeftina i pored toga što je dolar jači nego pre. Za 40000 može da se kupi neka dobro napakovana konfekcija, nemačka ili bilo koja drugo, a to su smešna kola za Camaro...ko traži auto takvog tipa. Ista stvar za odnos uloženo-dobijeno ili što bi Ameri rekli "bang for buck" važi i za Mustang, Corvette, Viper, CTS...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa to je Heroj i napisao a ja potvrdio...ne kontam u cemu je problem.

Dobijas samo jak i brz auto za cenu manju od konkurencije ali zato pristajes na kompromis da je ogroman potrosac, da placas veliku registraciju i eko poreze (jbg ja gledam na to jer zivim u Evropi), da kvalitet enterijera nije bas na zavidnom nivou a dizajn istog spartanski, skuplje odrzavanje, tezu nabavku delova, nikakvu udobnost i ogromnu verovatnocu da se "vencas" sa njim (i ovde gde je dobar standard se neki vrte mesecima po oglasima) itd.

U tom kontekstu sam napisao da nije bas jeftin a ne cisto da ti kontriram.
Ako gledas iskljucivo snagu i vreme na stazi, onda jeste smesno jeftin u odnosu na konkurenciju.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Da je vencanica i da nije praktican i da puno trosi i tako jos neke sitnice su stvari kojih je covek svestan pre kupovine ovog auta, i ja bih rekao da mu se to i ne moze uopste zameriti. Ipak se ne moze bas porediti sa nekim ipak svakodnevnim autom, u skoro bilo kom smislu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Posto sam ja svojim komentarom zapoceo "diskusiju", moram da se oglasim...

Ovaj auto ima mnogo manje smisla u Evropi nego u SAD-u i tu lezi problem. Ima on i sa 3.6 motorom i nesto preko 320ks (ako grijesim, izvinjavam se) i takav tamo kosta cca 24000-25000 dolara... E sad da su oni ponudili ovdje taj v6 za nekih 30000 evra, mislim da bi sa tim autom imali mnogo vece sanse na trzistu. Razumijem ja istorijsku povezanost v8 i USA, ali mislim da su ovdje morali doci i sa nekom "dostupnijom" verzijom prilagodjenom evropskom trzistu...

Vecina kupaca sportskih automobila u tom cjenovnom rangu ne moze sebi da priusti da vozi 6.2 v8 koji trosi bog zna koliko, kad uporedis Camara i EVO-a ili Imprezu STI dodje se do zakljucka da su japanci vrlo jeftine kupovine (registracija i potrosnja)...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Floyd napisao:Pa to je Heroj i napisao a ja potvrdio...ne kontam u cemu je problem.

Dobijas samo jak i brz auto za cenu manju od konkurencije ali zato pristajes na kompromis da je ogroman potrosac, da placas veliku registraciju i eko poreze (jbg ja gledam na to jer zivim u Evropi), da kvalitet enterijera nije bas na zavidnom nivou a dizajn istog spartanski, skuplje odrzavanje, tezu nabavku delova, nikakvu udobnost i ogromnu verovatnocu da se "vencas" sa njim (i ovde gde je dobar standard se neki vrte mesecima po oglasima) itd.

U tom kontekstu sam napisao da nije bas jeftin a ne cisto da ti kontriram.
Ako gledas iskljucivo snagu i vreme na stazi, onda jeste smesno jeftin u odnosu na konkurenciju.

Pa problem je u tome što to nije tačno. Mane koje si nabrojao su u istom rangu kao kada bi Jusein Boltu rekao "dobro je što si ti brz, ali slabo bacaš kladivo". Ne možeš gledati Camara merilima nakupca s Bubanj potoka...dobro nisi rekao da je teško staviti plin u njega. TAko isto može da se gleda na Porsche 911. Ko vozi Camara teško da je osoba koja pristaje na kompromise, nego baš suprotno.
Zatim, imaš materijalne greške...da je potrošač, a nije veći potrošač od automobila slične snage i kubikaže. Druga, još veća (u kojo se vidi nepoznavanje ovog auta) je da je "venčanica". Verzija sa V8 motorom će u budućnosti sigurno imati veću vrednost nego recimo aktuelni BMW X5M ili BMW M5. Kvalitet enterijera u muscle cars nikad nije bio na zavidnom nivou i nikada neće biti i to vlasnicima nije bitno.

Da se vratim na prethodnu priču. Umesto što neko dovodi u pitanje nešto što je opšte poznato i priznato pitanjima da mu se objasni "zašto je to priznato i poznato...čudna mi čuda", treba tog pitati "zašto misliš da to ne treba da bude cenjeno, priznato" i tu ima dva puta kada taj neko kaže svoje razloge. Jedan je da se daju neki do sada novi argumenti i da se utvrde neke nove činjenice...to je moguće, ali teško. Drugi put je da taj pokaže da u stvari ne poznaje tu pojavu, a to može biti neprijatno za toga koji pita. Zato je i lakše tražiti da se njemu dokazuje 100x dokazano. Ti si, hvala Bogu, sada rekao koje su po tebi mane Camara, što je u svakom lsučaju bolje nego da si nas tražio da ti to objašnjavamo. Ok, nisi pokazao neko razumevanje Camara, ali to nije razlog da ne možemo da pričamo o njemu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Risto, naravno da taj auto ima više smisla u Americi nego u Evropi. Muscle cars su u stvari pandan hothatchevima u Evropi po svojoj filozofiji i prilazu. Oni predstalvjau, za amere, jeftin i brz prevoz koji može da posluži još nečemu. Naravno, sve tou okviru amerčkih merila.

No, pošto su izrasli u neku vrste subkulture upravo smao V8 ima smisla u Evropi. V6 je ok, lai to nije prava stvar. V6 u Americi ima više smisla jer se tmao Camaro malo drugačije doživljava.

Kupac Camara ni ne misli o Imprezama i sličnim kolima...

A o ceni ne treba ni pričati. Ako je nešto neupitno je da su ta kola jeftina u odnosu na ono što vlasnik od njih traži. To je jedna od osnovnih prednosti NEKIH američkih kola - da pokazuju da sa običnom tehnologijom i po normalnim cenama može da se dobije "mnogo automobila". To naravno i nervira evropske proizvođače koji moraju da smišljaju razloge zašto njihova kola koštaju toliko više, složenija su za održavanje, a ne pružaju ništa više od amera. Pa, otud i negovanje predrasuda.

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja automobilskoj industriji i zamijeram ukidanje mnogih "pristupacnih" sportskih automobila, npr. Celica, Calibra i sl. Mjesta tih auta su popunile trovratne verzije koje jesu lijepe ali po meni Astra GTC nikad nece biti Calibra, koliko god da je lijepa...

E sad da se vratim na poentu price, meni kao kupcu bi bilo mnogo bolje da i ja sutra mogu da kupim Camaro/Challenger/Mustang ali po cijeni koja drzi makar medjusobni odnos sa evropljanima. Ako u USA Camaro 6.2 SS sa manuelnim mjenjacem kosta manje od jednog C250 Coupe, nije mi jasno zasto taj isti Camaro u Evropi mora da kosta vise novca... Mozemo pricati o homologaciji i sl. stvarima, slaboj traznji u Evropi, transportu itd., ali mozda kljuc uspijeha tog auta u Evropi i lezi u tome da bude "pristupacniji" nama evropljanima :think:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja i nisam ,niti imam specijalnu zelju da budem neki poznavaoc automobila,samo onako meni za dusu :)
Ljubitelj svakako jesam :)

Starce,ovaj auto je sklepan(bukvalno,jer kada sam sedeo u njemu,kao da sedis u Daciji,na delove enterijera moze covek i da se ogrebe,jer nisu dobro uradjeni),dobar je samo da stisnes gas na pravcu i za poziranje,a sve vezano za njega,pocevsi od 20-21" tockova,do 6.2l i ostalih stvari, kosta kao da vozis auto od 100.000e...
Ne mozes reci da nije bitno,jer je bitno.
DObar je to auto i imace kupaca za njega(bas oni o kojima ti pricas,da im je bitno da budu vidjeni,da imaju brz auto na pravcu ili da uzivaju u dobrom zvuku motora i spremni su na ogromne troskove),ali ima razloga zasto je jeftin,nije sigurno iz dobrote Americke auto industrije :)
Sve ima svoje,ali nije ispravno reci da je ovaj auto jeftin,jer smatram da nije jeftin,sto troskovi exploatacije govore,kao i njegove mane(koje svaki auto ima) i zato smatram da mu je cena bas kakva i treba da bude :)
Da nadovezem samo da je ovo jedan od veoma retkih automobila,kao sto je i Chrysler Prowler recimo,da bih ja kupio bez obzira sto su enterijer ili vozne karakteristike losi,auto nepraktican i slicno... To govorim,posto je meni enterijer bukvalno najbitnija stavka kod automobila :)
Poslednja izmena od Xepoj87 u 07 Jun 2013, 18:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:Pa problem je u tome što to nije tačno. Mane koje si nabrojao su u istom rangu kao kada bi Jusein Boltu rekao "dobro je što si ti brz, ali slabo bacaš kladivo". Ne možeš gledati Camara merilima nakupca s Bubanj potoka...dobro nisi rekao da je teško staviti plin u njega. TAko isto može da se gleda na Porsche 911. Ko vozi Camara teško da je osoba koja pristaje na kompromise, nego baš suprotno.
Zatim, imaš materijalne greške...da je potrošač, a nije veći potrošač od automobila slične snage i kubikaže. Druga, još veća (u kojo se vidi nepoznavanje ovog auta) je da je "venčanica". Verzija sa V8 motorom će u budućnosti sigurno imati veću vrednost nego recimo aktuelni BMW X5M ili BMW M5. Kvalitet enterijera u muscle cars nikad nije bio na zavidnom nivou i nikada neće biti i to vlasnicima nije bitno.
Camaro iz 90ih se u Evropi prodaje za smesnu lovu sto sa npr. 911icom nije slucaj koja pored odlicnih sportskih osobina kupcima nudi jos nesto...a to sto nudi i sto ti kupci traze, Camaro nema da ponudi.
X5M je sranje od auta i to cu reci za svaki SUV koji pokusava da bude sportista ali to je samo moje misljenje.
starac vujadin napisao:Da se vratim na prethodnu priču. Umesto što neko dovodi u pitanje nešto što je opšte poznato i priznato pitanjima da mu se objasni "zašto je to priznato i poznato...čudna mi čuda", treba tog pitati "zašto misliš da to ne treba da bude cenjeno, priznato" i tu ima dva puta kada taj neko kaže svoje razloge. Jedan je da se daju neki do sada novi argumenti i da se utvrde neke nove činjenice...to je moguće, ali teško. Drugi put je da taj pokaže da u stvari ne poznaje tu pojavu, a to može biti neprijatno za toga koji pita. Zato je i lakše tražiti da se njemu dokazuje 100x dokazano. Ti si, hvala Bogu, sada rekao koje su po tebi mane Camara, što je u svakom lsučaju bolje nego da si nas tražio da ti to objašnjavamo. Ok, nisi pokazao neko razumevanje Camara, ali to nije razlog da ne možemo da pričamo o njemu.
Ja nigde ne osporavam Camaro (rekoh da bi ga rado vozio i posedovao kao drugi auto) ali sam naveo samo neke "sitnice" zbog kojih kosta toliko koliko kosta.
Ovako kako si ti napisao, ispada da je budala svako ko bi 911icu platio 3x vise od Camara ;)

Sto se kompromisa tice to je relativna kategorija i ja pricam samo u moje ime.
Isto kao za telefone...tebi npr. treba neki sa dve kartice (to ti je najbitnije) te ces sve ostalo staviti po strani da bi dobio to sto ti treba. Iz mog ugla ti si napravio puno kompromisa a iz tvog nisi ni jedan jer su ti dve kartice u jednom uredjaju bitnije nego bilo sta drugo.

Ista je prica i za Camaro...ko hoce surovu snagu i brzinu po povoljnoj ceni, ne moze da izabere bolji auto.
moimoi
Reactions:
Pridružio se: 26 Apr 2012, 14:14

Post od moimoi »

Ova cena od 40.000 evra je ful oprema, znaci kozna elektricna grejana sedista, navigacija, rikverc kamera, premiuim HiFi, head-up-display, tempomat, parking senzori, ksenoni, brembo kocnice,...

Nije samo da je dobar za pravac, po americkim testovima bolje drzi put od M3, ima veci grip u krivinama, i bolje koci.

.....................................2011 BMW M3................2013 Camaro SS
BRAKING, 60-0 MPH.......................110 ft........................101 ft
LATERAL ACCELERATION................0.95 g...................1.03 g (avg)
MT FIGURE EIGHT ...............25.1 sec @ 0.74 g ........24.2 sec @ 0.83 g (avg)

Na stazi na kojoj su Mustang i M3 bili izjednaceni, Camaro je brzi 3 sekunde od Mustanga na krugu od minut i po. Testovi radi u razlicito vreme, Mustang vs M3, i Camaro vs Mustang GT.
http://www.motortrend.com/roadtests/cou ... ewall.html
http://www.motortrend.com/roadtests/cou ... ewall.html
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Za 40k eura u Nemackoj je stvarno worth pulling a trigger. Sve i da Ameri lage na ovim testovima, dobro drzi u krivinama.

SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I to moimoi za sta pominjes podatke, jel verzija od 432ks manuelnim ili 400 sa automatikom?

I da,brzi je od 2000 M3 E46 sa V6 motorom od 321ks ,ne e92...
Barem na Nordschleife-u bas dosta zaostaje,a i po fastestlaps.com,na svim ostalim...
I to verzija od 432ks,ne ova o kojoj pricamo...
Ali svejedno,to znaci da i ako nije bolji ni od hothatcheva po stazi ,ipak ima neke sportske karakteristike,tako da stvarno nudi dosta za tu cifru...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 07 Jun 2013, 20:21, izmenjeno 4 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori