Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Off topic
Oko 70-80% racuna je pice... Znam da im je stajalo odmah 5 Kristala koji su oko 500e komad(barem mi je tako pricala drugarica koja je videla sa strane to)...
Proslavljali su zakljucenje posla vrednog par miliona eura,tako da nisu stedeli...
Nema tamo nista posebno skupo,osim pica...
Cene porcija jesu iznad proseka,ali nije to nesto bitno da bi nekoga ko ima svoju platu zanimalo...
A fora je sto da im recimo trazis oblande,kao sto im je moj cale trazio,a oni nemaju,oticice da ti kupe i serviraju samo za tebe...
Naravno,to naplate,a kurcenje sa picima je tamo standardna praksa...
Mada kapiram da su ovi od tih 160.000e jedno 100.000e ipak stavili u dzep,osim ako ih je islo njih 50 3 meseca tamo ili su se lesili od najskupljih alkohola
Oko 70-80% racuna je pice... Znam da im je stajalo odmah 5 Kristala koji su oko 500e komad(barem mi je tako pricala drugarica koja je videla sa strane to)...
Proslavljali su zakljucenje posla vrednog par miliona eura,tako da nisu stedeli...
Nema tamo nista posebno skupo,osim pica...
Cene porcija jesu iznad proseka,ali nije to nesto bitno da bi nekoga ko ima svoju platu zanimalo...
A fora je sto da im recimo trazis oblande,kao sto im je moj cale trazio,a oni nemaju,oticice da ti kupe i serviraju samo za tebe...
Naravno,to naplate,a kurcenje sa picima je tamo standardna praksa...
Mada kapiram da su ovi od tih 160.000e jedno 100.000e ipak stavili u dzep,osim ako ih je islo njih 50 3 meseca tamo ili su se lesili od najskupljih alkohola

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa to je on i rekao, pice. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Cekaj,sada tek citam clanak,pa oni su potrosili 160.000e na putovanje,a ne na zdranje...
@kapor
Nesto si ti tu permutovao...
@dragvorl
Ko je rekao? Ja sam odgovarao na ftj-ov post...
@WickerMan
IT firma je u pitanju,pa su jedino mogli tablete i djozluke da im glancaju
@kapor
Nesto si ti tu permutovao...
@dragvorl
Ko je rekao? Ja sam odgovarao na ftj-ov post...
@WickerMan

Lako IT firmi u Srbiji da se bahanalise kad zapadnjacima naplacuje zapadne cene a radnike placa srpskim platama.
Ostane tu za po koju casicu kristala
Ostane tu za po koju casicu kristala

Ne bune se nesto ovi iz IT-a kod nas sa 800-5.000e platama 
A rucak je platio celnik kompanije iz Rusije

A rucak je platio celnik kompanije iz Rusije

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
ne znam da li si me skontao, mislio sam na kurveXepoj87 napisao: @WickerMan

Bunili se ili ne, isto im dodje jer se zna koje su cene programera u Srbiji.Xepoj87 napisao:Ne bune se nesto ovi iz IT-a kod nas sa 800-5.000e platama
p.s. Nisam ni milsio da rade za 300e

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Firma u kojoj ja radim dobila tender od 6.5 miliona eura prosle nedelje, i slavili smo Koka Kolom i grisinama 
To je otprilike jednogodisnja proizvodnja firme po trenutnoj dinamici i kapacitetu.

To je otprilike jednogodisnja proizvodnja firme po trenutnoj dinamici i kapacitetu.
Pa naravno da zaposleni tako slave.
A direktori onda naruce 3-4 auta da ih voze na veceru, jos ako im dodje neki regionalni glavonja...
Racunajte da kad dolaze zvanicne posete firma koja organizuje prezentaciju najcesce placa sve troskove osim avio karata. Tj i hotele, transfere u Srbiji, ruckove, vecere itd..
A direktori onda naruce 3-4 auta da ih voze na veceru, jos ako im dodje neki regionalni glavonja...
Racunajte da kad dolaze zvanicne posete firma koja organizuje prezentaciju najcesce placa sve troskove osim avio karata. Tj i hotele, transfere u Srbiji, ruckove, vecere itd..
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Veruj mi da sama firma nista nije placala 101%.
Pa kada to rade direktori uspesnih privatnih firmi onda je ok...mada priznajem, malo degutantno s obzirom u kojoj zemlji posluju i koliko placaju radnike.NexT napisao:A direktori onda naruce 3-4 auta da ih voze na veceru, jos ako im dodje neki regionalni glavonja...
Kada se bahanalisu direktori propalog drzavnog preduzeca koje se finansira iz dzepova sirotinje, onda nikako nije u redu.
Bili smo u FAS-u juče. Jedino ako nam nisu pokazali neku halu gde bičuju ljude, ali ono što smo videli je perfektno, kao iz budućnosti. Radni uslovi su odlični. E, sad, što su plate male, rekao bih da je samo početak. Takođe ne verujem da svi imaju 300e plate - sigurno nema toliko batica koji održava softver na robotima.
Možda su moji kriterijumi malo bolje baždareni, jer sam video sve i svašta, radi sve i svašta, trpeo kojekakve poslodavce i umem da cenim to što imam. Meni ono izgleda kao mnogo dobar početak, a da je problem što naš čovek hoće sve i hoće sad. Niko ne gleda u malo dalju (poželjno stabilnu) budućnost.
Njihovo je da se bore za svoja prava, ali postoje adekvatni načini za to. Na kraju krajeva, i za te pare u tim uslovima garantovano ima ko da radi u ovoj zemlji.
Ovo je samo moj utisak, jer je moguće da postoje neki dubinski problemi. Meni jednostavno to nije izgledalo tako. Ljudi su mladi, deluju motivisano i jako pozitivno, fabrika izgleda jako impresivno. Menza je isto vrh, klopa je bila jako dobra i mislim da košta 35din kompletan ručak.
Tapatalk HD
Možda su moji kriterijumi malo bolje baždareni, jer sam video sve i svašta, radi sve i svašta, trpeo kojekakve poslodavce i umem da cenim to što imam. Meni ono izgleda kao mnogo dobar početak, a da je problem što naš čovek hoće sve i hoće sad. Niko ne gleda u malo dalju (poželjno stabilnu) budućnost.
Njihovo je da se bore za svoja prava, ali postoje adekvatni načini za to. Na kraju krajeva, i za te pare u tim uslovima garantovano ima ko da radi u ovoj zemlji.
Ovo je samo moj utisak, jer je moguće da postoje neki dubinski problemi. Meni jednostavno to nije izgledalo tako. Ljudi su mladi, deluju motivisano i jako pozitivno, fabrika izgleda jako impresivno. Menza je isto vrh, klopa je bila jako dobra i mislim da košta 35din kompletan ručak.
Tapatalk HD
Nije degutantno,ako ta ista privatna firma daje prosecnu platu od 1.500e...Floyd napisao:Pa kada to rade direktori uspesnih privatnih firmi onda je ok...mada priznajem, malo degutantno s obzirom u kojoj zemlji posluju i koliko placaju radnike.NexT napisao:A direktori onda naruce 3-4 auta da ih voze na veceru, jos ako im dodje neki regionalni glavonja...
Kada se bahanalisu direktori propalog drzavnog preduzeca koje se finansira iz dzepova sirotinje, onda nikako nije u redu.
I firmine pare su firmine pare,na upravi je kako ce da ih trose...
Sto se drzavnih firmi i bahanalisanja tice,nista novo... Da je privatno,ne bi to islo tako.