Nemam bord, ne znam prosecnu brzinu.
Da, zadovoljan sam potrosnjom, ocekivao sam oko 7.5-8 litara s obzirom da je gradska voznja, ali kada sam dopuino rezervoar, stavio na papir i izracunao, prijatno sam se iznenadio.
530km.
200km auto-puta (tempomat 130)
250km magistrale (bez guzve, malo brza voznja)
ostatak grad bez guzve (pretezno Nbg sa dva zaglavljivanja zbog sudara na Brankovom)
stalno upaljena klima.
prosek brzine 61kmh, potrosnja 9.7 litara plina.
SIpao sam juce onaj OMV100 da probam. Isto sranje ko Eko98.
Čekaj bre, potrošnju meriš u plinu a pričaš o kvalitetu benzina!
A o kvalitetu benzina zaključiš na osnovu onih 1dl što potroči dok ne prebaci na plin i onda još ~1l/100km što potroši u mešanju sa plinom? Ispade da si na osnovu 7dl potrošenog OMV100 zaključio da je isti kao Eko98.
Čekaj bre, potrošnju meriš u plinu a pričaš o kvalitetu benzina!
A o kvalitetu benzina zaključiš na osnovu onih 1dl što potroči dok ne prebaci na plin i onda još ~1l/100km što potroši u mešanju sa plinom? Ispade da si na osnovu 7dl potrošenog OMV100 zaključio da je isti kao Eko98.
Stjepo, pile bakino, ne #### od ranog jutra, molim te.
Kad sam sipao plin otisoa sam na OMV, sipao 15 litara tog djubreta i vozikao se po Nbg sinoc. Srecan?
Aj da prećutim prvu opasku.
Post si jednostavno tako napisao da čovek jedino da baca graške pa da zna da si sinoć vozio na benzin, a pre toga merio prosečnu plina. Zato me i interesovalo kako si utvrdio da je bezvezno gorivo.
Saša, 607 mu je benzinac sa ugrađenim plinom. A mislim da ti je poznato da dok voziš svoj auto na plin istovremeno trošiš i malu količinu goriva, tako da ne vidim šta te je zbunilo.
Ta mala količina goriva se troši samo za startovanje motora i dok se motor malo ne ugreje. Ako je motor zagrejan - prebacivanje na gas je skoro trenutno. Posle toga nema nikakvog mešanja sa benzinom, odnosno nema istovremenog trošenja oba goriva, niti je to moguće. Dakle, motor ide ili na gas, ili na benzin. Post si tako napisao da ispada da se tokom vožnje gas i benzin mešaju (pogledaj citat u mom prethodnom postu). Takvo mešanje se dešava samo kod dizel motora sa gasnim uređajem (da, i tako nešto je moguće).
Po rečima ovih iz SAT-a koji ga imaju na supertestu novi Civic koristi i benzin istovremeno sa gasom.
A čini mi se da i TSI motori koriste uporedo gas i benzin.
trojanac napisao:Nisam ispratio to za SAT i test Civica na TNG. Jel to neki duži test, na 10.000km ili tako nešto?
Da onaj šestomesečni supertest.
Oni tvrde da troši uporedo i plin i benzin.
Čini mi se da je potrošnja benzina do sada bila oko 1 l/100km.
Ostao mi SAT na poslu.
Mogu sutra da okačim.
Kod nekih uredjaja moze da se podesi da u svakom ciklusu 3 klipa rade na plin a onaj jedan na benzin, od 5 do 15%, a ostalo na plin. Pri podesenim parametrima, tipa broj obrtaja, vrednosti MAP itd
Nebitno dal je motor sa direktnim ubrizgavanjem ili ne