Grčka
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Grčka
Išli smo preko Soluna, tamo smo prespavali. Pa na trajekt u Keramoti, ide na sat vremena i košta 26€. Nešto sitno za putarinu do tamo. Kako je preko Bugarske?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Šta je razlika?NexT napisao:Put ka Grckoj je znatno bolji od povratka.
U Free shop nemojte da stajete, sve je skuplje nego u Srbiji.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Pa dobro, u Free Shop ljudi staju da kupe pića (Metaxa, Ouzo,...) koja su za nekih 10 % jeftinija nego u turističkim mestima. Cena i izbor brendirane garderobe je manje-više isti kao kod nas u Srbiji....može se desiti da naletite na neke akcije, npr. roba sa "greškom" - Nike majcu koja košta oko 40 evra sam platio samo 7 e i koristim je za trčanje i slično (na pra mesta je malo izvučen končić što sam uočio tek sledeći dan kad sam rešio da nađem te greške, ali ništa strašno
). Tehniku nisam ni gledao, zato što je već za nijansu skuplja a i izbor nije uopšte velik.
U suštini, ništa posebno....osim navedene akcije...

U suštini, ništa posebno....osim navedene akcije...

Ja sam u Free shop stao prvenstveno zbog Nutele (potrosi zapadno evropsku), em sto nisu imali pakovanje u teglicama od 750g, em sto je bezobrazno skupa.
Samo pakovanje od 5kg za 46e
Pritom i sve ostalo sto smo pogledali je bilo isto ili skuplje nego u Bg...
@samo polako, ili sam ja bio odmorniji u povratku, pa sam vise reagovao na rupe ili mi je auto postao bucniji, ali put je znatno losiji u smeru ka Srbiji. U Grckoj i ne toliko, ali u MK
Samo pakovanje od 5kg za 46e

Pritom i sve ostalo sto smo pogledali je bilo isto ili skuplje nego u Bg...
@samo polako, ili sam ja bio odmorniji u povratku, pa sam vise reagovao na rupe ili mi je auto postao bucniji, ali put je znatno losiji u smeru ka Srbiji. U Grckoj i ne toliko, ali u MK

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
U mk sam, kada god bih išao preko 120 km/h, nailaskom na neku neravninu češao patos auta - a uzrok tome su pomalo oslabljene zadnje opruge, ali opet je i put preočajan. U povratku je malo bolja situacija (naravno, mislim na MK), ali opet sve uz brzinu do 100 km/h....eventualno 110 km/h.
Nisam detaljno gledao patrolu SAT-a, zapamtio sam samo onog lika koji je "naredio Mirku da poruči svojim turistima iz Srbije" (sa svoja tri zuba
) da više ne primaju evre!!! O stanju na putevima čekamo nekog putnika namernika sa foruma da nas izvesti o stanju na putevima.... 

Nisam detaljno gledao patrolu SAT-a, zapamtio sam samo onog lika koji je "naredio Mirku da poruči svojim turistima iz Srbije" (sa svoja tri zuba

E, da, sto se tice MK.
Evre primaju samo u papiru.
Na prvoj naplatnoj date 5e za putarinu, on uzme 50 i vrati 250. Ostaje jos 110 za sledece dve.
Dakle u MK 3 putarine 50+50+60 denara.
Na pumpama mozete da platite u evrima, na pojedinim primaju cak i kovanice.
Pazite da neko ne proba da vas zaje*e.
1e = 60 denara.
Evre primaju samo u papiru.
Na prvoj naplatnoj date 5e za putarinu, on uzme 50 i vrati 250. Ostaje jos 110 za sledece dve.
Dakle u MK 3 putarine 50+50+60 denara.
Na pumpama mozete da platite u evrima, na pojedinim primaju cak i kovanice.
Pazite da neko ne proba da vas zaje*e.
1e = 60 denara.
- mirko alvirko
- Pridružio se: 25 Dec 2012, 12:17
- Garaža: Punto 1.2 classic dyn 2010
Ouzo najmanji (ouzo 12 ) bio 1.80 e sada je nesto oko 4 e u Evzoni free shop..parfemi su otisli i do 30 e gore ....da nema lidl marketa ,Dimithra i drugih grckih velikih marketa bilo bi solidno skupo.