Ishrana...upozorenja i saveti
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Ishrana...upozorenja i saveti

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja ne ocekujem da ce Matijevic da napise na svojim proizvodima: Uvezeno pred istek roka iz Mozambika, Argentine, Nedodjije, itd...pa narokano ko zna cim i sad to jedete. Stvarno bi bilo cudno, zar ne? A ovo sa mlekom koliko je stetno za mene, Peru ili Simu, koliko ne, ko ce to znati, medjutim, da se promeni zakon da bi oni upali u toleranciju je malo je reci bahato i seljoberski.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Dobro, nisam baš tako mislio. Hteo sam da kažem da tih aflatoksina ima u prirodi i da će ih biti, ne znam koliko smo mi mogli da utičemo na njih? Mislim, nisu se oni javili jer smo zalivali kukuruz glifolom ili nekim drugim monsanto otrovom. Samo želim da kažem, da verujem da naš organizam može da ih ishendla u određenoj meri, bez problema, mnogo bolje nego neke druge stvari. Poput margarina recimoTexonja napisao:Nikaragva, iako je to sasvim treca tema i sto kazes nije bas moderna, ja ne sumnjam da si u pravu, ali tu ne mozemo nista da izmenimo. To se desilo. Zatrovano je sto je zatrovano, ljudi koji su stradali su stradali, koji su ozraceni - ozraceni su. Sta sad, treba da pijemo razredjivac i pricamo kako to nije nista jer nas je bombardovanje vise zatrovalo?
Mene interesuje sta mozemo da uradimo da nam bude bolje sad i to vec danas, sutra, sto pre. Da koliko mozemo jedemo zdravu hranu, da ne pijemo kancerogeno mleko, ali da ni ne pocnemo sa GMO hranom, da se ne provlace kojekakvi Matijevici i slicni trovaci koji kad mesu istekne rok jednostavno udare novu etiketu sa novim rokom, da zdrava hrana ne bude samo za bogate i povlascene, vec da se SVE kontrolise i da SVE bude ispravno, kolikogod to "sve" bilo moguce. Hocu da u prodavnici kad vidim mleko na rafu ni ne pomislim dal' je ispravno ili ne, da Jesiceve analize kazu da je ispravno, da Knezevic vrati marginu na 0.05 i garantuje za nju, da laboratorije kazu da je ok po tom standardu, da ne razmisljam dal' da ga dajem detetu ili da ga kupujem u Madjarskoj ili dal' je uopste i Madjarsko valjano i koje je valjano itd... Da ne razmisljam o takvim stvarima, vec da imam poverenje u garant drzave da je sve na rafu - ispravno!

Nije utvrđeno nego se samo predpostavlja. Ponavljam kao papagaj, galama se diže oko nečega što uopšte nije dokazano.(ovo se odnosi na aflatoksin M1 koji se može naći u mleku. B1 jeste kancerogen i veoma opasan, ali njega preživari aposrbuju, i prerađuju u M1)swemir napisao:
Ako je utvrdjeno da je aflatokin kancerogen, a to jeste, prosta dedukcija i analogija kaze, ako ga ima vishe, mleko nije dobro.
Opet postavljam pitanje(a nikoga preterano ne dotiče): zašto se cigarete prodaju A DOKAZANO su kancerogene.
Da se ogradim odmah, ne branim ja nikog, i znam koliko nam je država trula.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I koliko se sećam aflatoksina je bilo više od dozvoljene granice u nivou predviđene plus/minus greške instrumenta kojim se meri nivo aflatoksina.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Evo spiska testiranih mleka.

Bravo za ovo.
Tako sam i mislio, mleko koje ne bi proslo ni u jednoj normalnoj zemlji koja misli na svoje gradjane....
Tako sam i mislio, mleko koje ne bi proslo ni u jednoj normalnoj zemlji koja misli na svoje gradjane....
Zato sto deca ne puse cigarete, pa vecinu nije briga.superboss napisao: zašto se cigarete prodaju A DOKAZANO su kancerogene.
Ko hoce, neka pusi, neka pije razredjivac, neka lize one zabe koje luce LSD, mene ne interesuje doklegod ne ugrozava mene i moju porodicu/prijatelje.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Mislim da je kategorija "pasivnog pusaca" mnogo gora od aktivnog. Ovaj drugi ima barem neki filter koji ponesto profiltrira, do njegovih pluca. Jer, naravno, kod nas je i kako se i gde pusi veoma dobro regulisano zakonima. Koje naravno treba krsiti. Inace sto su izmisljeni.
Mene nervira sto sek hvatamo za neke patrlje, pored tolikih trnova koje nam oci poizbijase. Da se razumemo, ja ima troje dece, i kao svaki(normalan) roditelj mi mnooogo smeta sve sto se tice dece.
Sigurno mnogo ljudi ima, koji bi se mnogo veselili da se nase melko zabrani za upotrebu, a mogao bi i stocni fond da se desetkuje-sto da ne
Naravno mislim na ove ljute protivnike, koji kao nesto nasrcu preko medija jedni na druge: a samo su srebrenjaci u pitanju. Jude jedne najobicnije.
Mene nervira sto sek hvatamo za neke patrlje, pored tolikih trnova koje nam oci poizbijase. Da se razumemo, ja ima troje dece, i kao svaki(normalan) roditelj mi mnooogo smeta sve sto se tice dece.
Sigurno mnogo ljudi ima, koji bi se mnogo veselili da se nase melko zabrani za upotrebu, a mogao bi i stocni fond da se desetkuje-sto da ne

Naravno mislim na ove ljute protivnike, koji kao nesto nasrcu preko medija jedni na druge: a samo su srebrenjaci u pitanju. Jude jedne najobicnije.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
http://www.portaloko.hr/clanak/%C5%A1ok ... f/0/46809/
koliko god podrzavao ne uvodjenje GMO, nista mi nece smanjiti kolicinu slatkisa koju jedem sa spiska.
Pripazio bih jedino deci sta dajem, inace...
koliko god podrzavao ne uvodjenje GMO, nista mi nece smanjiti kolicinu slatkisa koju jedem sa spiska.
Pripazio bih jedino deci sta dajem, inace...
Ne moraš mnogo da brineš. Sve te stvari za naše i okolna tržišta se prave u blizini, a nešto i kod nas. Tako da se uzima lokalni kukuruz, soja, ... Ne verujem da je toliko jeftinije, pa da dovlače iz USA gmo. A profesor neki poljoprivrednog fakulteta je i pokazao da GMO nije uopšte za seljaka jeftiniji, nego je samo tako prikazan, tipična reklama novog proizvoda, ne ulazeći u to da li je štetan ili ne, ....
Baj d vej, iz većine tih slatkiša će ti presuditi margarin, a ne gmo
Baj d vej, iz većine tih slatkiša će ti presuditi margarin, a ne gmo

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
To sam i ja primetio, kapiram da je McD u USA GMO, ali ovde da dovoze sve iz USA sigurno da se ne bi isplatilo. Mada gaji se svasta i ovde po njivama.

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Za cije se trziste taj spisak odnosi? Cisto sumnjam da Twix, Heinz kecap, Nestle itd. poticu sa istog trzista za Evropu i Ameriku.
Jbg, to vam je cena globalizacije. Tamo neki matori prdonja preko okena prdne, a mi ovde zalažemo mislimo kašikara.