Pa i mercedes je valjda nešto malo prepravio 1.5 dci iz logana?

ftj napisao:@Floyd
Heinz napisao:Za Reno vec nisam siguran
Bre koji ste malograđani.Laki021 napisao::):)
Dodje ti komsija sa dacijom i krene da objasnjava kako imate iste motore u mercu i daciji, za skrivenu kameru
Pa nesto je verovatno promenio (kao sto ni u Ibizi i A6 nisu 100% identicni motori) ali je to izvorno Reno motor kao i 1.6dci, kao i sto je Citan = Kangoo iz 2008...ftj napisao:@Floyd
Ali najjaci su renolasi koji se poziaju na F1.methane.master napisao:
Powered by budale.![]()
Nisam rekao da Renault pravi lose motore, samo me zanima kolika je realna veza npr tvog Clia ili jos bolje M.M-ovog i F1 bolida , osim zadnjeg difuzora(taj neki downforce) i F1 nalepnica. Mozda ja nesto propustam, ne iskljucujem ako je tako ispravi me. Inace svaka cast Renaultu na uspesima u F1, i razvoju novih motora ali mi se sve to cini jako daleko od obicnih automobila. Po mom misljenju inzenjering u F1 je svet za sebe.dragan napisao:A zasto da ne?
Jel ti mislis da to sto neko uradi u nekoj takvoj prestiznoj grani automobilizma nema nikakag uticaj na proizvodnju komercijalnih vozila? Mislis da to ne moze da bude povezano?
Reno jako mnogo ulaze u razvoj motora, ne znam da li znas da je najveca potraznja za njihovim 1.6t motorima u f1, i pored ubedljivo najvece cene? Sigurno zato sto ne znaju da naprave motor...
A i ovi u mercedesu su sigurno naivni...