Formula 1 - Sezona 2013

Formula 1, WRC, Moto GP i ostalo
Zaključana tema
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Formula 1 - Sezona 2013

Post od dragvorl »

SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Siguran sam da je sliku poslao neki navijac Ferarija. Ne mogu ljudi da se pomire da je "tamo neki Red Bull" dosao niotkuda i za par godina razbucao njihove stogodisnje tradicije. :P
Ipak me je zainteresovalo, pa sam pogledao na par F1 sajtova koje pratim. Ne videh nigde nista o ovome. Ili je sveze nagadjanje ili ga ne shvataju ozbiljno. Licno, sumnjam da bi jedan ozbiljan tim sebi dozvolio. Ako se pokaze kao istina, treba ih zauvek proterati iz Formule 1. (sanse da je istina su po meni skoro nikakve)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

I ja mislim da je neka spekulacija, ali cinjenica je da Red Bull ima nesto sto sto drugi nemaju, legalno ili ne. Nije Fetel bolji vozac od Kimija ili Alonsa, pa da je toliko brzi.

Nije da ne volim Fetela i Red Bull, samo mi je dosadila njihova dominacija. :D

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Nije ni Webber los, a uvek zavrsava 5 mesta iza Vettela. Pa nije Red Bull lud da ga drzi u timu zalud. Evo prosle nedelje su produzili ugovor sa Vettelom. Da im vise odgovara Kimi, mogli su ga lako dovesti pre nego Lotus, nakon povratka iz WRC-a.
Vettelu jedino nedostaje iskustvo koje imaju Kimi i Alonso. Alonso je 6 god stariji, Kimi cak 8 god i zajedno imaju iza sebe vise kilometara nego sto ih je napravio ceo Red Bull tim u svojoj kratkoj istoriji. :pardon:
Vettel 108 races
Kimi 184 races
Alonso 205 races
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Videćemo. Red Bull ne preza ni od čega. Ne bi me čudilo da opet promene pravila da bi se Red Bull uklopio u njih. ;)
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Misliš da se drugi uklope? ;)
Nažalost F1 je poslednjih godina puna primera kako zabranjene stvari bivaju dozvoljene od pola sezone kada se utvrdi da neki to već imaju, (a pri tome su ti već dobrano se od toga okoristili).
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Tex, ti mislis da nije bolje pripremljen Red Bullov bolid od Ferarijevog ili Lotusovog, vec je Fetel bolji vozac od Kimija i Alonsa? Moje licno misljenje je da Fetel nije bolji vozac vec da samo ima bolji bolid sa kojim moze da dominira. Hocu da kazem da bi svi jaci vozaci(Alonso, Kimi, Hamilton) mogli da dominiraju, da imaju Fetelov bolid.

Weber je druga prica, on po mom misljenju ne moze da isvuce maksimum iz tog bolida i da zato nije odmah iza Fetela. Ipak je on s razlogom drugi vozac.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

perfiko napisao:Misliš da se drugi uklope? ;)
Nažalost F1 je poslednjih godina puna primera kako zabranjene stvari bivaju dozvoljene od pola sezone kada se utvrdi da neki to već imaju, (a pri tome su ti već dobrano se od toga okoristili).
Da, upravo tako. Pogrešno sam se "odrazio". ;)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne razumem zasto RB ne bi dozvolio ovako nesto sebi? To su timovi radili uvek, gledali da izvrdaju pravilima. Zato je i uveden univerzalni ECU, da ne bi mogli da programiraju tako da integrisu kontrolu trakcije, pa zato su cini mi se i 2005-6 dozvolili TC jer nisu mogli da ih kontrolisu. Sve je legalno dok se ne provali da je ilegalno (jedan nevezan primer), tako da me ne bi cudilo da RB stvarno koristi ovo, a mozda i ne samo RB jer su provalili kako da implementiraju to u SECU. A sto se Kimija tice, ni ne cudi me sto ga RB nije odmah uzeo. Po meni je on kao vozac velika lutrija. Moze da bude vrhunski brz i dobar, a nekad zakaze i ne pokazuje ni pola onog sto bi trebalo. Sad kako se dokazao nakon povratka ni ne cudi me da bi ga uzeo neki od top timova. Ali da je kiksnuo to bi bolelo Lotusa, ovako je profitirao i Lotus i on.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Kuzmanovic napisao:Tex, ti mislis da nije bolje pripremljen Red Bullov bolid od Ferarijevog ili Lotusovog, vec je Fetel bolji vozac od Kimija i Alonsa?
Ne, ali su mi bzvz konstatacije kako je Vettel qrcina od vozaca, ali eto ima najbolji auto. A ima najbolji auto kada se podvuce crta, mada je Mercedes brzi, sto se najbolje vidi na slobodnim treninzima i kvalifikacijama.
Osecam se oko ove Vettel storije kao pre 10tak god kada se gotovo ista prica vrtela oko Schumachera. Prakticno niko koga poznajem ga nije voleo i cesto je bio potcenjivan kao sada Seb, samo zato sto nekog nervira njegova pojava ili pobednicki skok na postolju ili vristanje kada pobedi.

sent from my HTC Sensation
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ne mogu (za sada) da se porede Schumacher i Vettel. Schumacher je vozio i slabije bolide (Benetton i Ferrari u početku njegovog boravka tamo), donosio prevagu, unapređivao bolide i timove. Vettel je dobar vozač (ko reče ovde da je loš vozač?), ali do sada nije pokazao da svojim kvalitetom može da promeni bolid i tim nabolje. Svojim načinom vožnje liči na Damon Hilla, a ne na Schumachera.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Baš to. Kad promeni tim i postane šampion onda će biti priznat kao odličan vozač. Ovako mi je samo jedan od onih 10 % najboljih, koji se srećom našao u dominantnom bolidu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

A s obzirom da niste ni imali prilike da ga vidite u drugom bolidu i vase price su samo nagadjanja.

I ja sam imao periode kada sam mrzeo glavnog konkurenta mog favorita, ali otkako sam poceo da postizem dobre rezultate prestao sam tako da razmisljam. Sada se divim svakome od njih pre svega na rezultatima a ostale gluposti tipa ovaj rekao ovo onaj rekao ono sam ostavio iza sebe.

Svakom od njih je cilj da bude najbrzi na svetu. U ovom momentu to samo Vetelu uspeva.

I ako on ne ume da unapredi svoj bolid i po tome nije dobar kao ostali, kako onda svi ti ostali tako veliki strucnjaci ne uspevaju da unaprede svoj bolid pa da ga pobede?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Aco, da li su tvoji dobri rezultati posledica upotreba kajak Nelo, ili si isto toliko dobar sa opremom drugog proizvođača? :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kalkulacija je vrlo prosta - Webber je jedan sasvim prosečan vozač, koji za sve ove godine u formuli još nije naučio da krene iz mesta. On je reper koliko je RB brz.

RB je mnogo brz i nema tu šta da se doda ili oduzme. Vettel će biti u prilici da se dokaže i u nečemu drugom, još je veoma mlad. Sklopile su mu se kockice lepo i on to koristi. Ne zaboravite da je u nižim klasama bio klasa za sebe koliko je bio brži od ostalih, tako da ja ne bih olako otpisivao njegov kvalitet.

Tapatalk HD
Zaključana tema