Ne znam,ja mislim da je Megane RS Trophy sa prednjom vucom i svega 265ks,koji dere ~10.000e skuplji Golf R sa 4x4 pogonom i 270ks na stazi,dovoljan pokazatelj za takvo nesto?
(Velika je verovatnoca da ce i A45 AMG biti sporiji na Nordschleife-u,C63 AMG sedan je vec sporiji)
Ili cenis da su u njega preneli iskustvo koje su stekli pravljenjem Lagune ili Twinga?
A za 1.6 DCI motor ti pise sta je preneto na sajtu.
Da li je to nesto veoma bitno ili sitnice,nebitno je,cinjenica je da imaju vrhunske dizel motore,vrhunske pouzdanosti,kao sto ih ima i Mercedes u vecim kubikazama...
Dusan napisao:Sve je to lepo i tacno sto si napisao, svakako da ogroman broj resenja dolazi sa trka (to sam i spomenuo), ali mi nisi rekao konkretno osim difuzora, koji se isto spominje pre par postova koje su to konkretne tehnologije u renou i sta je to sto stavlja reno u prednost u odnosu na ostale proizvodjace automobila time sto su jedni od vodecih konstruktora u F1?
Opet ponavljam ta tehnologija ima realnu primenu kod superautomobila,
verovatno ce doci i u obicne automobile kroz odredjen vremenski period kada postane isplativo ali i tada ne stavlja jednog proizvodjaca (renault npr) ispred drugih.
I F1 ''adut'' je potegnut u kontekstu price o 1,3 dizel motorima.

Prvo boldovano:
Dusan napisao:Zakljucak je da je smesno pozivati se na F1 u diskusijama o regularnim automobilima.Opet kazem svaka cast njima na uspesima u F1, ali to je svet za sebe. Mnogo su realnija poredjenja sa npr WRC ili DTM tehnologijama koje stvarno mogu da uticu na proizvodnju regularnih automobila.
A za drugo boldovano:
Ja bih hteo tebe da pitam koliki je taj vremenski period kada ce postati isplativo da se koriste F1 tehnologije,posto izgleda znas da taj period nije prosao,jos dosao i da ce tek doci?
I da li ce tek doci vreme kada ce se koristiti one tehnologije iz F1 od pre 60 i vise godina ili kako,posto se naravno nista od toga danas jos uvek ne koristi po tebi?