Kod mene samo padala kiša tokom noći, i to baš žestoko...
Danas na putu do tasta i tašte (jedno 5-6 km ispred sela, u sred polja) na jednog krivini stoje dva momka sa velikim motorima, u full opremi, kožnim odelima i zaustavljaju nas. Stanem, pitaju imam li crevo za gorivo, jednom nestalo benzina pa da izvuku malo iz drugog motora. Rekoh jbg - nemam, a još vozim na gas. Zahvale se, ništa onda, i odosmo mi. Pred samim selom mi sine da nađem kakvo crevo i plastičnu flašu pa da se vratim i odnesem im. Crći će jadni na onom suncu i u koži. I tako bilo, nađem neko tanje crevo, praznu flašu od pepsija koju lagano operem i krenem nazad. No, sretnem ih na jedno kilometar od sela, jedan vozi a drugi se drži za njega i tako vozi svoj motor. Blicnem im i gurnem smotano crevo napolje kroz prozor da vide i stadoše iza mene. Uh ala su se obradovali, kaže ovaj što se šlepao da mu je ruka otpala i sav se preznojio, nije lako držati motorčinu od jedno 300 i kusur kila, ravnotežu i sebe i tako se voziti. Znao sam da nema šanse da izvuku crevom iz rezervoara u rezervoar benzin (na istoj visini), pa sam zato poneo i flašu. Izvukoše jedno litar benzina, sipaše u motor, zahvališe se još jednom, pozvaše na piće... Ma drugi put momci, samo vi pičite... Okrenuh auto i nazad. 5 minuta kasnije čujem ih da prođoše ulicom. Inače, pripadaju moto klubu Kula, a dolaze sa Zlatibora. Motor kome je nestalo goriva nema merač količine benzina pa se prevarili... A i taj motor troši više od ovog drugog (veća kubikaža)...