Da, taj. Kucam u pretraživač samo reč "hyundai" i izbaci gomilu stranih foruma a među njima i taj naš... Samo treba skrolovati dosta dole dok ga nađeš...Ogi napisao:@Sasa Ovaj ti pronalazi: http://hyundaisrbija.iz.rs/index.php ??
Mobilne telekomunikacije
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Mobilne telekomunikacije
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Stevo, jedini nacin da resis taj problem, jeste da izbrises (uninstall-iras) sve nepotrebne aplikacije koje ne koristis, ili koje koristis a bez kojih mozes.
"Clear data" nije resenje, jer na taj nacin samo izbrises iskeshirane podatke za datu aplikaciju, doboljno je da je pokrenes 4-5x istu aplikaciju i opet napunis cache.
Uzmi telefon sa 2gb RAM memorije... znamo da si u plusu od kladionice, 300e i imas QuadCore sa 2GB rama, sta je to za tebe
"Clear data" nije resenje, jer na taj nacin samo izbrises iskeshirane podatke za datu aplikaciju, doboljno je da je pokrenes 4-5x istu aplikaciju i opet napunis cache.
Uzmi telefon sa 2gb RAM memorije... znamo da si u plusu od kladionice, 300e i imas QuadCore sa 2GB rama, sta je to za tebe

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Upravo tako,clear data izbrise sve podatke za neku aplikaciju,tako da ako imas recimo neku note aplikaciju,pobrise ti sve beleske koje si pravio,sve saveove za igre i slicno,za svaku aplikaciju,sve sto si stavio,on izbrise...
To je najgori nacin za oslobadjanje memorije... Jedini je brisanje aplikacija koje ti ne trebaju,a zauzimaju bzvz mnogo prostora...
To je najgori nacin za oslobadjanje memorije... Jedini je brisanje aplikacija koje ti ne trebaju,a zauzimaju bzvz mnogo prostora...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
To i ne sluzi za ciscenje RAM-a, vec storage-a...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Bas tako. Zadrzis duze dugme za menu i imas tab RAM management, i zatim tu izbrises tj. oslobodis ram. Meni je jedva dosta 840-50 na S3, moram preci na s4...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Evo sta meni nije jasno. Skinuo sam aplikaciju CLEANER MASTER, vidim da ima strasno jaku ocenu, svi kazu da je najbolja tog tipa koja postoji a i ja volim te aplikacije za "odrzavanje" . Kada odem na TASKS vidim da mi gomila debilnih stvari radi i zauzima RAM tipa neki Talk, Notes, Youtube, Google+, MuBreeze i jos gomila nekih stvari za koje niti znam sta su niti znam zasto su ukljuceni da rade non stop... evo sada konkretno mi nudi da ocistim 106MB
kako da iskljucim te debilne stvari da mi se ne startuju sa telefonom, znaci kao startup na kompu ??? Dalje, da li neko koristi ovu aplikaciju i da li je sigurna u smislu da li smem da obrisem sve sto preporuci, na primer u CCleaner mogu zivotom da se zakunem, koristim ga godinama i nikada ni jedan problemcic.
Dalje, kako da utvrdim velicinu sorage memorije ? Cleaner mi prijavljuje SD card - 9,7GB + Device Storage 1,9 GB... hocu da vidim da imam 16GB koliko bi ovaj telefon trebao da ima.

Dalje, kako da utvrdim velicinu sorage memorije ? Cleaner mi prijavljuje SD card - 9,7GB + Device Storage 1,9 GB... hocu da vidim da imam 16GB koliko bi ovaj telefon trebao da ima.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Te aplikacije možeš da "ubiješ" trenutno nekim task killerom (neke i ne možeš), a potpuno možeš da ih ukloniš samo ako rutuješ telefon (dobiješ prava administratora) pa ih trajno ukloniš ili ubaciš drugi softwer, optimizovan i očišćen od tih aplikacija koje troše resurse... No tada gubiš garanciju pa zato treba prethodno napraviti bekap da možeš vratiti sve na "fabričko stanje" ako zatreba. Više detalja, potreban softver i sve ostalo imaš na specijalizovanim forumima kao što je androidsrbija.com. 

- Milos_kg
Nemoj da koristis nikakav Task kiler sa Google Play-a, HTC ima vec ugradjen svoj koji sluzi za oslobadjanje RAM memorije, i ubijanje procesa koji rade u pozadini.Ogi napisao:Evo sta meni nije jasno. Skinuo sam aplikaciju CLEANER MASTER, vidim da ima strasno jaku ocenu, svi kazu da je najbolja tog tipa koja postoji a i ja volim te aplikacije za "odrzavanje" . Kada odem na TASKS vidim da mi gomila debilnih stvari radi i zauzima RAM tipa neki Talk, Notes, Youtube, Google+, MuBreeze i jos gomila nekih stvari za koje niti znam sta su niti znam zasto su ukljuceni da rade non stop... evo sada konkretno mi nudi da ocistim 106MBkako da iskljucim te debilne stvari da mi se ne startuju sa telefonom, znaci kao startup na kompu ??? Dalje, da li neko koristi ovu aplikaciju i da li je sigurna u smislu da li smem da obrisem sve sto preporuci, na primer u CCleaner mogu zivotom da se zakunem, koristim ga godinama i nikada ni jedan problemcic.
Nikad neces videti da pise 16GB, jer je 9.7GB ostavljeno korisniku za skladistenje podataka (slike, video, muzika, dokumenti), dok je 6.3GB rezervisano za sam operativni sistem. Od tih 6.3GB, 4.3GB zauzima sam Android OS, a 2GB je ostavljeno za instalaciju novih aplikacija. Tako je kod svih telefona, nemoj da te to brine. Ja u LG-u imam 32GB, ali za skladistenje podataka mogu da koristim samo 24, ostalo ide na sistem i rezervisan prostor za aplikacije.
Posto je android googlovo cedo, dosta aplikacija radi u pozadini-fabricki. Jednostavno ne mozes da ih iskljucis(tj. mozes-ali samo na "crno")Ogi napisao: neki Talk, Notes, Youtube, Google+, MuBreeze
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
To je jedina stvar zbog koje bih rutovao telefon. Inace ne cackam sto ne moram.
TT
TT
Niko RAM-e nije ni pominjao...Delija napisao:To i ne sluzi za ciscenje RAM-a, vec storage-a...
Stevo,cenim da imas 320mb za aplikacije,kao i na mom Arc-u,a znam koja je to muka ziva sa aplikacijama koje ne mogu na SD karticu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Drugari, posto ne "bolujem" od vrhunskih telefona, a vreme me polako gazi, moram da predjem na taj hebeni touch, a i da se vratim na racun.
Vec 8 godina sam u Telenoru tako da nebih menjao operatera, ali ako ima nesto pametno, sto da ne.
Evo Telenor je sad izbacio LG L7 II, cini mi se skroz solidan telefoncic. Drugar je imao obican L7 i bio je zadovoljan s njim. Cena je dinar uz pretplatu od ~1800 din mesecno. Sta vi mislite? Jel ima po vama neka bolja ponuda kod operatera?
Samo da napomenem da nebih uzimao pretplau preko 2000din...
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3661 ... L7-II-P710
Malko je slabiji procesor, ali to sto meni treba drugar moj opusteno obavlja na ZTE Blade i Galaxy mini, a oba su slabiji modeli od ovog.
Hvala!
Vec 8 godina sam u Telenoru tako da nebih menjao operatera, ali ako ima nesto pametno, sto da ne.
Evo Telenor je sad izbacio LG L7 II, cini mi se skroz solidan telefoncic. Drugar je imao obican L7 i bio je zadovoljan s njim. Cena je dinar uz pretplatu od ~1800 din mesecno. Sta vi mislite? Jel ima po vama neka bolja ponuda kod operatera?
Samo da napomenem da nebih uzimao pretplau preko 2000din...
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3661 ... L7-II-P710
Malko je slabiji procesor, ali to sto meni treba drugar moj opusteno obavlja na ZTE Blade i Galaxy mini, a oba su slabiji modeli od ovog.
Hvala!
- Milos_kg
Uz tu tarifu (predpostavljam da je prenesi i surfuj 1000), mozes da biras izmedju 3 modela:
- HTC Desire X
- Samsung Advance S
- LG Optimus L7 II
Svaki od modela ima prednosti i mane u odnosu na drugi. Idi u Telenor, probaj sva 3, pa koji ti najvise odgovara.
Ja bih uzeo LG Optimus L7 II, iz razloga sto je noviji model, izasao u februaru 2013. godine. Takodje ima najvise mAh-a (2460mAh), tako da bi trebalo da je baterija dosta bolja nego na konkurenciju. Procesor nije toliko slab, u pitanju je Dual-Core od 1GHz... bices zadovoljan.
- HTC Desire X
- Samsung Advance S
- LG Optimus L7 II
Svaki od modela ima prednosti i mane u odnosu na drugi. Idi u Telenor, probaj sva 3, pa koji ti najvise odgovara.
Ja bih uzeo LG Optimus L7 II, iz razloga sto je noviji model, izasao u februaru 2013. godine. Takodje ima najvise mAh-a (2460mAh), tako da bi trebalo da je baterija dosta bolja nego na konkurenciju. Procesor nije toliko slab, u pitanju je Dual-Core od 1GHz... bices zadovoljan.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Na ICS i JB mogu da se disable-uju i onda nece trositi resurse, nema potrebe rutovati telefon zbog togaSaša napisao:Te aplikacije možeš da "ubiješ" trenutno nekim task killerom (neke i ne možeš), a potpuno možeš da ih ukloniš samo ako rutuješ telefon (dobiješ prava administratora) pa ih trajno ukloniš ili ubaciš drugi softwer, optimizovan i očišćen od tih aplikacija koje troše resurse... No tada gubiš garanciju pa zato treba prethodno napraviti bekap da možeš vratiti sve na "fabričko stanje" ako zatreba. Više detalja, potreban softver i sve ostalo imaš na specijalizovanim forumima kao što je androidsrbija.com.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD