Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
makavelins
Reactions:
Pridružio se: 21 Apr 2013, 10:33

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od makavelins »

Vec sam ranije nacuo za taj Trio, a ako covek dolazi iz BG u NS samo zbog njih onda mora da ima tu necega.

Beta, kao prvo se predstavlja kao ovl servis, a radionica im je jedna najobicnija šupa. Uopšte mi nije jasno na osnovu čega su oni dobili status servisera kod Suzukija.
Kao drugo, do pre par godina tamo je radio jedan dobar mehanicar koji je nazalost otisao iz Bete i na njegovo mesto dosao neki nadobudni lik koji čak nije hteo/znao da mi promeni lampicu u kabini.
Ono sto me najvise nervira jesu velike cene za takvu vrstu usluge. Ne bih nista lose rekao da su cene uskladili sa svojim trenutnim stanjem, a ovako mi se sve cini kao cisti bezobrazluk.

Do sada sam bio u ovl servisima u Zagrebu i Estergomu i imao sam prilike da vidim sta znaci pravi servis.
Zao mi je samo sto nisam do sada bio u ES u BG-u cisto da vidim njihov servis.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

paja napisao:Odgovoriće ti ne brini, samo da suzukisti izljube čeda i požele im laku noć. :kezo:
:kezo:

makavelins, posto je ovo generalna tema o ovom modelu slobodno mozes da nas informises kakvi su servisi u Madjarskoj i Hrvatskoj.
Otvori svoju temu za svoj SX4 :) Sto se tice servisa E.Sumar u BG, mogu ti reci da nije nista posebno sto se tice izgleda, osoblje je ljubazno i hoce da izadju u susret musteriji. Tokom perioda redovnog servisa kod E.S. nisam imao lose iskustvo sa njima.
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

trojanac napisao: I sa moje strane preporuka za Trio servis, ja održavam Hondu kod njih i potežem 80km x 2 i za mali servis, a kamoli za nešto ozbiljnije iako bi puno toga mogao i u BG da odradim.
Evo i ja sam bio u petak u Trio zbog malog servisa. Svaka preporuka i opet ću tamo kad bude trebalo. Jedino što ovaj Jazz jede pločice, opet moram da kukam, ovaj put su zadnje za zamenu pri sledećem servisu, ali to je za neku drugu temu.
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

Ja bicikl nosim u NS na servis, za auto bi isao i u HU ako treba :)

Ja sam sa ES prezadovoljan za sada
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:
Pridružio se: 22 Maj 2013, 23:07
Garaža: Suzuki SX4 1.6 2WD, Fiat Punto 55s

Post od Linebacker#58 »

Ево да се јавим након првог озбиљнијег путешествија :) Београд - Пријепоље и назад, уз обилазак два планинска места у околини ПП, где је успон био веома озбиљан (изашли смо на скоро 1500 метара надморске висине, а на другом месту на око 1000, где је вожено 10 км уз веома стрм пут и серпентине...), а пут тј. подлога пола асфалт, пола лошији земљани пут, док је на једном малом делу (око километар пута) уместо пута био практично исушени поток...е ту је била милина маневрисати хехе :)
Пређена километража је око 650 километара, а потрошња по компјутеру само 5.5 литара на 100км. Да напоменем да је и магистрала била доста оптерећена почев од Београда па практично све до Пријепоља, те сам углавном морао да возим иза неких камиона који иду 50 на сат, да их претичем сваки час, да мењам брзину кретања нон стоп и слично.. дакле нимало отворен пут (у повратку је било нешто боље). Нас 5 у колима и пун гепек приде. Клима је радила неких 25% пута. Искрено, да ме је неко пре овог пута питао колика мислим да ће бити потрошња, узимајући све ове факторе у обзир, рекао бих му 7 литара, ако не и више. Тако да сам апсолутно задовољан потрошњом, презадовољан. Трудио сам се да возим што више пензионерски, али кад имате константну гужву и морате да претичете, нарочито на успонима на Рудник, Златибор и Златар, џаба што се трудите... :D
Што се осталих ствари тиче, ауто се понашао јако фино, у кривине по Златибору сам улазио са 80, 90 па чак и са 100 км на сат, када сам имао прилику тј када је пут био отворен, што је са пунтом била немогућа мисија :) Једина негативна ствар коју сам приметио јесте то да ми је аутомобил нешто неудобнији него пунто, тј. тај положај седења ми мање одговара, дал што се још нисам навикао на промену аутомобила, или нешто треће, не знам, али ето то ми је једино мало засметално, али ништа претерано, неколико пауза од по 15-20 минута, и решен проблем :)

Slika
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

lepa slika
i...jel ti trebao 4x4?
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Linebacker#58
Reactions:
Pridružio se: 22 Maj 2013, 23:07
Garaža: Suzuki SX4 1.6 2WD, Fiat Punto 55s

Post od Linebacker#58 »

Хвала :) Није, мада јесам на два места прошлајфовао по камењару неком па сам морао да се враћам и хватам залет :) На другим местима није било никаквих проблема са погоном на два точка :)
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

...lepo, potrošnja :doubleup: , uživaj, (još da potrefiš pravi položaj sedenja ;) )
I ja se javjlam po povratku iz Grčke...
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

e o tom položaju ja stalno pričam. u sx4 je katastrofa, a u puntu je fenomenalan položaj.
ali jasno je da za ovu cenu koštanja ne možeš sve dobiti.
sutra krećem za krf, krkaću diklofene do tamo i nazad pa neka mi je Bog u pomoći :srbin:
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:

Post od RobiNS »

...a ti prebaci sedište iz Punta :kezo:
meni je skroz podignuto i sedište i volan (iako sam visok 190 cm) i dosta ga primaknem napred a položim malo naslon u nazad... to mi skroz odgovara ;)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Kako vam se isplati prelaziti 160 i kusur kilometara, zbog malog servisa? Mislim nije to menjač, ili ne znam ni ja šta. Ispustiće vam staro ulje i usuti novo. To možete i sami da uraditi, što ne znači i da trebate, samo želim da kažem da je u pitanju krajnje jednostavna operacija, koja zahteva osnovno poznavanje, a čak i ni to.
Za gorivo potrošite skoro pola cene servisa :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Eto onda bi meni odgovarao SX4 pošto sam skoro dve godine muku mučio sa sedištem u Puntu.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

jok, ovde bi se mucio 102 godine
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Imao sam više dužih vožnji SX4, od toga četiri puta po 850 km bez ozbiljnijeg odmora i nisam stekao utisak da su sedišta baš toliko loša, ni sedišta kao sedišta, niti njihov položaj. Ne mogu se porediti sa nekim sedištima, logično, ali ni sa Puntovim. Imao sam i italijanskog Punta Mk2 koji je imao bolja sedišta i od Z10 i Classic-a (sa podesivom lumbalnom podrškom) pa mogu napraviti takvo poređenje. U SX4 se sedi više, to može nekome biti neobično, ali to je karakteristika ove vrste kola i od toga se ne može pobeći.
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:

Post od RobiNS »

...znači posle nekog vremena ipak sedište popusti i prilagodi se :rofl:
Odgovori