Beograd
Re: Beograd
Dobro da ne preterujemo, nije enbidzi toliko los, meni se jednostavno ne svidja taj stil, ali svakako da to sto je ravnica i veliki prostor ima dosta prednosti.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
O arhitekturi Novog Beograda su rađeni i studentski radovi, diplomski, doktorati i pisani udžbenici, knjige.
Ne verujem da postoji neka arhitektonska celina da je toliko analizirana u Srbiji (verovatno i Jugoslaviji).
Stari centar grada je odavno prevaziđen po kapacitetima, Novi Beograd je trebalo da sine planiranim čudima na potezu novog mosta do Blokova, sa autobuskim i železničkim čvorištem kod buvljaka. Na faxu (arhitektonskom) smo imali ograničenje na, čini mi se, P+30 (100-ak m) bar jedno 4-5 poslovnih solitera, marina sa rekreativnim sadržajem, parkovi čuda-mooda. I taj most i pilon bi se odmah našli u prirodnom okruženju
Samo što je pukao balon 2008. pa je napravljen samo most i Belvile koji je zapravo neka jeftinoća od stanovanja jer se "naslanja" na blok autobuske stanice, teško da je fenseraj stanovanje pored autobuske, ali kod nas je ionako sve naopako 
Ne verujem da postoji neka arhitektonska celina da je toliko analizirana u Srbiji (verovatno i Jugoslaviji).
NBG napreduje decenijama od spavaonice do novog centra grada.pedja napisao:NBG je gradjen kao spavaonica, tj (malo) mesto na koje moze da se naseli dosta naroda, koji ce privredjivati u starom delu grada i vracati se na sapvanje. Podjednako mi je "lep" kao i ona Petlova i slicna brda, samo sto je na ravnom. Posle su krenuli sa fensi zgradama i mudrolijama, te izmestanjem raznih institucija, sedista firmi i slicnog, jer u starom gradu vise nema mesta. Pored svog "glamura", i dalje je to i dalje ista ravnica, sa ruznim okruzenjem (velike bezlicne zgrade, sa nekim izuzetkom), gde god da bacis pogled. Dobra stvar su bulevari i veza sa autoputem, ostalo mnja...
Stari centar grada je odavno prevaziđen po kapacitetima, Novi Beograd je trebalo da sine planiranim čudima na potezu novog mosta do Blokova, sa autobuskim i železničkim čvorištem kod buvljaka. Na faxu (arhitektonskom) smo imali ograničenje na, čini mi se, P+30 (100-ak m) bar jedno 4-5 poslovnih solitera, marina sa rekreativnim sadržajem, parkovi čuda-mooda. I taj most i pilon bi se odmah našli u prirodnom okruženju

Boringly average, but also perfect for school run mums
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Belvil je takva navlakusa bio, da to nije normalno. Cena je bila 2000€ po kvm i to je bilo extra povoljno, prosto su cinili uslugu narodu
sada ne mogu da rasporodaju ono sto je preteklo.
Sutra da mi daju da biram gde bih na NBGu ziveo, ne znam sta bih odabrao... Verovatno nesto tipa bloka 19a, gde su blizu autoput, novi most, pruga, pa i stari BG. Ipak, licno radije ne bih na NBG, ako ne moram.
------------
Nego, pitanje za one sa Vozdovca (Trosarina, Kumodraz, Jerkovic i sl):
Oseti li se prirastaj u naselju V.Stepa? Ne znam koliko je useljeno?

Sutra da mi daju da biram gde bih na NBGu ziveo, ne znam sta bih odabrao... Verovatno nesto tipa bloka 19a, gde su blizu autoput, novi most, pruga, pa i stari BG. Ipak, licno radije ne bih na NBG, ako ne moram.
------------
Nego, pitanje za one sa Vozdovca (Trosarina, Kumodraz, Jerkovic i sl):
Oseti li se prirastaj u naselju V.Stepa? Ne znam koliko je useljeno?
Pricate o Nbg od pre 30-40 godina.
Pa moji su pocetkom 90ih dosli na B. kosu, kada je bila pustara, dva bloka zgrada i to je to. Da vidite slike parkinga 2 auta na njemu. Keva je pizdela, htela da prodaju stan i sele se negde drugde, a danas bi BK menjala samo za par zgrada kod hotela Jugoslavija...
BK danas ima preko 40.000 ljudi, obdanista, skole, pijacu, odlican prevoz, blizinu 2 auto-puta i obilaznice, aerodroma itd.
Cinjenica je da nije idealno, ima jos da se gradi, za pocetak dom zdravlja i slicno, ali je jedno veliko i (meni) lepo naselje. Mozete da birate od zgrada sa 5-6 spratova i obicnih stanova, preko zgradica sa 2 sprata i ogromnih stanova do kuca u svim oblicima, od Karingtonki do zasebnih sa velikim dvoristem. Ima manje-vise sve sto je neophodno za normalno funkcionisanje.
Parkinga fali svuda jer se nije ocekivalo da ce svaka druga porodica u zgradi imati minimum 2 auta.
Na Nbg se najvise krade jer je najlakse pobeci kroz blokove ili do auto-puta, velika je ponuda, a malo je policije. S druge strane, dosta zgrada ima garaze, pa ko voli nek izvoli. I dalje 30% zvrji prazno...
Nbg je malo prebrzo naseljen tokom zadnjih 10ak godina, od kad su poceli da se grade poslovni centri eksplodirao je.
Ujutru je najveca guzva iz grada na petljama kod Arene...
Treba jos mnogo ulaganja, izgradnje, al polako...
Licno ne bih menjao NBG za onu stranu reke ni pod tackom razno.
Pa moji su pocetkom 90ih dosli na B. kosu, kada je bila pustara, dva bloka zgrada i to je to. Da vidite slike parkinga 2 auta na njemu. Keva je pizdela, htela da prodaju stan i sele se negde drugde, a danas bi BK menjala samo za par zgrada kod hotela Jugoslavija...
BK danas ima preko 40.000 ljudi, obdanista, skole, pijacu, odlican prevoz, blizinu 2 auto-puta i obilaznice, aerodroma itd.
Cinjenica je da nije idealno, ima jos da se gradi, za pocetak dom zdravlja i slicno, ali je jedno veliko i (meni) lepo naselje. Mozete da birate od zgrada sa 5-6 spratova i obicnih stanova, preko zgradica sa 2 sprata i ogromnih stanova do kuca u svim oblicima, od Karingtonki do zasebnih sa velikim dvoristem. Ima manje-vise sve sto je neophodno za normalno funkcionisanje.
Parkinga fali svuda jer se nije ocekivalo da ce svaka druga porodica u zgradi imati minimum 2 auta.
Na Nbg se najvise krade jer je najlakse pobeci kroz blokove ili do auto-puta, velika je ponuda, a malo je policije. S druge strane, dosta zgrada ima garaze, pa ko voli nek izvoli. I dalje 30% zvrji prazno...
Nbg je malo prebrzo naseljen tokom zadnjih 10ak godina, od kad su poceli da se grade poslovni centri eksplodirao je.
Ujutru je najveca guzva iz grada na petljama kod Arene...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
NexT napisao:Pricate o Nbg od pre 30-40 godina.

Slazem sepedja napisao:NBG je gradjen kao spavaonica, tj (malo) mesto na koje moze da se naseli dosta naroda, koji ce privredjivati u starom delu grada i vracati se na sapvanje. Podjednako mi je "lep" kao i ona Petlova i slicna brda, samo sto je na ravnom. Posle su krenuli sa fensi zgradama i mudrolijama, te izmestanjem raznih institucija, sedista firmi i slicnog, jer u starom gradu vise nema mesta. Pored svog "glamura", i dalje je to i dalje ista ravnica, sa ruznim okruzenjem (velike bezlicne zgrade, sa nekim izuzetkom), gde god da bacis pogled. Dobra stvar su bulevari i veza sa autoputem, ostalo mnja...

NBG ima super infrastrukturu o odnosu na "stari" BG i tu je njegova jedina prednost.
Blokovi ruznih solitera naslaganih jedan do drugog i jesu primer jeftine socijalne gradnje

Druga je stvar sto se u poslednje vreme od NBG-a vestacki pravi ultra fensi i lux mesto za zivot pa nicu elitne zgrade kao sto je onaj West...
Kao i Stepa...pedja napisao:Belvil je takva navlakusa bio, da to nije normalno. Cena je bila 2000€ po kvm i to je bilo extra povoljno, prosto su cinili uslugu narodusada ne mogu da rasporodaju ono sto je preteklo.
Kad su poceli gradnju pricali su da ima vise prijavljenih kupaca nego stanova a sad ga reklamiraju i na RTS-u (za dijsaporu).
Samo cekam kad ce od "jeftinih" 1250e da krenu da ga nude za 990e

Kome onda da pisu zalbu?
Samo kad je belvil bio 2k stanovi u prosecnim zgradama kod arene su bili i preko 3 tako da nije bas sve tako jednostavno. Ja uvek kazem kad bi covek mogao da unajmi gataru sve bi bilo drugacije.

- pedja
- član 001
Nije bas za porediti, ali su tako i Dunavski cvet (u Krnjaci, pored Metroa) poceli veoma ambiciozno da grade. Sada je cena 850sa PDVom. Doduse, u pitanju su kuce u nizu, velike kvadrature i pre ce dospeti za renoviranje, nego sto ce ih sve prodati
Sve je to lepo, ali brate u Krnjaci?
Novi niz zgrada, u zagrljaju Dunava i komaraca, nisu ni otpoceli da grade, a kako stvari stoje, bolje i da ne pocinju... Ipak, manja je kvadratura i lakse ce se prodavati. Kazu da je kvalitet Gemaxovih zgrada sasvim OK. Postojeci blok, iza Metroa je lepo rasprodat.

Novi niz zgrada, u zagrljaju Dunava i komaraca, nisu ni otpoceli da grade, a kako stvari stoje, bolje i da ne pocinju... Ipak, manja je kvadratura i lakse ce se prodavati. Kazu da je kvalitet Gemaxovih zgrada sasvim OK. Postojeci blok, iza Metroa je lepo rasprodat.
Trziste nekretnina je u poslednje vreme svuda nepredvidivo ali je cinjenica da kod nas u startu lupaju ambiciozne cene.ftj napisao:Kome onda da pisu zalbu?Samo kad je belvil bio 2k stanovi u prosecnim zgradama kod arene su bili i preko 3 tako da nije bas sve tako jednostavno. Ja uvek kazem kad bi covek mogao da unajmi gataru sve bi bilo drugacije.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ali ako su se stanovi kod Arene tada prodavali za 3+ hiljada ne vidim šta je preambiciozno.
Re: AW: Beograd
Mislim na tu "jeftinu" gradnju kao sto su stepa i belvil...ne mogu da ih prodaju jer su precenjeni.
Ovde se novogradnja rasproda pre nego sto se zavrsi.
Ovde se novogradnja rasproda pre nego sto se zavrsi.
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Jedan prijateljski savet upućen svima koji bi da kupuju stanove u Stepi, i u stvari bilo koje stanove koje pravi GSD.
Prosto i jednostavno, NE KUPUJTE!!!
Zgrada u braće Jerkovića je potonula 8cm, i već godinu dana je u njoj isključena struja, voda i gas. Ove zgrade koje prave u Stepi su primerak kako se fušeri i krade u zemlji Srbiji...
Prosto i jednostavno, NE KUPUJTE!!!
Zgrada u braće Jerkovića je potonula 8cm, i već godinu dana je u njoj isključena struja, voda i gas. Ove zgrade koje prave u Stepi su primerak kako se fušeri i krade u zemlji Srbiji...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- pedja
- član 001
U Jerkovicu je pocela da se raspada zgrada. Terase se odvajaju, fasada, stepeniste... naopako
TT
TT
A kakve veze imaju te zgrade u jerkoviću sa ovima iz stepe? GDS je napravio gomilu zgrada i samo te zgrade u jerkoviću tonu tako da ne mora da znači da će i u stepi 

Pratio sam malo ti pricu oko stepe i ljudi uopste nisu zadovoljni.
Pored svih problema koje imaju, samo fali da pocnu da im tonu zgrade
Ali i pored svega GDS ljudima uliva vise poverenja nego privatnici
Pored svih problema koje imaju, samo fali da pocnu da im tonu zgrade

Ali i pored svega GDS ljudima uliva vise poverenja nego privatnici