Međunarodna dozvola i nalepnica SRB
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Međunarodna dozvola i nalepnica SRB
Informacija koja će "obradovati" vlasnike novih vozačkih dozvola: da bi sa njima dobili međunarodnu - prvo morate u MUP po potvrdu o eventualnim zabranama, ograničenjima ili sličnom, jer to ne piše nigde na novoj, čak ni unutra na čipu. Dakle, 400 dinara takse + drndanje na šalteru... Mašala...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nema to veze sa dozvolom, ni u starim ne piše više zabrana
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kako ne piše, kod mene pozadi (imam još uvek staru vozačku) imaju te rubrike "zabranjeno je da upravlja", a unutra su i "ograničenja" (naočare i slično)? Ili ja još uvek imam neku prastaru? 
Inače, pre dve godine sam vadio međunarodnu sa tom dozvolom i ništa mi nisu tražili, nikakvu potvrdu iz MUP-a. Samo daj dve slike i 2000 din, heftalica i udri...

Inače, pre dve godine sam vadio međunarodnu sa tom dozvolom i ništa mi nisu tražili, nikakvu potvrdu iz MUP-a. Samo daj dve slike i 2000 din, heftalica i udri...

Poslednja izmena od Saša u 25 Jun 2013, 13:55, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
Ubrzo nakon donošenja novog ZOBSa su uredili izvršavanje zabrani, i one su sada uvek u sistemu vezane za jmbg bez obzira na dozvolu
mislis sad je sve crno na belo, tada je moglo i na crno da se prodje
frka mi je sto mi je proces pokretanja zabrane u toku, ali kao nece da bude pre septembra-oktobra, pa gledam da izvucem (ako mora) tu jbnu medjunarodnu sto pre, kao da ako nju ne platim necu znati da upravljam vozilom

frka mi je sto mi je proces pokretanja zabrane u toku, ali kao nece da bude pre septembra-oktobra, pa gledam da izvucem (ako mora) tu jbnu medjunarodnu sto pre, kao da ako nju ne platim necu znati da upravljam vozilom

Mene na salteru pitala ona teta jel imam neke zabrane, ja rekao da koliko znam nemam, i gotova medjunarodna za 2 minuta.
Cale ima novu, pa je bila gotova za 2.5 minuta bez bilo kakvog odlaska u mup
Cale ima novu, pa je bila gotova za 2.5 minuta bez bilo kakvog odlaska u mup
- Saša
@Sashicus
Ne, nego sada recimo dobiješ zabranu upravljanja i ne uzmu ti uopšte dozvolu (fizički), plus na njoj ništa ne piše (niti u njoj), kao da zabrane i nema. Teoretski možeš i dalje da voziš, nadrljaćeš samo ako se pandur seti da pozove centralu i proveri te (a to će se desiti - verovatno nikad, jedino ako te baš prepozna odnosno zna da imaš zabranu). A i da na čipu dozvole nešto piše - pandur bi svejedno morao da zove centralu jer nema čitač kartica u patrolnom automobilu...
Znam baš za jedan takav slučaj koji vozi auto i pored zabrane koju je dobio... 
Ne, nego sada recimo dobiješ zabranu upravljanja i ne uzmu ti uopšte dozvolu (fizički), plus na njoj ništa ne piše (niti u njoj), kao da zabrane i nema. Teoretski možeš i dalje da voziš, nadrljaćeš samo ako se pandur seti da pozove centralu i proveri te (a to će se desiti - verovatno nikad, jedino ako te baš prepozna odnosno zna da imaš zabranu). A i da na čipu dozvole nešto piše - pandur bi svejedno morao da zove centralu jer nema čitač kartica u patrolnom automobilu...

ma salim se za ovo crno-belo 

- Saša
Kod nas su na sve strane takve besmislice... Pogledajte recimo lične karte (nove) koje imate: kategorije "prezime", "ime", "mesto rođenja", "država" i ostalo imaju prevod na engleski jezik, a sami ti podaci su napisani - ćirilicom!
Znaju Englezi/svi ćirilicu, nema problema... 

- Grujic
- Moderator
U ogromnoj većini slučajeva proveravaju dozvolu sem ako je recimo alko test pa onda maltene ni ne uzmu dokumenta nego samo duvaš jer im je cilj da skoro svakog vozača testiraju...
A kazna je...

- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Juče sam izvadio međunarodnu i isto me teta pitala, ali je napisala da pod krivičnom i materijalnom odgovornošću potpisujem da nemam zabranu upravljanja motornim vozilom, naravno morao sam potpisati, tako da oni sebe zaštite eventualno ako nekom izdaju dozvolu, a on ima zabranu.NexT napisao:Mene na salteru pitala ona teta jel imam neke zabrane, ja rekao da koliko znam nemam, i gotova medjunarodna za 2 minuta.
Never Say Never Again
Mene nije pitala za zabrane 

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nisi izgledao sumnjiv kao neki 

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Ja kad sam vadio medjunarodnu, prvo me tetka pitala gde mi je potvrda iz sup-a da nemam zabranu. Rekoh da je nemam i da koliko znam nije potrebna. Na to mi tetka rekla "pa zapravo i ne treba"... Znaci idu po sistemu app.
Sent from my HUAWEI G510-0200 using Tapatalk 2
Sent from my HUAWEI G510-0200 using Tapatalk 2