BMW Serija 4 - Coupe, Cabrio, Grancoupe & M4

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: BMW Serija 4

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Floyde,ne kazem da lazu,vec stoji zvezdica,jer auto jos nije izasao sa tim motorom,pa nisu oficijelni podaci verovatno...
Nije izasao zvanicno ali sigurno imaju neki prototip koji testiraju.
Naravno, ostaje da se vidi sta ce reci nezavisni testovi kad se pojavi :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

NexT napisao:moram pod hitno da nadjem neku bakutu sa par stotina hiljada na racunu.
Nisam proveravao, ali verujem da su sve zauzete. :kezo:
Inace, 4ka je prelepa i rado bih je posedovao. Ko hoce atraktivan i kvalitetan auto sa solidnim performansama, za tu cenu ce tesko naci bolje.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Zavisi za sta bolje :)

Next, 435d Cabrio, razumemo se :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Al ste alavi,ja bi i sa 428i bio vise nego zadovoljan :D
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ja bih uzeo ili 420D ili 435D, nista izmedju ne vidim zasto bi me privuklo...

Odlucio bih samo da li bih placao vise za to sto 435D pruza, ostali modeli me skoro i neinteresju...

435D ce imati sjajan zvuk (znam po 640d kad sam vozio), ne bas kao benzinac ali nece ni biti daleko...

Benzinca bih uzeo u razmatranje samo s nekim velikim prednostima koje ima kod nekih modela a koje nema u ovom slucaju...

EDIT: primer tog benzinca kog bih uzeo pre od dizela bice M4, ali da ne idemo sad u off...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Dobro, ovo nije šnajderski forum već ljubitelja automobila pa zabrinjava pojava "sportski" i "dizel" u "ja bih" rečenicama :)
Ako "većina" kaže da mu je lepši zvuk dizela nego benzinca (pogotovo atmosferca) onda je svet stvarno otišao u tri lepe...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

A, sta nije sportski u kupeu sa 200 konja, bio to dizel ili benzinac, a jeste u Civicu sa 140 konja zato sto je benzinac?
Da ne pominjem 35d sa 300+ konja?

Ili mozda ni Audi R18 nije sportski zato sto ima TDI pod haubom?
Vozim atmo benzinca, tih, ugladjen, linearan, i odusevim se svaki put kad sednem u E 220 CDI sa 170 konja, da ne pominjem cipovani E 320CDI.

Moras ti da provozas nekog dobrog dizela, vidim ja :mrgreen:
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

AcaKayak napisao:Ja bih uzeo ili 420D ili 435D, nista izmedju ne vidim zasto bi me privuklo...
Ja ne verujem da bi ti iz M3 mogao da uskocis u 420D, a da se ne razocaras. :) 435D je odlican,ali to je vec ozbiljniji cenovni rang gde moze da se bira nesto iz neke vise klase.

Sad sam malo gledao performanse na zvanicnom sajtu i vidim da 420D ima iste performanse kao i 320D F30 (od 0-100 = 7,5 sec , maksimalna brzina 232 km/h),a s obzirom da sam imao priliku da provozam isti prilicno sam bio odusevljen ubrzanjem i elasticnoscu motora.E sad,ako bi pocetna cena za 420D krenula od nekih 35.000 evra,onda bi kupovina bila zaista pun pogodak - mnogo isplativije nego kupovina trojke jer se dobija prilicno atraktivniji,noviji i sto je najvaznije prepoznatljiv model.Jedva cekam da stigne u Srbiju da vidim kakve cene ce formirati ovi nasi uvoznici.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Ji 4Tze napisao:Dobro, ovo nije šnajderski forum već ljubitelja automobila pa zabrinjava pojava "sportski" i "dizel" u "ja bih" rečenicama

http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_R18
Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

To je prototip koji se vozi samo na jednoj stazi/trci pa je izuzetak koji potvrđuje pravilo, nemoj se ložite bezveze.
Nexte, sasvim te razumem što te oduševljava prelaz iz Pežoa atmosferca u Mercedes turbo dizela, to su automobili za sličnu namenu, poslovnu, sa različitom motorizacijom.
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Ne ložimo te, ovo su sportska kola...
http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_908_HDi_FAPSlika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Prelazak s M3 na 320 imam svakodnevno u kuci, 320d i vozim vise od m3 :)

Sto se sportskog dizel auta tice, ne bih ga uzeo umesto Ferrarija ali u slucaju 335i i 335d, uzeo bih pre dizela. Jedina prednost je bolji zvuk benzinca ali i na dizelu je dosta dobar...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ji 4Tze napisao:Dobro, ovo nije šnajderski forum već ljubitelja automobila pa zabrinjava pojava "sportski" i "dizel" u "ja bih" rečenicama :)
Ako "većina" kaže da mu je lepši zvuk dizela nego benzinca (pogotovo atmosferca) onda je svet stvarno otišao u tri lepe...
A ja ne mogu da verujem da u 21. veku postoje ljubitelji automobila koji ne vide dalje od atmo motora :)
AcaKayak napisao:Ja bih uzeo ili 420D ili 435D, nista izmedju ne vidim zasto bi me privuklo...
:plusone:

Ali bih ja dodao i 430d kao alternativu 428ici.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Vidim dalje ali turbo dizel nema ama baš nikakvu sportsku notu, to se kupuje jer je vožnja jeftinija. I to je sve, ne znam ko koga folira ovde :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa ocigledno je da se ti pravis malo blesav,kada kazes da u dizelu sa 313ks,koji je brzi od ekvivalentnog benzinca i to dosta,nema niceg sportskog...
Malo mu fali da se ravnja sa aktuelnim M3,ali zato sto ne odgovara tvojim proslovekovnim standardima,nije sportski.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori