Registracione nalepnice - kako i gde ih postaviti?
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Re: Registracione nalepnice - kako i gde ih postaviti?

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Za oštećenu nalepnicu kazna 3.000 dinara
http://vesti.mojauto.rs/Istrazujemo/390 ... 000-dinara
Saobraćajna policija je počela da kažnjava sa po 3.000 dinara vozače koji nisu dobro nalepili registracionu nalepnicu ili im je oštećena, kao i zbog prljavih tablica. Samo u Beogradu policija je tokom juna za ovaj prekršaj napisala 25 kazni.
Na vetrobranu sme da stoji samo jedna nalepnica

Nalepnica koja se ne nalazi u desnom donjem uglu vetrobrana ili je oštećena protivi se članu 268 Zakona o bezbednosti saobraćaja. Isti je slučaj ako su na vozilu dve ili više nalepnica.
"Registracione tablice i nalepnice moraju biti postavljene na propisan način. Kazna se propisuje ukoliko tablice ili registraciona nalepnica nisu postavljene na propisan način ili su nečitljive.", piše u Zakonu o saobraćaju, a po članu 334. istog Zakona kazna za nepoštvanje propisa iznosi 3.000 dinara.
Vozači koji su, nakon isteka registracije, iznad stare nalepnice lepili novu, izlažu se riziku od kazne. Isti je slučaj ako vam se, tokom lepljenja nalepnica ona oštetila i postala nečitljiva. Jedan deo vozača čini prekršaj jer nalepnicu ne zalepi u donji desni ugao. Po zakonu, sve su to prekršaji.
U saobraćajanoj policiji kažu za "Blic" da su ovog meseca napisali u Beogradu 25 kazni, ali da se kazne odnose i na prljavu registracionu tablicu.
Saobraćajna policija je počela da kažnjava sa po 3.000 dinara vozače koji nisu dobro nalepili registracionu nalepnicu ili im je oštećena, kao i zbog prljavih tablica. Samo u Beogradu policija je tokom juna za ovaj prekršaj napisala 25 kazni.
Na vetrobranu sme da stoji samo jedna nalepnica

Nalepnica koja se ne nalazi u desnom donjem uglu vetrobrana ili je oštećena protivi se članu 268 Zakona o bezbednosti saobraćaja. Isti je slučaj ako su na vozilu dve ili više nalepnica.
"Registracione tablice i nalepnice moraju biti postavljene na propisan način. Kazna se propisuje ukoliko tablice ili registraciona nalepnica nisu postavljene na propisan način ili su nečitljive.", piše u Zakonu o saobraćaju, a po članu 334. istog Zakona kazna za nepoštvanje propisa iznosi 3.000 dinara.
Vozači koji su, nakon isteka registracije, iznad stare nalepnice lepili novu, izlažu se riziku od kazne. Isti je slučaj ako vam se, tokom lepljenja nalepnica ona oštetila i postala nečitljiva. Jedan deo vozača čini prekršaj jer nalepnicu ne zalepi u donji desni ugao. Po zakonu, sve su to prekršaji.
U saobraćajanoj policiji kažu za "Blic" da su ovog meseca napisali u Beogradu 25 kazni, ali da se kazne odnose i na prljavu registracionu tablicu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Moramo se dovesti u red, nema druge. Ne znam što je teško odlepiti staru nalepnicu i zalepiti novu na njeno mesto.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Najveći problem je u slučaju oštećenja i zamene šoferke.
Tad ljudi uglavnom probaju, u servisu odlepe pa vrate jer izdavanje nove je praćeno taksom i skupo je...
Tad ljudi uglavnom probaju, u servisu odlepe pa vrate jer izdavanje nove je praćeno taksom i skupo je...
Re: Registracija vozila
Blic | 27. 06. 2013. - 12:05h | Komentara: 0
Blic | 27. 06. 2013. - 12:05h | Komentara: 0
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Neko mi većeras reče da mora da se skine stara registraciona nalepnica i da se onda stavi nova. Znači da postoji samo jedna na šoferki. Da li je to tačno, ili mogu da imam više nalepnica na šoferki?
Ako treba da se skida, jebena nalepnica je "zašvajsovana" za šoferku i samo brenerom se skida...
Ako treba da se skida, jebena nalepnica je "zašvajsovana" za šoferku i samo brenerom se skida...
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Mora brener...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Treba da se skine. Pricao mi je prijaelj skoro da su ga smarali panduri, a evo danas i u novinama.
E sad, zavisi gde se registruje, ali na nekim mestima ti i zalepe, kada sve lepo platis. Na forumu smo imali primer AC Boban.
E sad, zavisi gde se registruje, ali na nekim mestima ti i zalepe, kada sve lepo platis. Na forumu smo imali primer AC Boban.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Kad treba da skineš staru nalepnicu lepo odeš u STEAM perionicu i oni ti skinu staru nalepnicu bez oštećenja i ostataka, pa lepo nalepiš novu.
Posetite www.garaza.rs !
Prekjuce sam se usr'o od skidanja nalepnice. Fora ako hocete da je lakse skinete je da kada je lepite pre nego sto je zalepite na staklo, prvo je zalepis na svoju majicu ili na neku tkaninu. Naravno, ne stisnes kao konj da se zalepi trajno nego onako po malo je zelepis/odlepis, pa tako nekoliko puta na brzaka. Onda je takvu lepis na soferku i sa skidanjem nece biti problema jer se od tkanine nakupi dovoljno jako sitnih, prakticno nevidljivih niti i koncica, pa skidanje ide lakse kad bude trebalo. Ovako sam radio uvek, ALI na X3 su mi u Delti zalepili jer sam ga prvo registrovao u ZR sa papirima i onda doneo tablice i nalepnicu u Deltu, pa je tamo neki njihov majstor zalepio. Stvarno savrseno, u uglu, Alvirovic je ne bi bolje zalepio, ali zato sam se i usr'o od skidanja.
Prvo grebao noktima, pa sam grejao fenom, pa opet grebao noktima, pa skalpelom sa kontra strane (ne secivom), pa trljao krpom natopljenom nekom starom vodkom
, pa na kraju uzeo speciju za ciscenje staklenih ringli (onih "touch"). Ta specija sa ringle skine stagod da se zalepi i to skine neverovatno lako, u roku od 2-3 sekunde. E ovde na soferci sam trljao jedno 5 min. Mislim da se propisno radovala keva tog tipa koji je smislio te i takve nalepnice.
Inace registracija 29.600 din i zeleni karton 2000 din, posto sam uzeo Wiener osiguranje (kod njih je jos uvek 2000, a tip iz agencije mi kaze da je i Dunav digao na 3000). Ocekivao sam da platim reg oko 35 i karton oko 3 hiljade, tako da sam zadovoljan.
Prvo grebao noktima, pa sam grejao fenom, pa opet grebao noktima, pa skalpelom sa kontra strane (ne secivom), pa trljao krpom natopljenom nekom starom vodkom

Inace registracija 29.600 din i zeleni karton 2000 din, posto sam uzeo Wiener osiguranje (kod njih je jos uvek 2000, a tip iz agencije mi kaze da je i Dunav digao na 3000). Ocekivao sam da platim reg oko 35 i karton oko 3 hiljade, tako da sam zadovoljan.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Ima fora da se nalepnica zalepi za onu providnu foliju sto ide na ekrane telefona pa se onda ona zalepi za staklo. Skines je posle za sekund.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To kao ne sme, ali ko ce jos znati. Bolje to nego grebati i hebavati staklo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Eto vidis, kad sam se ja ovde zalio na kratkotrajne vinjete i generalno sve sto se tako lepi na soferku svi su mi objasnjavali kako to ipak nije problem skinutiTexonja napisao:Prekjuce sam se usr'o od skidanja nalepnice. Fora ako hocete da je lakse skinete je da kada je lepite pre nego sto je zalepite na staklo, prvo je zalepis na svoju majicu ili na neku tkaninu. Naravno, ne stisnes kao konj da se zalepi trajno nego onako po malo je zelepis/odlepis, pa tako nekoliko puta na brzaka. Onda je takvu lepis na soferku i sa skidanjem nece biti problema jer se od tkanine nakupi dovoljno jako sitnih, prakticno nevidljivih niti i koncica, pa skidanje ide lakse kad bude trebalo. Ovako sam radio uvek, ALI na X3 su mi u Delti zalepili jer sam ga prvo registrovao u ZR sa papirima i onda doneo tablice i nalepnicu u Deltu, pa je tamo neki njihov majstor zalepio. Stvarno savrseno, u uglu, Alvirovic je ne bi bolje zalepio, ali zato sam se i usr'o od skidanja.
Prvo grebao noktima, pa sam grejao fenom, pa opet grebao noktima, pa skalpelom sa kontra strane (ne secivom), pa trljao krpom natopljenom nekom starom vodkom, pa na kraju uzeo speciju za ciscenje staklenih ringli (onih "touch"). Ta specija sa ringle skine stagod da se zalepi i to skine neverovatno lako, u roku od 2-3 sekunde. E ovde na soferci sam trljao jedno 5 min. Mislim da se propisno radovala keva tog tipa koji je smislio te i takve nalepnice.