Pajina obnova voznog parka

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Pajina obnova voznog parka

Post od Floyd »

@ftj

Pricao sam konkretno o ovoj ponudi...
Floyd napisao:Ako moze mladi polovnjak, ovako nesto...

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... ogressive/
Slazem se da su nove Giulietta-e skupe ali ova ima ok cenu za ono sto nudi.
S'druge strane za 1500e vise imas ovo od VW-a...

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 7_125_tsi/

...a ja ga licno ne bih uzeo ni za 3000e manje i to samo zbog tog motora.
Poslednja izmena od Floyd u 27 Jun 2013, 14:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Zbog toga nisu sigurno. Prodajna mreza i marketing za Alfu su u Srbiji katastrofalni. Zbog toga ljudi kada razmisljaju o kolima ni ne uzimaju obzir Giuliettu jer je nisu ni "svesni".
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Zakuvava se. :kezo:

Trojke, jbg pa ne moram ceo život da vozim nešto što kupujem samo zbok para. Punto je kupljen silom prilika u jednom, po mene, vrlo specifičnom trenutku. Sledeći i nadam se sve naredne kupujem zato što mi se sviđaju, a ne zato to imam para samo za to. Po cenu da odložim kupovinu da bi skupio još para.

G7 sa divljih 86 ks ne dolazi u obzir jerbo pati od krađe, a sve jedno bi bio zbog motora vrlo nisko ozicioniran na listi želja.

Kia Seed mi se sviđa, al je treba provozati kao i sve ostalo. DW, tog 1.4 dizela više nema u cenovniku, a konkretan model deluje primamljivo, ali ga treba isteati na put i videti kako to ide.

Civic iz 2012. ima skroz razumnu cenu, al verujem da će se prodati do momenta kad ja budem uspeo da zatvorim konstrukciju. Ako u adekvatnom trenutku bude neka takva ponuda ozbiljno ću je razmotriti.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Floyd napisao:
Eh sad... Očigledno da postoji neki razlog više zašto je toj alfi toliko više pala cena i zašto seat(koji ima ubedljivo najlošiju prodaju iz VAG grupe) proda više vozila mesečno nego alfa godišnje.

A da su im saloni od zlata ne verujem da bi imali bolju prodaju. Očigledan primer da nije do organizacije već do proizvoda je sestrinska firma delta motors. Ne mora čak ni to, u okviru delta automoto je honda koja ima sasvim ok prodaju.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kao sto rece Starac, marketing...
I to ne samo onaj direktan od strane dilera vec ne mogu da se izbore ni sa antireklamama po srpskim forumima.
Alfa je generalno jako omrazen brend na Balkanu a VW prilicno precenjen u ocima vozaca.
Cudi me da su prodali i tih 20.

Ovde se inace cene polovnih Giulietta krecu kao i polovnih Golfova slicnog godista i kilometraze.
Prodaja novih je takodje korektna...prodaju se vise nego C4, 308, Mazda 3, Civic (i to duplo vise) itd.
Poslednja izmena od Floyd u 27 Jun 2013, 14:29, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

paja napisao:Punto je kupljen silom prilika u jednom, po mene, vrlo specifičnom trenutku. Sledeći i nadam se sve naredne kupujem zato što mi se sviđaju, a ne zato to imam para samo za to.
SUSTINA!
Ovo sam hteo da ti kazem jos kad si pitao malopre "pa kakav je taj Bravo?"
Ili ti se svidja 80% auto-trzista :) , sto ne verujem da je tako, ili opet gledas neku "good value for money" ponudu sto nije pametno ako makar malo volis automobile.
Ako ti se ne svidja Bravo, batali ga, ako ti je velika Octavia batali i nju, kupi ono sto ti se dopada. To dal ce ici 1 sec brze do 100 ili ne nije bitno. Ono sto je bitno je da se ne nadjes u situaciji da vozis Fiat "rezonska kupovina" Bravo "vrlo pouzdan" 1.6 MJET , a kad prodje pored tebe Civic 1.8 benzinjara da se okreces za njim i kajes. (ne mora Civic, naveo sam ga kao primer jer znam da ti se dopada)

Glupo je zbog par tekstova i nekoliko tudjih iskustava ne kupiti auto koji se TEBI svidja.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

ftj napisao:
Floyd napisao:
Eh sad... Očigledno da postoji neki razlog više zašto je toj alfi toliko više pala cena i zašto seat(koji ima ubedljivo najlošiju prodaju iz VAG grupe) proda više vozila mesečno nego alfa godišnje.

A da su im saloni od zlata ne verujem da bi imali bolju prodaju. Očigledan primer da nije do organizacije već do proizvoda je sestrinska firma delta motors. Ne mora čak ni to, u okviru delta automoto je honda koja ima sasvim ok prodaju.
Ne postoji ama baš nikakav drugi razlog, sem ovog što sam naveo. Mogao bih elaborat da napišem o tome, ali to nije bitno za Pajin izbor. Posebna priča je Delta i njena organizacija prodaje.
Proizvod je odličan, a Giulietta redovno pobeđuje Leona u uporednim testvima, čak i u nemačkim medijima.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Floyd napisao:Kao sto rece Starac, marketing...
I to ne samo onaj direktan od strane dilera vec ne mogu da se izbore ni sa antireklamama po srpskim forumima.
Alfa je generalno jako omrazen brend na Balkanu a VW prilicno precenjen u ocima vozaca.
Cudi me da su prodali i tih 20.
Suština priče. A što se tiče antireklame, upravo ide teoretisanje zašto je Golf 3 sa Angel eyes bolji auto od 147-ice ... :) realno, uzeo bi Golfa samo zbog tog Angel-eyesa, pošto ga navode kao prednost golfa :) Ovo je Balkan, postoji samo Fauve , druge marke ne postoje...

Sorry za Offtopic

Pajo, a Delta ? http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... jtd_165ks/ Konkretan primaerak kupljen kod nas, sa malom km i jako dobrim MJET motorom...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Floyd napisao:Kao sto rece Starac, marketing...
hahaha da da krivi su forumaši :D

Starče kako je moguće da ista firma(delta automoto) dobro prodaje jedan proizvod(honda) a drugi ne prodaje uopšte? Ako je mogla ona seljačina Kole uz pomoć štapa i kanapa da napravi predstavništvo škode koje ni porše nije mogao da otme, to ipak govori da je za plasman ipak najbitniji dobar proizvod.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

haha, ala raste ova tema :kezo:

ja se potpuno slazem sa texom, vec je receno i da mozes dobar auto da uzmes za te pare u klasi u kojoj trazis, i uzmi neki kojeg ces gledati sa osmehom u garazi, a ne neki koji ce ti biti najracionalnija kupovina. ko zna, nekad nesto sto u startu i izgleda neracionalno ispadne odlicno, to mogu da ti i iz licnog primera kazem...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

starac vujadin napisao:Zbog toga nisu sigurno. Prodajna mreza i marketing za Alfu su u Srbiji katastrofalni. Zbog toga ljudi kada razmisljaju o kolima ni ne uzimaju obzir Giuliettu jer je nisu ni "svesni".
Ovo je kljucno.Meni je Alfa i dalje omiljen auto,ali ta mreza u Srbiji su razlog zbog kojih ne vozim sad Giuliettu (a cak porucih jednu).Auto je odlican ako se izuzme slabija ponuda prostora na zadnjoj klupi.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Alfa vs Ostatak sveta :policajac:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Grujic napisao:Alfa vs Ostatak sveta :policajac:
Naravno da Alfa pobedjuje :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nije ovo Alfa vs ostatak sveta predlog za kupovinu koji vagenovci sabotiraju :mrgreen:
Kako god, poenta je da slaba prodaja Alfe u Srbiji ne znaci da je u pitanju los auto.
Ovde u CH se razbijaju od prodaje, proda se mnogo vise Giulietta nego Civica.

Meni licno uopste nije jasno to kolektivno ushicenje Hondom?
Dobra mehinka, dva solidna motora i to je to.
To sto su cene odrzavanja kao za Audi, sto je novi Civic ruzan za medalju, sto mu je enterijer komican, nema veze...

Pajo, provozaj Giuliettu pa da nastavimo da pricamo :mangup:

@ftj

Nisu krivi forumasi vec opsta (iskrivljena) slika koja tamo vlada medju "poznavaocima" automobila.
Nit je Alfa krshina, nit je Skoda space shuttle ;)
Poslednja izmena od Floyd u 27 Jun 2013, 14:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Hajde kad me vučeš za jezik...toliko se krećeš u autmobilističkim pričama, a kao ne znaš...
Imao sam Alfu, imam puno ljudi koje znam u Delti i sam sam video kako to ide. Inače, Delta ih više ni ne radi...hvala Bogu, ali nažalost Fiat se nešto posebno ni ne trudi oko prodaje u Srbiji.

Sve najbolje majstore i ostale ljude iz Fiata pošalješ u Hondu i BMW i to radiš non stop. Fiat održavaš da radiš samo zbog panduracije i održavanja privrednih vozila. Ne ulažeš u marketing i promociju ništa. Grande Punto su počeli da prodaju bez ikakve reklame, posle skoro godinu dana zakašnjenja, a Alfu 159 sa skoro 2 godine zakašnjenja i bez ikakve reklame...npr. Tako nešto se ne radi sa Hondama i BMW. Odeš u salon da gledaš Alfu, a prodavac počne da te nagovara da gledaš BMW (ovo mi nije pričao neko i nisam iskusio kao slučajno jednom - već svaki put kada sma bio u salonu)...gde to ima. Ne šalješ ljude na instruktažu, ne edukuješ ih ni za prodaju ni za popravku. Pored toga non stop se širila mantra kako se ne isplati da prodaju mnogo novih autmobila jer ima puno pritužbi u garantnom roku, pa ih to smara.
Tako da eto može da jedan deo firme prodaje solidno, a drugi katastrofalno. Jednom detetu daješ redovno za jelo, kupaš ga i neguješ ga, a drugog maltretiraš. I to se radilo namerno. No, ni Honda ne blista, i tog dela hoće da se ratosiljaju, a i u BMW je bažanija i fluktuacija ljudi. I tamo je opao nivo kako je bilo.
Proidaja Alfe se trenutno zasniva na nekom entuzijazmu Stojanova, a drugi to rade zato što moraju, pa uzmu jedna primerak d aim stoji u salonu.
I na kraju...pored ostalog što nisam napisao - Alfa trenutno ima samo dva modela u gami.
Zaključana tema