Pomoc pri izboru automobila
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Pomoc pri izboru automobila
Ali otporan na rdju 

- Day Walker
Valjda nece i ovaj novi majku mu
Ako pocne, prelazim na ove plasticne.. vw reno wannabe

Ako pocne, prelazim na ove plasticne.. vw reno wannabe

Brzine idu u H-a !!!

Floyd napisao:Ali otporan na rdju

- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Gledao sam taj oglas, cak sam i zvao vlasnika sinoc...
Cini mi se na prvu da je auto bas dobar ali i cijena je takva i vlasnik kaze da nije spreman na korekcije. 14500 evra, po meni je to puno, cijenim da auto nije placen nesto mnogo iznad 20000 evra i mislim da je cijena malo previsoka...
Za 16500 mi nudi jedan diler u NS-u Astru J sa istim motorom i nesto manje opreme ali je auto star samo 3 mjeseca i ima nesto preko 3000 kilometara na satu...
Sto se tice keca, bas o tom primjerku i razmisljam. Vidjecu, nije pretjerano opremljen ali ajde prezivjeo bi to nekako. Mislim da bi Bimmer dosta bolje drzao cijenu od Astre a i model je pred kraj proizvodnje pa se nadam i da nema puno bubica i da je u pitanju "zreo" proizvod...
Kako se pokazao ovaj 2.0 dizel u 116d?
Isto pitanje imam i za poznavaoce 1.4 tsi motora kao i ovog opelovog 1.4 turbo
Cini mi se na prvu da je auto bas dobar ali i cijena je takva i vlasnik kaze da nije spreman na korekcije. 14500 evra, po meni je to puno, cijenim da auto nije placen nesto mnogo iznad 20000 evra i mislim da je cijena malo previsoka...
Za 16500 mi nudi jedan diler u NS-u Astru J sa istim motorom i nesto manje opreme ali je auto star samo 3 mjeseca i ima nesto preko 3000 kilometara na satu...
Sto se tice keca, bas o tom primjerku i razmisljam. Vidjecu, nije pretjerano opremljen ali ajde prezivjeo bi to nekako. Mislim da bi Bimmer dosta bolje drzao cijenu od Astre a i model je pred kraj proizvodnje pa se nadam i da nema puno bubica i da je u pitanju "zreo" proizvod...
Kako se pokazao ovaj 2.0 dizel u 116d?
Isto pitanje imam i za poznavaoce 1.4 tsi motora kao i ovog opelovog 1.4 turbo

- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... let_cruze/
ovo je tek razradjen auto po odlicnoj ceni, a ostaje ti u dzepu neka para
ovo je tek razradjen auto po odlicnoj ceni, a ostaje ti u dzepu neka para
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
meni je prosto neverovatno da je ova astra stara 3god toliko skupa :trljamoci: ...za te pare moze da se bira 3god star audi a3, bmw 1...
ja sam dosta citao o tom 1.4tsi motoru, posto sam hteo da uzmem nov audi a3 1.4tfsi... mislim da su neke serije imale problem sa lancem kao i 1.2tsi, dal je otklonjeno il nije pojma nemam
tako sam svasta slusao za 2.0TDI PD a ja sam bio prezadovoljan...
da sam uzeo nov A3 uzeo bi 1.4tfsi 122ps, ide odlicno sa tim motorom...
ja sam dosta citao o tom 1.4tsi motoru, posto sam hteo da uzmem nov audi a3 1.4tfsi... mislim da su neke serije imale problem sa lancem kao i 1.2tsi, dal je otklonjeno il nije pojma nemam

da sam uzeo nov A3 uzeo bi 1.4tfsi 122ps, ide odlicno sa tim motorom...
- Day Walker
Nije sto imam Astru ali..
Ta Astra iz oglasa je placena oko 22k eura, te je vlasnik i visoko ceni, a ako pogledate oglase retke su te sa mnogo opreme a jos redje sa turbo motorom. A covek daje i zimski set koliko vidim.
Ti kazes da za te pare imaju A3 i Bmw1.
Koja je njihova prednost u tom cenovnom rangu? I jos su generacijski zastareli modeli..
Nadji jedan koji je bolji primerak od astre po motoru i kilometrazi + da ima toliko opreme..
Ta Astra iz oglasa je placena oko 22k eura, te je vlasnik i visoko ceni, a ako pogledate oglase retke su te sa mnogo opreme a jos redje sa turbo motorom. A covek daje i zimski set koliko vidim.
Ti kazes da za te pare imaju A3 i Bmw1.
Koja je njihova prednost u tom cenovnom rangu? I jos su generacijski zastareli modeli..
Nadji jedan koji je bolji primerak od astre po motoru i kilometrazi + da ima toliko opreme..
Brzine idu u H-a !!!

- Risto
@Iggyboy:
Slazem se sa tobom, Cruze mi ne izgleda lose, samo nisam siguran u kvalitet Chevrolet-a
Ja bi mogao da nadjem tip-top opremljenog Cruzea sa dizel motorom za cca 10000 evra samo me brine kvalitet tog auta...
Kakva su iskustva sa Cruzeom?
@ADrei:
Potpuno se slazem sa tobom, onaj BMW 116d je potvrda toga (cak je i mladji ali je losije opremljen)... Ja bi rado kupio onakvu Astru ali ako su ostale Astre tog godista oko 10000-11000 ja bi mu dao 1000-2000 evra vise za onakav primjerak. Ne sumnjam ja da je on mnogo platio auto ali mislim da ne moze dobiti toliko para za tu Astru...
Znas li mozda za neki dobar A3 da se prodaje? U oglasima nisam nasao neki koji mi se svidja...
Slazem se sa tobom, Cruze mi ne izgleda lose, samo nisam siguran u kvalitet Chevrolet-a

Kakva su iskustva sa Cruzeom?
@ADrei:
Potpuno se slazem sa tobom, onaj BMW 116d je potvrda toga (cak je i mladji ali je losije opremljen)... Ja bi rado kupio onakvu Astru ali ako su ostale Astre tog godista oko 10000-11000 ja bi mu dao 1000-2000 evra vise za onakav primjerak. Ne sumnjam ja da je on mnogo platio auto ali mislim da ne moze dobiti toliko para za tu Astru...
Znas li mozda za neki dobar A3 da se prodaje? U oglasima nisam nasao neki koji mi se svidja...
- Day Walker
Drugar ima Cruza 2.0 dizlo, onaj slabiji, i za sada ga sluzi odlicno.
Vozio sam se par puta i meni je skroz ok.
Meni se taj auto svidja, iako sam primetio da ga vecina ne gotivi.
Inace razmisljaj i o eksploataciji i odrzavanju automobila.
BMW i Audi ce te skuplje kostati nego "nepremijum" automobili.
Vozio sam se par puta i meni je skroz ok.
Meni se taj auto svidja, iako sam primetio da ga vecina ne gotivi.
Inace razmisljaj i o eksploataciji i odrzavanju automobila.
BMW i Audi ce te skuplje kostati nego "nepremijum" automobili.
Brzine idu u H-a !!!

- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
I moj drugar ima tog slabijeg dizela isto novog kupio i nikakvih problema za sada nije imao a presao do sada oko 60 000 , u Pozarevcu ih ima poprilicno , ima i jedan taxi , mislim da je to prvi u gradu , na forumima vidim da ih nesto ne gotive ali meni se bas svidja , rado bih ga posedovao
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
- Day Walker
Evo preporuka ako te bude zanimalo, pusti mi pp.:
Astra H GTC, 2008. godiste, od opreme sve..

Astra H GTC, 2008. godiste, od opreme sve..

Brzine idu u H-a !!!

Ovaj Leon kog si postavio u prvom postu je kupljen za 9000 EUR. Mozda je neki Adrei-ev drug. 
Ponudi mu 10.000 maksimalno za taj auto. Inace je odlicno opremljen i bas dobro izgleda. Pravi momacki auto.
Tapatalk Post

Ponudi mu 10.000 maksimalno za taj auto. Inace je odlicno opremljen i bas dobro izgleda. Pravi momacki auto.
Tapatalk Post
- Risto
Jedne prilike sam se raspitivao za Captivu (tatu je zanimao taj auto) i znam da su svi bili u fazonu "Chevrolet
"
Ja nemam problem sa imageom marke, ok, mozda to zvuci cudno kad u istom topicu raspravljamo o Cruze-u, Astri J, BMW-u i Audiju. Meni je najvaznije da nadjem dobar auto koji cu platiti po korektnoj cijeni, ne zelim nikog da vrijedjam i da potcjenjujem auto i ne ocekujem da mi onaj covjek proda pomenutu Astru J za 10000 evra koliko kostaju slabije opremljene verzije ali i ne razumijem zasto taj auto vrijedi 14500 evra.
Problem samnom je i to sto sam ekonomista pa auto gledam i kroz cost-benefit analizu. Slazem se i za troskove eksploatacije i to je primarni razlog sto gledam kompakte umjesto da mozda dam 1000-2000 evra vise i uzmem Insigniu umjesto Astre.
U citavoj prici me malo muci i moral, lako je trositi tudje pare, svima je jasno da neko kao ja nije zaradio sebi taj auto i sa jedne strane me povuce zelja da kupim neki novu Giuliettu ili Civica i potrosim dosta para a sa druge strane znam da se moze naci dobar auto i za dosta manje novca (recimo pomenuti Cruze)...
Nadam se da ce naici i Maniaxxx da mi kaze misljenje o Mazdi 3, ovaj auto mi se jako svidja i dizajnom a i ima finu opremu:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... i_tx_plus/
Zna li neko nesto vise o ovoj Mazdi?
Ja sam najgora kategorija kupaca, imam nedefinisan solidno velik budzet a uz to ne mogu kupiti auto svog omiljenog proizvodjaca (Mercedesa naravno). Trebam da nadjem alternativu koja je najbolja a ne znam ni sam sta da uzmem... Kako bi bilo lijepo da mi je san npr. A3, onda ne bi imao problema, trazio A3 i gotova prica
EDIT:
@Markoni:
Gdje sam bio kad je prodavan za taj novac
Vjerujem da onda i znas istoriju auta, da li je sve ok sa autom? Nekako mi je nestvarno da ga je neko dao za 9000 evra jer je auto savrsen i tako nesto mi treba.

Ja nemam problem sa imageom marke, ok, mozda to zvuci cudno kad u istom topicu raspravljamo o Cruze-u, Astri J, BMW-u i Audiju. Meni je najvaznije da nadjem dobar auto koji cu platiti po korektnoj cijeni, ne zelim nikog da vrijedjam i da potcjenjujem auto i ne ocekujem da mi onaj covjek proda pomenutu Astru J za 10000 evra koliko kostaju slabije opremljene verzije ali i ne razumijem zasto taj auto vrijedi 14500 evra.
Problem samnom je i to sto sam ekonomista pa auto gledam i kroz cost-benefit analizu. Slazem se i za troskove eksploatacije i to je primarni razlog sto gledam kompakte umjesto da mozda dam 1000-2000 evra vise i uzmem Insigniu umjesto Astre.
U citavoj prici me malo muci i moral, lako je trositi tudje pare, svima je jasno da neko kao ja nije zaradio sebi taj auto i sa jedne strane me povuce zelja da kupim neki novu Giuliettu ili Civica i potrosim dosta para a sa druge strane znam da se moze naci dobar auto i za dosta manje novca (recimo pomenuti Cruze)...
Nadam se da ce naici i Maniaxxx da mi kaze misljenje o Mazdi 3, ovaj auto mi se jako svidja i dizajnom a i ima finu opremu:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... i_tx_plus/
Zna li neko nesto vise o ovoj Mazdi?
Ja sam najgora kategorija kupaca, imam nedefinisan solidno velik budzet a uz to ne mogu kupiti auto svog omiljenog proizvodjaca (Mercedesa naravno). Trebam da nadjem alternativu koja je najbolja a ne znam ni sam sta da uzmem... Kako bi bilo lijepo da mi je san npr. A3, onda ne bi imao problema, trazio A3 i gotova prica

EDIT:
@Markoni:
Gdje sam bio kad je prodavan za taj novac

Vjerujem da onda i znas istoriju auta, da li je sve ok sa autom? Nekako mi je nestvarno da ga je neko dao za 9000 evra jer je auto savrsen i tako nesto mi treba.
Kum ima 118d sto je u principu isti motor. Auto sad ima oko 130kkm i osim redovnog odrzavanja nije imao nekih problema.Risto napisao:Kako se pokazao ovaj 2.0 dizel u 116d?
A uvoz?
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... eage=70000