Dobro veče
Re: Dobro veče
Samo što su u današnjim kolima alternatori trofazni, pa je i Grec-ov spoj malo drugačiji. 

Ђенерал Јанковић
@Gaginh0 da o toj. Drugu niti sam imao niti imam. Za 9 godina je prešla 203xxxkm.
Sitnice su standardni servisi. Krupnije ulaganje je bilo kada sam ga ja malo estetski oblikovao prošle godine, i početkom juna ove godine kada je z. kaiš pukao pa se uz veliki servis morala sanirati i šteta koju je kaiš napravio. Dva ventila su bila udarena tom prilikom.
Sad su već pristigli i amortizeri na red za zamenu. Sajla vozačevog prozora puca drugi put u periodu eksploatacije. Instalacija klima uređaja na nekom mestu ispušta freon poprilično. Tako da su to tri stvari koje čekaju da se dovedu u red.
Poenta je u tome da hteo ja/mi to ili ne i koliko god uložili u održavanje, ne može auto sa 200k km biti na nivou zadatka kao sa 20k km. Mođemo samo sebe da lažemo da je tako. Ovo ne pričam samo o mom autu nego generalno. I ko god kaže drugačije samo vara sebe i pokušava druge. Mada teorijski može- da izmenja Boga oca, tako da sve bude glanc novo na autu sem cifre na cajgeru. Ali tada će kupiti nov auto umesto taj toliko srediti, zar ne?
Sitnice su standardni servisi. Krupnije ulaganje je bilo kada sam ga ja malo estetski oblikovao prošle godine, i početkom juna ove godine kada je z. kaiš pukao pa se uz veliki servis morala sanirati i šteta koju je kaiš napravio. Dva ventila su bila udarena tom prilikom.
Sad su već pristigli i amortizeri na red za zamenu. Sajla vozačevog prozora puca drugi put u periodu eksploatacije. Instalacija klima uređaja na nekom mestu ispušta freon poprilično. Tako da su to tri stvari koje čekaju da se dovedu u red.
Poenta je u tome da hteo ja/mi to ili ne i koliko god uložili u održavanje, ne može auto sa 200k km biti na nivou zadatka kao sa 20k km. Mođemo samo sebe da lažemo da je tako. Ovo ne pričam samo o mom autu nego generalno. I ko god kaže drugačije samo vara sebe i pokušava druge. Mada teorijski može- da izmenja Boga oca, tako da sve bude glanc novo na autu sem cifre na cajgeru. Ali tada će kupiti nov auto umesto taj toliko srediti, zar ne?
A sta bi sad morao da radis na njemu da mu nisi promenio licni opis prosle godine i da si radio veliki servis na vreme, pa da nije pukao zupcasti?
Sajlu prozora?
Sajlu prozora?
-Amortizere 100%, nemaju veze sa mojim čukanjem. Jednostavno ne mogu doveka fabrički.
-Sajlu prozora
-Klimu jer je već leto pre čukanja otkrila da ume ispustiti freon. Dva prethodna leta je dopunjavana, ali me nervira fazon "ako ispusti dopunićemo ponovo" tako da ili će da radi kako valja i da se reši problem ili neću da dajem za punjenje 2-3 puta u toku leta pare. A i čukanje je zaobišlo haubu tako da je instalacija sa te strane ostala nedirnuta.
Tako da realno gledano ni jedan od predstojećih stvari za servisiranje nema nikakve veze sa mojim čukanjem.
Veliki servis i vreme rađenja istog... Nebih o tome, ali hajde makar malo. Interval je omašen što se kilometraže tiče za nekih 10 000km. Što se godina tiče trebalo je i pre jedne godine po rečima majstora. Znači ili 70 000km ili 4 godine pa šta pre nastupi. A prethodni veliki je rađen na 120 000km 2008, to mi je po servisnoj.
-Sajlu prozora
-Klimu jer je već leto pre čukanja otkrila da ume ispustiti freon. Dva prethodna leta je dopunjavana, ali me nervira fazon "ako ispusti dopunićemo ponovo" tako da ili će da radi kako valja i da se reši problem ili neću da dajem za punjenje 2-3 puta u toku leta pare. A i čukanje je zaobišlo haubu tako da je instalacija sa te strane ostala nedirnuta.
Tako da realno gledano ni jedan od predstojećih stvari za servisiranje nema nikakve veze sa mojim čukanjem.
Veliki servis i vreme rađenja istog... Nebih o tome, ali hajde makar malo. Interval je omašen što se kilometraže tiče za nekih 10 000km. Što se godina tiče trebalo je i pre jedne godine po rečima majstora. Znači ili 70 000km ili 4 godine pa šta pre nastupi. A prethodni veliki je rađen na 120 000km 2008, to mi je po servisnoj.
Jeftinije je srediti sve potrošno na kolima nego kupiti nov. Naravno, zavisi od kola i zahteva da imaš dobrog majstora i dosta strpljenja. Možeš da razvučeš u prvoj godini upotrebe sve te popravke, ne mora odjedanput.
Podrazumevam da je kupljen dobar auto, a ne neki krš, a ušteda u odnosu na nov auto sa svim ulaganjima lako može da pređe odnos 3:1.
Na kraju krajeva, to ima i svojih čari, jer na auto možeš da staviš neke afetrmarket delove koji su bolji od fabričkih.
Tapatalk HD
Podrazumevam da je kupljen dobar auto, a ne neki krš, a ušteda u odnosu na nov auto sa svim ulaganjima lako može da pređe odnos 3:1.
Na kraju krajeva, to ima i svojih čari, jer na auto možeš da staviš neke afetrmarket delove koji su bolji od fabričkih.
Tapatalk HD
Auto je u porodici od 2004. tako da "u prvoj godini upotrebe" pada u vodu. Jedino možda u provoj godini upotrebe sa 200+ k kmnidza napisao: Možeš da razvučeš u prvoj godini upotrebe sve te popravke, ne mora odjedanput.

Naravno da je u sumi jeftinije potrošne delove izmenjati na postojećem nego kupovati nov nov auto (nov polovan je mečka u džaku jer ne znaš dali i kod njega imaš već u narednoj godini ista ova ulaganja).
Peta je da u nekom dobu samo počnu da izbijaju ti potrošni delovi. Dok si u prvim godinama eksploatacije bio miran 100%. Pa sad sve i da ih raspodeljuješ oni će se u nekom periodu zaređati dok ih sve ne izmenjaš. A kad podvučeš crtu lako možeš doći do ozbiljne sume naspram trenutne tržišne vrednosti vozila. A cena će vremenom i dalje da opada, kilometraža da raste... Od žene od 50 godina možeš samo očekivati da za 10god bude baba i ima 60 godina. Džaba joj pumpati dupe, sises, usne i voditi na liposukciju, teraš na trčanje dok ti ubijaš pivčugu pred tv-omm prateći F1 vikendom... neće se pretvoriti u pohotnu devojku od 20 i kusur kojoj nisi morao da platiš ugradnju silikona kako bi ti se digao.
Pre mesec dana sam postovao ovu sliku, nisam bio u pravu, moram da se ispravim,
ovako se ide na trackday,

Dusan napisao:Evo kako se ide na Track Day,
ovako se ide na trackday,

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Što se mene tiče, jbš auto kome set guma ne može da stane u gepek 

Ovako neštosnork napisao:Samo što su u današnjim kolima alternatori trofazni, pa je i Grec-ov spoj malo drugačiji.

hebem ti ove nove bmw-ove, sad sam malo potegao sa jednim, a da me ubijes nemam pojma koji je. 5gt nije, jer mi je taj ruzan, ovaj je bio jako lep. mozda 6 kupe ili tako nesto. odnapred je izgledao skladno, imao je gore lepo otpozadi znacku ne videh koju, i dole na desnom rubu prtljaznika jos neku oznaku, malo duzu... neka tamnija boja, tamnociglabraon, tako nesto...gotovo sam siguran da je automatik, vuce skroz linearno...
I ? Jel' si ga dobio ?