Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nidza »

Ekrani isto mnogo troše. Ja oborim takt na S2 na 800MHz kada pustim IGO navigaciju, što smanji potrošnju za 50% recimo, i ugasim ekran na telefonu. Navigacija radi i dalje, ali potrošnja baterije postaje smešna.

Naravno, najpametnije je imati punjač u kolima, ali ovaj trik je koristan kada niste u svojim kolima.

Tapatalk HD
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@Floyd
Tako je,nisam hteo,dok ga nisam video uzivo :-) Evo,ne gasim maltene ekran od 14h i sada,posle 7 i po sati mi je na 39% baterija. Ja zadovoljan za sada.

Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Hehe, meni je uvek sve popaljeno i sa razgovorima, telefon je oko 13h zreo za punjenje, zadnji put kada mi je telefon drzao ceo dan i vise je bilo tamo negde 2006. Recimo :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Evo ovako, dakle prvo ne znam sta znaci kada je telefon rutovan i zasto mora da bude rutovan da bi mi radio GPS !??
Dalje, uspeo sam da ga nateram da radi ali samo ispod otvorenog neba dok kolegama na nekim raspalim Samsung telefonima starim 5 godina hvata u kancelariji medju 4 zida !?? :trljamoci: Skinuo sam neko programce sto kao popravlja GPS, nisam siguran da li je do toga ali kao proradio je, donekle... zasto kazem donekle, zasto sto u Viber-u nece da mi posalje lokaciju pa to ti je, iako mi je navigacija pronadje. Whatsapp salje ali Viber nece, prijavi da ne moze da nadje, tako nesto?! Je l' zna neko u cemu je fora ? Inace je odlicna navigacija, nemam mogucnost kucanja brojeva ulica ali tipa kucam Beograd - Nikiti on nadje odmah.

I jedno pitanje za kraj: da li i koliko GPS trosi megabajte od interneta odnosno da li je ok da ga drzim stalno ukljucenog. Imam 600MB mesecno pa moram da stedim.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Ne treba rutovan telefon da bi GPS radio! Jednostwvno mora na otvorenom da bude da bi uhvatio signal,posle nema frke. A programi tipa iGo ne trose intrernet, da bi radili koriste GPS modul unutar telefona. Za Maps ne znam da li koristi GPRS ali iGo sigurno ne.

sent from my Google Nexus 7 using Tapatalk 2
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ogi napisao:Evo ovako, dakle prvo ne znam sta znaci kada je telefon rutovan i zasto mora da bude rutovan da bi mi radio GPS !??
Dalje, uspeo sam da ga nateram da radi ali samo ispod otvorenog neba dok kolegama na nekim raspalim Samsung telefonima starim 5 godina hvata u kancelariji medju 4 zida !?? :trljamoci: Skinuo sam neko programce sto kao popravlja GPS, nisam siguran da li je do toga ali kao proradio je, donekle... zasto kazem donekle, zasto sto u Viber-u nece da mi posalje lokaciju pa to ti je, iako mi je navigacija pronadje. Whatsapp salje ali Viber nece, prijavi da ne moze da nadje, tako nesto?! Je l' zna neko u cemu je fora ? Inace je odlicna navigacija, nemam mogucnost kucanja brojeva ulica ali tipa kucam Beograd - Nikiti on nadje odmah.

I jedno pitanje za kraj: da li i koliko GPS trosi megabajte od interneta odnosno da li je ok da ga drzim stalno ukljucenog. Imam 600MB mesecno pa moram da stedim.
Ogi,gps ne trosi internet.
Viber ne koristi gps,vec internet pozicioniranje i to sto ne moze da ti nadje likaciju je verovatno do interneta... Gps ti samo navigacija koristi i neki ostali programi,ali traze da isti upalis. Inace,ne drzi upaljen gps stalno,jer najvise od svega trosi bateriju...
Vecina gps uredjaja mora da bude na otvorenom da bi radili... Cenim da si taj program za gps pojacavanje ili sta god, dzabe skidao...

Meni kada foursquare nije nalazio lokaciju,samo sam restartovao fon i posle je radio...

Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Heroj jel nas zezas ili se stvarno tagujes na foursquare-u ? :kezo:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

I ja mislim da sam dzabe skidao jer nije on uticao da GPS "proradi" . Nije mi jasno kako ti stari telefoni mogu da hvataju satelit u sobi a ovaj moj ne moze? Cak mi je i logicno sto moj ne moze ali ne znam kako onda ovi drugi mogu ? :) U svakom slucaju, zasto GPS trosi bateriju ako ne radi? Mislio sam da ga ukljucim i da se on pali samo kada udjem u navigaciju...

Inace je drugar rekao da ce da mi instalira IGo. Pojma nemam sta ima. Koja jos varijanta moze na android, taj neki Navigon, sta li je... ?

Mnoooogo mi se inace svidja ta location varijanta jer koliko samo puta u gradu trazim neku ulicu, ne znam gde je a ona tu negde blizu... a ja se ubih trazeci je... ovako, samo se pozicioniram i cao zdravo.... danas me neki covek iz kola pitao za neku ulicu, ja bas u tom momentu cackao GPS, odmah sam je pronasao. :)
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ljudi, ako telefon ne moze 1 dan da vam izgura, to znaci da treba da smanjite upotrebu mobilnih telefona, niste normalni... Kada je u pitanju posao, onda znam da je tesko naciniti promene, ali ako nije, onda :palica:
Malopre sa devojcicom popio pice u basti, decko sa devojkom pored nas nije ispustao telefon sat i po vremena, da sam na mestu one devojke, takvu bi mu samarcinu zalepio, da se pusi 2 dana... To mi je takvo nepostovanje koristiti telefon u drustvu, da dalje nema.

Odlicna ideja :bravo:
http://www.youtube.com/watch?v=_OMHior_Y3M
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Odjednom ne dobijam ni poruke preko Vibera osim kada udjem u njega sto nije ok, non stop sam na netu.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Što se tiče gps-a, može slobodno da stoji stalno uključeno. Android ga pali tek kad ga aplikacija traži.
Drugo, nijedan gps ne radi u sobi, ni dedicated uredjaj a još manje telefon. Medjutim postoji nešto što se zove assisted gps gde se za lokaciju koriste i bazne stanice ili npr. ip adrese rutera na koji je nakačen wireless. Ne znam detalje ali je poenta da se tako dobija približna pozicija i kad pravi gps nije dostupan. Uključi tu opciju ako ti nije već uključena.
Treće, izračunavanje pozicije na osnovu gps signala je procesorski zahtevna operacija, što znači da troši i bateriju. Zbog toga android koristi servere na internetu koji pomažu u tom računanju. Tako da može sa troši nešto malo data konekciju ako je uključena ali je to minimalno. Inače najteže i najsporije je odrediti početnu poziciju, naročito ako duže vremena nije radio ili je daleko od mesta gde je zadnji put bio uključen.
Četvrto, 600mb mesečno nije malo. Realno ne može da se potroši na tapatalk, mape i malo surfovanja. Može da se potroši na skidanje velikih fajlova ili online video/muziku/tv.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

OGI

rootovan telefon ti je potreban samo iz razloga rada programa FASTER FIX, ne i za rad GPS-a. GPS koristi modul u samom telefonu za pozicioniranje telefona u odnosu na satelite, radi na principu doplerovog efekta. GPS SE KORISTI ZA DZABE jer ne koristi nikakve gigabajte, megabajte, tj mobilne podatke(internet).

Da bi koristio telefon kao naviaciju potreban ti je program za tu namenu, koji je besplatan za eksploataciju, a to su npr NAVIGON ili IGO. Google maps nije za tu namenu. ;)
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

O navigacijama u mobilnim telefonima možemo nastaviti ovde... viewtopic.php?f=32&t=207&p=174375#p174375
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

sebekkg napisao:OGI

rootovan telefon ti je potreban samo iz razloga rada programa FASTER FIX, ne i za rad GPS-a. GPS koristi modul u samom telefonu za pozicioniranje telefona u odnosu na satelite, radi na principu doplerovog efekta. GPS SE KORISTI ZA DZABE jer ne koristi nikakve gigabajte, megabajte, tj mobilne podatke(internet).

Da bi koristio telefon kao naviaciju potreban ti je program za tu namenu, koji je besplatan za eksploataciju, a to su npr NAVIGON ili IGO. Google maps nije za tu namenu. ;)
Nemoj da ga teras da root-uje telefon - i ovako se ne snalazi dobro ni pod razno, a uz to i gubi garanciju...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Apsolutno nema potrebe za tim.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori