Zanimljivi novinski i drugi članci

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od Texonja »

dragan napisao: sta vi mislite, da li je internet neophodan da bi covek ziveo normalno i bio srecan... posle proslogodisnjeg boravka na kubi ja nisam bas siguran u to...
samo smo previse indoktrinirani da mislimo da nam treba gomila "tekovina savremenog drustva"... tamo sam "preziveo" 2 nedelje bez neta bavljaci se mnogim drugim stvarima ni ne primetivsi da mi fali...
Ko zivi od informacija i komunikacija, naravno da mu jeste neophodan i "hleb nasusni".
Ti si tamo verovatno isao turisticki, a za to naravno da nije neophodan, iako je lepo imati mape npr i informacije o tome gde otici, sta videti. Ipak, nije neophodan.
Ista je stvar i sa automobilom, telefonom, i sa kafom, alkoholom, pa cak i odecom. Ako tako krenemo, doci cemo do toga da nam treba jedna kucica u zabiti, hladovina oraha i bunar sa pijacom vodom.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od Floyd »

:plusone:

Bas sam pre neki dan gledao emisiju o francuzu koji je zivot u Parizu i dobar posao zamenio za zivot u jednom selu u Nepalu. Tamo nema ni struje, ni tople vode a ni interneta. Bavi se uzgojem koza i proizvodnjom sireva. Kaze da nikad nije bio srecniji.

Tako da je sve relativno...
Mozda je cak i najgore nama koji smo pristali (da ne kazem, navukli se) na pravila koje nam namece potrosacko drustvo.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao: Mozda je cak i najgore nama koji smo pristali (da ne kazem, navukli se) na pravila koje nam namece potrosacko drustvo.
Cesto upravo ovo pomislim.
A onda pomislim da li sam spreman da se odreknem toga? Ne.
Dakle, navucen sam. Gotovo.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa ne bih mogao i ja tj. ne verujem da bih mogao.
Ali generalno smo kao drustvo mnogo postali razmazeni i sebicni...kupis auto od 20k eura i nisi zadovoljan pa hoces od 40k sa kojim takodje neces biti, kupis dizela a vise ti se svidja zvuk benzinca i ako trosi 3x vise, imas mobilni ali si nezadovoljan ako nemas signal u nekoj pm, imas internet ali spor ti je protok i tako u krug i tako svi, dok jednog dana tim sebicnim stavovima ne potrosimo sve resurse i sve shebemo.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Džulijan Asanž za „Politiku“: Internet – pretnja ljudskoj civilizaciji

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dan ... ji.lt.html

Lično, mislim da je tip malo naivan, i da su oni koji su mu dostavljali informacije namerno tražili takav sklop ličnosti. Svojevremeno sam pregledao sve depeše sa Wikileaksa koje su se odnosile na naš region, i, gle čuda, među njima su bile samo neke bezvredne i javno poznate informacije, a nedostajao je skoro kompletan period raspada Jugoslavije, ratova u Hrvatskoj i Bosni, agresija NATO na SR Jugoslaviju i sve pre i posle nje... Verovatno je tako i u slučaju ostalih delova sveta. Drugim rečima, dali su mu ogromnu gomilu bezvrednih podataka, ko zna sa kojim ciljem.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Nove lične karte od sledeće godine

Od naredne godine počinje zamena postojećih ličnih karata, a sve lične karte ubuduće će imati čipove. Razlog je to što određenom broju ljudi ističu lične karte, a pri kraju su količine koje su ranije nabavljene.

- Naš predlog će biti da se malo promeni dizajn, da bude moderniji, da se poboljšaju pre svega fotografije. Moraće da budu sa čipom jer je sve više servisa za građane čije korišćenje upravo oni omogućavaju. Imaće i takozvani dual interfejs, što znači da će za njeno čitanje moći da se koriste i stari, kontaktni čitači, ali i bezkontaktni, pa će ličnim kartama moći da se pristupa i sa mobilnih telefona - objašnjava Slobodan Nedeljković, načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije u MUP Srbije.

Još jedna novina koju će imati nove lične karte je digitalni sertifikat, čime će se promeniti i njegov dosadašnji način izdavanja. Umesto dolaska u MUP, od sada će sertifikat moći internetom da se pokrenete od kuće. - Zahvaljujući tome, preko interneta će moći da se obavljaju najrazličitije stvari i usluge, jer je on garancija da se radi o vama, a bez potpisa i pečata - objašnjava Nedeljković. On dodaje da država treba da razvija servise koji će omogućiti korišćenje lične karte u različite svrhe.

- Tako ćete u perspektivi, zahvaljujući čipu moći da plaćate račune ili koristite ličnu kartu kao karticu za prevoz ili zdravstvenu knjižicu - objašnjava Nedeljković i dodaje da bi čak i umesto vozačke dozvole mogla da se koristi lična karta, jer svi podaci koji su na njoj postoje i u MUP-ovom sistemu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

mr.Big napisao: ...
- Naš predlog će biti da se malo promeni dizajn, da bude moderniji, da se poboljšaju pre svega fotografije. Moraće da budu sa čipom jer je sve više servisa za građane čije korišćenje upravo oni omogućavaju. Imaće i takozvani dual interfejs, što znači da će za njeno čitanje moći da se koriste i stari, kontaktni čitači, ali i bezkontaktni, pa će ličnim kartama moći da se pristupa i sa mobilnih telefona - objašnjava Slobodan Nedeljković, načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije u MUP Srbije.
Da dizajn bude moderniji, a pre svega da se malo napuni budžet... :ccc:
Beskontaktno očitavanje (kao što postoji kod pasoša) je apsolutno nepotrebno i pomalo uznemirujuće, jer omogućava praćenje ko se gde kreće (lične karte ljudi uvek nose sa sobom). Digitalni sertifikat je moguće dobiti i sada u MUP-u, besplatno (bolje nego u bankama koje nude tu uslugu, jer je naplaćuju).

I, najvažnije od svega, ako menjaju lične karte, neka tekst na njima bude napisan i latinicom!!! Znam za slučajeve kada su razne službe po EU bile voljne da prihvate našu ličnu kartu umesto pasoša, ali jednostavno nisu mogli da rastumače šta na njoj piše!
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

nikaragva napisao:http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/ ... CI-PRIZORI

Al ih je počistio
Prosli put kad sam bio u Poznanu na takmicenju slupao se Lamborghini sad nisam otisao ali mogao sam prisustvovati jos jednom lupanju :)

Edit:

Evo link, onaj je oboren http://www.youtube.com/watch?v=MEmxmaB38f4

Inace je lik kreten, ne znam ni sta je pokusavao... Okrenuo se deset sekundi pre toga pa opet krenuo i opet se izokretao...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

"BG: Džip izbacio tramvaj iz šina

Beograd -- Na uglu ulica Krunske i Beogradske došlo je do sudara kada je džip udario u tramvaj. Povređene su tri osobe. Saobraćaj u tom delu grada bio je u zastoju.

Kako je jutros javio RTS od siline udara tramvaj je iskočio iz šina.

Kako prenosi Tanjug, ova saobraćajna nezgoda dogodila se jutros oko 05.45. Među povređenima su dva putnika iz džipa i jedna putnica tramvaja.

Ženska osoba, vozač, stara oko 29 godina zadobila je povredu glave, druga osoba stara 24 godine zadobila je razderotinu čeonog dela glave, dok je putnica iz tramvaja stara 57 godina zadobila povredu glave, kuka i kolena, kažu iz Hitne pomoći.

Zbog udesa koji se dogodio na uglu ulica Beogradske i Krunske u zastoju su bili tramvaji na linijama 2, 3, 10, 14 i autobusi na linijama 33 i 48, izjavio je Tanjugu dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Radovan Stojadinović. "

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=729099

i najjaci komentar -
" Opet ti bahati tramvaji. :) pre neki dan jedna gospodja vozi džip u rikverc i udari u stub. Izlazi napolje u čudu gleda pet minuta i konstatuje: nema šta, ja sam kriva. Ne nego je stub. :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Punmik, 4. jul 2013 07:17) "
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

idemo skodasi

"Prešao milion kilometara Škodom Fabijom"

http://www.b92.net/automobili/razno.php ... _id=729154
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Nije to do Skode, to je do TDI-ja :srce:

Nije menjao nista oko kvacila? Lamela milion km? O.o

Elektronika, slutio sam da ga je to zezalo...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Isplanirao put da ispred salona bude 999999...ma jeeestee
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Pa dobro, mozda je isplanirao da bude ~10-50km kod salona pa se vozikao okolo...

A mozda je toliki zaludjenik da je vec istao do tog muzeja pa zna tacno koliko mu treba...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Da li ste pomislili da je to slikao i pre salona?
Ostalo je slobodna interpretacija novinara
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori