Ne brže od života!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Re: Ne brže od života!
Naravno, slazem se.
+1paja napisao: Moja logika je pružam pomoć ako treba podvezati krvni sud da ne iskrvari ili nešto slično. Ako se ne pomera ne diram osim vađenja jezika ako je potrebno, jer ne znam u kakvom je stanju kičma. Ako se pomera i komunikativan je onda može sve.
U svakom slučaju zovem hitnu.
A Ogi, mogao bi malo da iskuliras sa komentarima..
Drugaricin rodjak sinoc poginuo u saobracajki. Bio je na motoru, ne znam ni gde, ni kako, ni ko je kriv, al decka vise nema...
Ja sam bio u prilici da pruzam prvu pomoc, doduse skijasu, imam i svedoke koji ovde citaju, i bili su prisutni.
Covek imao frakuru lobanje, poleto pravo u drvo, sisao sam, samo da ga obezbedim da ne padne dalje u jendek.
Bio je potpuno izgubljen, na nivopu svesti male bebe, kasnije sam cuo da je gadno stradao.
Da mi slucajno nismo naisli, svasta bi bilo, posto je vec padalo vece.
Inace to pruzanje pomoci je vrlo delikatna stvar, moze da se lako napravi daleko veca steta, ako tacno ne znate sa radite.
Covek imao frakuru lobanje, poleto pravo u drvo, sisao sam, samo da ga obezbedim da ne padne dalje u jendek.
Bio je potpuno izgubljen, na nivopu svesti male bebe, kasnije sam cuo da je gadno stradao.
Da mi slucajno nismo naisli, svasta bi bilo, posto je vec padalo vece.
Inace to pruzanje pomoci je vrlo delikatna stvar, moze da se lako napravi daleko veca steta, ako tacno ne znate sa radite.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Sad gledam onu reklamu za vezivanje pojaseva sa Nikolicem. Na pocetku kaze : u 2012. godini je zivot izgubilo 1500 dece (frapiran sam jer to znaci da je ginulo 5 dece dnevno!!! ) medjutim, posle par sekundi kazu : u istom periodu je nastaradalo 50 dece ( ili slican broj,mnogo manji hvala Bogu) . dal' sam ja lud ili su oni jako glupo snimili reklamu?
sent from my Google Nexus 7 using Tapatalk 2
Pruzanje prve pomoci je jako delikatna stvar i u tim trenutcima masa ljudi ce ustuknuti... ipak pozeljno je ne dirati povredjenog ukoliko nije svestan, komunikativan i ukoliko ne oseca vitalne delove tela. Krvarenje treba zaustaviti ako je obilno ili mu pomoci da dise. Ostalo je za hitnu pomoc.
Ja sam pruzao prvu pomoc (podvezivanje) vojniku koji je bio pogodjen snajperom (na svu srecu) u gornji deo butine. Haos iskustvo - bilo ne ponovilo se.
Ja sam pruzao prvu pomoc (podvezivanje) vojniku koji je bio pogodjen snajperom (na svu srecu) u gornji deo butine. Haos iskustvo - bilo ne ponovilo se.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- H4wkeye
Pomesao si malo.TheWickerMan napisao:Sad gledam onu reklamu za vezivanje pojaseva sa Nikolicem. Na pocetku kaze : u 2012. godini je zivot izgubilo 1500 dece (frapiran sam jer to znaci da je ginulo 5 dece dnevno!!! ) medjutim, posle par sekundi kazu : u istom periodu je nastaradalo 50 dece ( ili slican broj,mnogo manji hvala Bogu) . dal' sam ja lud ili su oni jako glupo snimili reklamu?

http://www.youtube.com/watch?v=YruoQHPE8aE
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Aha... sad kontam gde sam grešio. Hvala 

Stradao i nastradao nema isto značenje.
- H4wkeye
TheWickerMan napisao:Aha... sad kontam gde sam grešio. Hvala

wtf, otkud covek tamo?
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Komentar sa B92:
"prosao sam tuda neposredno pre nesrece. nesrecnik je hodao auto putem ka gradu od Sava centra, desnom trakom se peo na Gazelu, vidno alkoholisan, usput vikao cak u jednom momentu se sapleo i pao na drum, pa se jedva digao... sledeci put kada sam prosao video sam BMW stranih tablica i smrskane sofersajbne... neka mu je laka zemlja. glupa smrt. pamet u glavu ljudi."
"prosao sam tuda neposredno pre nesrece. nesrecnik je hodao auto putem ka gradu od Sava centra, desnom trakom se peo na Gazelu, vidno alkoholisan, usput vikao cak u jednom momentu se sapleo i pao na drum, pa se jedva digao... sledeci put kada sam prosao video sam BMW stranih tablica i smrskane sofersajbne... neka mu je laka zemlja. glupa smrt. pamet u glavu ljudi."
Voz udario u automobil kod Kraljeva, poginuo vozač
http://www.kurir-info.rs/voz-udario-u-a ... nak-880073
http://www.kurir-info.rs/voz-udario-u-a ... nak-880073
- H4wkeye
VETERNIK: Poginuo muškarac u sudaru šinobusa i automobila
http://www.telegraf.rs/vesti/777995-vet ... automobila
Ne bih da zvucim pogresno ili da pametujem nesto, ali mislim da u 95% ovakvih slucajeva su krivi vozaci. Kako ne primete voz, pogotovo danju, i jos ima stop znak. Ili makar da stanu pa pogledaju da li ide voz, pa predju. Nego verovatno vide voz, pa nece da cekaju nego jurnu u nadi da ce proci dok voz ne stigne.
http://www.telegraf.rs/vesti/777995-vet ... automobila
Ne bih da zvucim pogresno ili da pametujem nesto, ali mislim da u 95% ovakvih slucajeva su krivi vozaci. Kako ne primete voz, pogotovo danju, i jos ima stop znak. Ili makar da stanu pa pogledaju da li ide voz, pa predju. Nego verovatno vide voz, pa nece da cekaju nego jurnu u nadi da ce proci dok voz ne stigne.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Mene je tata ucio od malih nogu da uvek stanem ili maksimalno usporim i da pogledam da li ide voz. Nebitno da li imaju branici ili polubranuci (da se skolski izrazim), tako da ja uvek sto zbog auta sto zbog mene usporim. Isto se dogadja i u nepreglednim ulicama gde imam prednost.