Zimske gume leti

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Zimske gume leti

Post od methane.master »

Profesorski. :D
Širim haos!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

profesorPROST napisao:Prošetao danas ispres zgrade, malo pogledao gume, kad sam video šta se vozi odmah sam prebrojao sve parkirane automobile kakve gume imaju ( šta ću, statističar u meni :kezo: ) i situacija je sledeća:

4 letnje gume - 34 automobila (54%)
4 zimske gume - 20 automobila (32%)
2 letnje + 2 zimske - 7 automobila (11%)
4 All season gume - 2 automobila (3%)
Pretpostavljam da bi u mom komsiluku dobio batine jer bi ljudi mislili da biras sta ces da krades nocas... :kezo:
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Post od profesorPROST »

dag81 napisao:Ha ha, kakav si ti lik, ladno si zapisivao. :bravo:
Nisam zapisivao, brojao sam i pamtio :) i nisam bio upadljiv, samo sam elegantno šetao :kezo:
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ali nzate sta, iako je ovaj mali uzorak pokazao da dosta ljudi voze zimske leti, verujte da je bolje i tako i neka su bar nove-novije. Da vidite na sta sve ljudi voze, ne bi vam bilo dobro i pitali biste se da li su za ludnicu ili sta je sa njima.

Pazite ovo, dolazi juce lik sa Twingom. Kaze treba prebacivanje sa rezervne, reko OK. Ulazi, a ono Wintera kojoj se bukvalno odvojio gazni sloj, jer je toliko istrosena po bokovima, da je izlizanost prosla zice. Ali nije on to ni gledao, nego juce bio do majstora posto ide za Cacak pa mu ovaj rekao. Dobro, skidamo neku staru rezervnu zimsku sa felne, jer je felna iskrivljena i guma je ispustila. Nece da se ispravlja, kaze samo je vrati u gepek, tako bez gume.
Gledam ja na auto a ono zadnja guma dobra, pogledam ja levu stranu prednja je dobra, zadnja leva isto truleks malo bolja nego prednja raspadnuta. Pitam ja njega da stavimo ovu zadnju napred, kaze moze. Ja je onako zavrtim, posto vidim da ima 90gr tegova samo spolja, kad ona u 8icu ide katastrofa. Reko ne vredi, mora se skidati sa felne, ali hajde da pogledamo i prednju felnu sto stavljamo tu rezervnu. I ona katastrofa. Nista, da se ne bi igrao, uzimao pare koje nece da da da se sve sredi da bude kako treba, reko ostavljamo ovako, pa kad budes resio dodji. Kontrolisem ja pritisak u zadnjoj desnoj, kad i ta felna ubijena. :zbunjen:
A povrh svega, taman je registovao auto(skidali mu staru nalepnicu), a drugar sto je bio kaze ni ne zna da nema zadnje kocnice. :kuku:

No, ionako sam otisao u off, ali samo zelim da docaram kako ljudi voze, i koliko ih je briga. Uslikacu sutra bas tu Winteru, nadam se da cu se setiti. Tako da neka voze i zimske ako se mora, samo neka budu cele. Ko ima mogucnosti i bolje razmisli, kupice dva seta i vozice se bezbednije i duze, ali bolje ista nego nista.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Na Sitoniji sam video dosta nasih sa zimskim gumama. Znaci ima se para ali ne bas i pameti.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

I ja sam se u Grckoj zgranuo. Delovalo mi je da 50% nasih voze na zimskim gumama...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Država je kriva, neka zabrani isplatu štete vozilima koja imaju zimske gume leti i letnje zimi (po snegu makar). Da vidite kako bi se doveli u red svi. Nova kola, a zimske gume, još na letovanju - ma nemoj me zajebavati da nemaš para za gume.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

U Pargi bas gledam, bar 9/10 naših ima zimske gume. Grci retko.

Sent from my Skate using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Evo je Wintera sa Twinga sto sam pisao:
Tigar raspad.jpg
Tigar raspad.jpg (139.92 KiB) Pogledano 1976 puta
Tigar raspad1.jpg
Tigar raspad1.jpg (130.78 KiB) Pogledano 1976 puta
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ko nove :loool:
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ma moze to da izgura jos jednu sezonu :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

minimum :kezo:
Korisnikov avatar
somi-car
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
Garaža: Skoda Superb, Opel Combo

Post od somi-car »

Heinz napisao:Na Sitoniji sam video dosta nasih sa zimskim gumama. Znaci ima se para ali ne bas i pameti.
Prosle godine sam se takodje cudio cudu. Imas para za letovanje a nemas za set guma. Za mene prava glupost i nemar prema sebi i bezbednosti saputnika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Za letovanje i cigare uvek mora da se ima. Doduse, u mojoj okolini se smanjio broj pusaca, ali zivot bez odlaska na more nekima nema smisla. Padaju pozajmice, krediti...

Sa druge strane, nema se za gume, decije sediste, cak ni za pranje auta. Da ne pricam o garderobi, redovnim troskovima, ili glupostima poput hrane :D

TT
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U Crnoj Gori sam se prethodnih godina nagledao kajenova, x5ica i ml-ova sa slick gumama. Mislim, ko da će ribe da zagledaju u gume.
Odgovori