Vožnja na gas - vaša iskustva
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Vožnja na gas - vaša iskustva
Van grada bez točka je suludo ići.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ma opušteno... Ja sam letos išao takođe u Grčku i to bez tog točka, a gde sve nisam prošao. Svaki dan druga plaža, lomatao se svakuda. I ništa. Rešenje se uvek nađe. 
Sent from Samsung Galaxy Ace

Ja nikada nisam probušio gumu, ali sam tri puta nalazio ekser u gumi, bez da je popustila guma
Pa opet, bez točka na more ne bih išao
Na Zlatibor i Taru sa išao bez točka
Pa opet, bez točka na more ne bih išao
Na Zlatibor i Taru sa išao bez točka
Al ste vi opušteni.
Ja bez rezervnog ne bi išao ni do Grocke.
Ja bez rezervnog ne bi išao ni do Grocke.
Zavisi od toga koliko ti je puta pukla guma 
Zamisli da ti baš NIKADA nije, kao meni što nije
A vozio sam i po 5-6.000km kada sam letovao i kampovao
I to kakve sam gume imao, sramota me je i da pričam
I onda krenem u Grčku prošle godine, i na OMV kod Batočine primetim sija mi nešto guma, ono ekser
Zamenim točak, kad sam se vratio u Bg, vulkanizer je samo izvadio ekser, i rekao guma je ok
Sad je ta guma rezervna u Focusu

Zamisli da ti baš NIKADA nije, kao meni što nije
A vozio sam i po 5-6.000km kada sam letovao i kampovao
I to kakve sam gume imao, sramota me je i da pričam
I onda krenem u Grčku prošle godine, i na OMV kod Batočine primetim sija mi nešto guma, ono ekser
Zamenim točak, kad sam se vratio u Bg, vulkanizer je samo izvadio ekser, i rekao guma je ok
Sad je ta guma rezervna u Focusu
Ma sve ja to kapiram. Meni su pucale gume na yugu koje nisu bile ne za vožnju nego ni za sadnju cveća.
U novije vreme nisu pucale, ali opet.
Manje mi je nerviranje da, ako zatreba, sam zamenim gumu nego da jurim nekog da me šlepuje....
Prosto volim da kontrolišem stvari koliko je to u mojoj mogućnosti i da ne zavisim od drugih, naročito ne van grada.
U novije vreme nisu pucale, ali opet.
Manje mi je nerviranje da, ako zatreba, sam zamenim gumu nego da jurim nekog da me šlepuje....
Prosto volim da kontrolišem stvari koliko je to u mojoj mogućnosti i da ne zavisim od drugih, naročito ne van grada.
Naravno, ovo je samo u varijanti kada točak baš nikako ne može da ti stane u auto, a vozim se u koloni sa porodicom
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Samo gledajte da imate uvek nove/sveže gume na autu (Tigar? - nek je i Tigar, samo da je novo), redovno kontrolišite pritisak i videćete da će se procenat gumi defekata drastično smanjiti. I naravno, ne morate baš da terate auto preko svega šta vidite na putu. 

Potpuno se slažem sa Sašom, kada su gume dobre nama ni defekta. Vozim od 2007 bez rezervnog
točka. Svake godine putujem u Grčku i Mađarsku, do sada mi se nije probušila guma ni jednom.
Moram priznati da na putovanja u inostranstvo nosim rezervni točak,ali ovde kod nas ga ne nosim.
točka. Svake godine putujem u Grčku i Mađarsku, do sada mi se nije probušila guma ni jednom.
Moram priznati da na putovanja u inostranstvo nosim rezervni točak,ali ovde kod nas ga ne nosim.
Meni se guma probusila u spopstvenoj garazi. Nagazio na sraf,on se podigao i zabio direkt u kanal. Ne buse mi se cesto ali ne volim da se vozim bez rezervne.
Ееее, добро је да је тема Вожња на гас.
Ја мислио да је о резервном точку тема...
Ја мислио да је о резервном точку тема...
- Saša
Pa i jeste, sve je ovo u sklopu vožnje na gas. Zbog tog uređaja nemam rezervni točak, mane svega toga i tako to... 
Inače, sve je više automobila sa ovim kompletima za reparaciju. Negde pročitah da i Grande Punto uopšte nema rezervni, izbačen totales...
Sent from my Samsung using Tapatalk

Inače, sve je više automobila sa ovim kompletima za reparaciju. Negde pročitah da i Grande Punto uopšte nema rezervni, izbačen totales...
iskreno meni bi to odbilo od kupovine auta totalno, kada sam gledao na nekoj emisiji neki sportski citroen, sve lepo i dobra cena, a kad sam video da nema mesta za rezervni, vec samo plitnko duplo dno, sa pakovanjem za popravku, razmisljam se, da ga samo zbog toga nikad ne bih kupio.
ali sada sve vise sutomobila svih vrsta ima te setove za popravku...
realno, drustvo nam ide napred i vec sada imas vise opcija ako ti se probusi guma a nemas rezervni tocak...ima onaj mobilni vulkanizer, mislim da clanovi amss-a imaju neku vrstu pomoci na tu temu i slicno...meni bi jedino bas trebao tocak kad idem negde preko grane na dugacak put...
realno, drustvo nam ide napred i vec sada imas vise opcija ako ti se probusi guma a nemas rezervni tocak...ima onaj mobilni vulkanizer, mislim da clanovi amss-a imaju neku vrstu pomoci na tu temu i slicno...meni bi jedino bas trebao tocak kad idem negde preko grane na dugacak put...
- Saša
Lepo vam kažem, poslednjih 5 i po godina nijedan gumi-defekt, no uvek sam na autu imao nove gume sa dobrom šarom, pa makar i najjeftinije Tigar. A da vam ne pričam kuda sam se sve provlačio, krstili bi se, više van asfalta nego po njemu...