Crna Gora kolima

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Re: Crna Gora kolima

Post od Cherokee »

Dano, mozda da vidis da ides autovozom dole, znam da nije bilo nesto skupo natovariti auto u NS i ici vozom do Bara?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

30€ u jednom smeru je samo auto (ako ima mesta). Na to ide karta+ rezervacija.

TT
dana
Reactions:
Pridružio se: 07 Jul 2013, 20:57

Post od dana »

Mučnije mi je vozom nego da sama vozim. Idemo prvo do Zlatibora na par dana, pa ću odmorna voziti kroz CG. Zbunjuje me jedna stvar: Na google maps je put preko Žabljaka i Nikšića duži svega 42km nego kroz kanjon Morače, ali traje gotovo 2h duže. Znate li objašnjenje?
A nikud ne žurimo i mislim da će biti baš gušt popiti kafu uz most na Tari...
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

Ja sam cuo da je taj put preko Zabljaka brzi, a i dosta rastereceniji.
Preko Bosne treba ici ako se ide u HN, Igalo, Boku Kotorsku, Tivat, od Budve pa na dalje se ne isplati.
Ma sedi samo u kola i polako, zaobici voz zajebanciju.
Ako bas hoces preko Bosne, postuj ogranicenja, sa tolerancijom do +10-15km/h, osim u Gorazdu i okolini. Tamo idi striktno po ogranicenju. Patrole najcesce stoje iznad Visegrada izmedju tunela, na Tijentistu, u Gorazdu, izmedju Gacka i Bilece.
Ranije se placala putarina 2e od CG granice prema Meljinama, sad ne znam tacno koliko je.
Predlazem odmor u Trebinju, kafica u nekom od restorana ili kafića (parking je kod Marketa99 1 evro sat), kao priprema za krivine prema moru.
Ako ides direktno preko CG, raspitaj se u auto moto savezu da nema nekih radova na putu i vremenskih intervala u zaustavljanju saobracaja.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Kakva Bosna, a ide u Bar. Ne znam zasto ljudi imaju fobiju od tog kanjona Morace. Daleko je to od nekadasnjeg stanja, kao sto je i put kroz Srbiju dosta bolji od kada su ispeglali deo od Zlatibora.

Ipak, kako Paja kaze, ako postoji strah, najbolje je zaobici, ipak se na odmor ide. Lagano i bez nervoze.

TT
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Aleksandar194 napisao:Ja sam cuo da je taj put preko Zabljaka brzi, a i dosta rastereceniji.
Preko Bosne treba ici ako se ide u HN, Igalo, Boku Kotorsku, Tivat, od Budve pa na dalje se ne isplati.
postoji nekoliko novih deonica kojima se od zabljaka stize i do risna i time boke kotorske. u svetlu potrebe zelenog kartona ako se ide preko bosne, ovaj put koji rekoh je ubedljivo najbolja varijanta i za put u boku, a i u dobrom/odlicnom je stanju...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ipak je preko Bosne najkraće, kako god okreneš :)

Ali treba probati i alternativne pravce.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Sve je to relativno. Zavisi odakle kreces, gde stizes i da li ukljucujes novac i vreme u racunicu.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Novac, vreme i medjede :)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da, da, hoće u bosni da prepreče put balvanima. Pa traže meda da im daš :)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

:kezo:
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

U ponedeljak sam isao u Pljevlja i mogu vam reci da nije nikakva guzva kod Nove Varosi, a pravo da vam kazem jedva da sam se i setio tih radova tj. potpuno beznacajno za saobracaj. Od Prijepolja do granice je malo losiji put, ima puno zakrpa i bilo je dosta sitnog kamenja koje je voda nanela zbog kisa. Policija na uobicajenim mestima, tj. nista novo :kezo: . U okolini Prijepolja sam vozio strogo po ogranicenju da me ne bi opet navatali :mrgreen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ako neko ide u CG a postoje guzve na putu usled radova ili na granicnom prelazu posle Brodareva, postoji alternativa da se ne ide na Zlatibor nego od raskrsnice umesto za Cacak produziti za Kraljevo i Rasku tu je ok put nije opterecen a predeo u dolini jorgovana je predivan. Posle Raske ide se na Novi Pazar i dalje ka Ribaricima. Posle granice sa CG koja obicno nije opterecena (najvise sam do sada imao oko 20 vozila ispred mene usred sezone.) put vodi preko Rozaja do Berana, od Berana u koje se uopste i ne zalazi skrece se desno posle mosta i put dalje vodi ka Bjelom Polju. Kada se predje mostom reka Lim skrece se levo ka Mojkovcu.
Slika
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Ujutro krećem dole,preko Žabljaka. Manje više za radove,mene brine ovaj moj mali što će biti iza. Do NS pošizi tako da će biti urnebesno.
Odgovori