Apple Ipad i ostali tableti

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Re: Apple Ipad i ostali tableti

Post od codemaker »

U pravu si da je ugodnije raditi na tabletu nego na telefonu. Ali, ja mislim tu na mobilnost. KAd izađem da se nađem sa drugarima, ko da cima tablet pod miškom, kad mogu imati telefon sa svim programima kao na tabletu i to sve u džepu.
Kad sam kod kuće na wi-fi, tu bih preferirao tablet ali opet, kad treba nešto na brzaka pogledati, opet prvo ruka krene ka telefonu i na njemu obavim.
AKo gledam neki film, pre ću povezati laptop na TV i tako gledati nego na tabletu (ili ne daj Bože na telefonu)

Moje je lično mišljenje da tablet polako gubi bitku sa smart telefonima. Mislim da je tablet u nezgodno vreme uleteo u život jer se vrlo brzo smart phone razmnožio po svetu i pruža sve što i tablet. Još ako je telefon 4''+ situacija po tablet još gora. Pre ovog imao sam mali smart telefon sa baš malim ekranom, slova na tastaturi kao zrna bibera - neupotrebljiv, poklonio sam ga sinu jednog prijatelja u Grčkoj. Kad sam nabavio telefon sa 4.3'' ekranom, druga pesma.

Osim toga ovaj Samsung 10.1'' tablet koji imam, nema nikakvu komunikaciju sa svetom u smislu nekog USB, dok telefon ušaltam na USB ili izvadim memorijsku karticu pa kopiram do mile volje. Ovaj Samsung kao "black-box", jeste da imam data karticu u njemu ali jedino me je DropBox vadio.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Moja iskustva su potpuno suprotna. Telefon kući maltene ni ne uzimam, ali zato su tu 2 iPada za surf, forume, daljinski za biblioteku muzike, deci za igrice i gledanje crtanih, ovaj novi iPad sa retina ekranom je već sasvim prihvatljiv i za čitanje celih knjiga... U svakoj od ovih uloga je 10" tablet drastično bolji od telefona. Naravno iPad nikad ne nosim sa sobom kad izlazim iz kuće, osim na putovanja.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja sam navikao da nosim torbicu sa sobom uvek, samo sam kupio laganu Timberland torbicu sa tankim džepom za 10" tablet. Deranžman je minimalan, pogotovo za tablet od ispod 500gr. Ne da dobro dođe ponekad.

Ne nosim ga uvek, naravno, ali iz ugla da sam stalno vucarao na put lap od 13", a sad vucaram tablet u maloj torbici preko ramena je iz mog ugla velika stvar.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Kuci imam neki krs komp,pa vise koristim tablet. Tablet volim za putovanja,dosta drzi baterija i odlicna je zamena za racunar. Ne bih prodavao tablet koji imam .
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Tražim tablet. Počeo sam da čitam buying guideove na netu, review-ove i testove. Budžet bi bio do 20.000 max.

Do sada sam skontao da mora imati BT, proširivu memoriju, wifi naravno, ekran što veće rezolucije a veličine 7 ili 8".

Preskočio bih Prestigio jer čitam da su ljudi baš nezadovoljni njima ovde kod nas, da bukvalno svaki treći visi po servisu par dana nakon kupovine u nedogled.

Za sada mi je pik Asus Memo Pad HD 7, i P3110 Galaxy Tab 2 7.0.

Razlika u ceni je zanemarljiva, naravno krenuo sam od 13-14k i ubrzo počeo da gledam one na gornjoj granici budžeta :D

Potreban je za internet svuda van kuće i kod kuće, dosta čitam .pdf u poslednje vreme i često mi trebaju kada nisam pri desktopu. Naravno i što bolja reprodukcija multimedije nije na odmet, zato hoću bolju rezoluciju ekrana.

Prednosti Asusa:
Bolja rezolucija 1280x800 vs 1024x768
Procesor: 1.2ghz Quad A7 vs. 1.0ghz Dual A9
Memorija: 16+32 vs 8+32 gb
Grafika: Quad SGX544 GPU(Asus) vs. Dual SGX540 GPU
Težina: 344 vs 302gr

Šta vi mislite, koji ste u toj priči?

U ekrane se ne razbiram ali Asus ima - 7" LED Backlight WXGA (1280x800) Screen, IPS Panel, dok Samsung ima 7" PLS LCD?

Takođe, koliko sam razumeo A9 ARM je bolji od A7, ali da li je u ovom slučaju tako gde je A7 očito jači. Kontam da i tu ima stvari poput L1,2,3 keša, magistrala ploče, tehnologija izrade, koji su mnogo bitni za desktop procesor ali ih gigaherci i jezgra prodaju. Kao megapikseli.

Asus generalno volim kao brend i nijedan njihov proizvod, a bilo ih je i imam ih i dalje, me nije izdao nikada.

Edit: Kamere su bolje na Samsungu, apsolutno nebitna stavka.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Jel ti treba SIM podrška? Ako ne, Nexus 7 se uklapa u nfinansijske prohteve a toliko je dobar da laptop ne palim po 7-8 dana :)

PS. Sad vidim da ti treba mem.proširivanje što Nexus nema fabrički ali uz OTG kablić i aplikaciju može...

sent from my Google Nexus 7 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

U principu ne, malo mi glupo da pričam na onoliko čudo, baš bi me bilo sramota.

Koliko sam razumeo, ovaj Memo Pad HD je naslednik Nexusa 7?

Edit: Sad vidim, Samsung ima OTG dok ovaj Memo Pad nema...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Nije Memopad naslednik Nexusa, naslednik stiže za par meseci. U proncipu može svude OTG, ja treba da probam kod mene ...

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

A šta misliš, između ova dva gore? Nexusa koliko vidim uopšte nema u ponudi...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Sa Memopadom sam radio, jako lepo radi. Dobro pogledaj, ima serija bez GPSa i BTa kod Asusa, takav tablet nikad ne bi uzeo. Ja bi izabrao Asusa, bar znog ekrana. A koliko RAMa imaju jedan i drugi?

Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uroš S. napisao:U principu ne, malo mi glupo da pričam na onoliko čudo, baš bi me bilo sramota.
Ta SIM kartica je u tabletu pre svega zbog prenosa podataka, a ne zbog priče. Priča eventualno preko BT ili handsfree.

Nexus 7 je generalno dobar izbor, mada je već prilično star i sprema se novi. Takođe razmisli o potrebi posedovanja tableta, jer znam ljude koji ga tuku dan-noć i one kojima nakon par dana je ostao da skuplja prašinu.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Oba imaju po 1GB DDR3. Naravno bez bt-a i gps-a ne dolazi u obzir, a sve to ovaj Memo pad hd ispunjava. Jedino nema otg koji samsung ima.

Ili tableta ili neki baš ozbiljan telefon sa dijagonalom od bar ~4" ali to daleko prevazilazi moje mogućnosti. Posebno što planiram da uzmem 50% računa od decembra jer ne bih uzimao drugi tel. Nabudžio sam neku 2300mAh bateriju u ovog kineza i to mi je super.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Uroše ako tražiš uređaj da bi na njemu čitao onda gledaj što veći ekran. Te varijante telefon sa 4" zaboravi u startu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

+1

Ni 7" nije baš veliki za čitanje, 10" modeli umeju da budu teški. :nemampojma:
Širim haos!
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Tablet po meni ima smisla uzeti samo sa 7" ekranom. Ako bih isao na 10", ja bih pre uzeo netbook, jer tu tablet vec gubi neke svoje osnovne prednosti.
Имам једно потпитање...
Odgovori