Poliranje / Voskiranje
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Poliranje / Voskiranje
Turtle je preskup za to sto nudi.
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
najbolji vosak loji sam do sada probao je k2,jako kvalitetan i dugotrajan

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
-
- Banned
Iznecu svoja neka iskustava sto se tice proizvoda za negu karoserije.Kornjaca koja je najdostupnija na nasem trzistu je dosta teska za rad,efekti su srednje zalosni ali se mogu postici.Sonax je neka magicna grancakada napredni hobi majstori krenu da razmisljaju o necem boljem
Ovog puta posle zimskog sna moj Turcin je dobio tretman kornjacinim proizvodima.Krenucu redom
Auto je prvo ispuskaren,potom je opran sa rastvorom vode i FAIRY-a da bi skinuo prethodne voskove i cega sve ne,koriscen sonax sundjer sa dva lica a potom standardnim autosamponom koji u sebi nema voska metodom dve kante i odg.rukavicama.

Potom je usledio ciscenje glinom,pa ponovno pranje autosamponom.

Po zavrsenom poslu krenulo se dalje te je auto tretiran cistacem laka od kornjace a potom je aplikovan crveni restorer,plavi vosak i potom K2 vosak.Sve je zacinjeno sealentom od kornjace.

Koriscena je WOMAX rotaciona polirka sa tri vrste aplikatora,dosta drgih krpa i naravno decija pelena na karju.
Ovog puta posle zimskog sna moj Turcin je dobio tretman kornjacinim proizvodima.Krenucu redom
Auto je prvo ispuskaren,potom je opran sa rastvorom vode i FAIRY-a da bi skinuo prethodne voskove i cega sve ne,koriscen sonax sundjer sa dva lica a potom standardnim autosamponom koji u sebi nema voska metodom dve kante i odg.rukavicama.

Potom je usledio ciscenje glinom,pa ponovno pranje autosamponom.

Po zavrsenom poslu krenulo se dalje te je auto tretiran cistacem laka od kornjace a potom je aplikovan crveni restorer,plavi vosak i potom K2 vosak.Sve je zacinjeno sealentom od kornjace.

Koriscena je WOMAX rotaciona polirka sa tri vrste aplikatora,dosta drgih krpa i naravno decija pelena na karju.

Bolje da si se otvorio jos koji dinar za krstenu kozmetiku. Koristio sam manje-vise sve proizvode sa slike, i osim zelene flasice i Black in a flash potpuno su pointless kada je rec o izdrzljivosti, a ni efekti nisu neki..
3M hand glaze bi imao bolji efekat, a nista ne bi bio skuplji.
U svakom slucaju,
za trud
3M hand glaze bi imao bolji efekat, a nista ne bi bio skuplji.
U svakom slucaju,

-
- Banned
ma ovo je kupovano godinama,znas ono udjes na pumpu i kupis sitnicu i tako jedno dve ili tri godine,nista nije kupovano odjednom.U planu je prvo da se sve zalihe potrose,pa onda da se kupi to sto valja.Najverovatnije ce biti 3M sa svim mogucim aplikatorima i naravno nekom boljom polirkom.Meg jese dobar ali je preskup.Okvirno sam izracunao da mi za 3M komplet pasti i sundjera uklj i neku prosecnu low cost hobby polirku treba oko 400 eur.
Videcemo SONAX kakav je.Licno mislim da je puno bolji i kvalitetniji.Bice jos koji tretman sa slikama.Ali otom potom
Videcemo SONAX kakav je.Licno mislim da je puno bolji i kvalitetniji.Bice jos koji tretman sa slikama.Ali otom potom

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
A šta će ti komplet pasti kad imaš nov auto, osim ako nećeš time da se baviš. Dovoljna ti je samo neka Fine Cut pasta, a Megs je oko 5000 jedna, i nećeš je potrošiti za života.
Edit: Recimo ovo, litar paste 5200 dinara.
http://www.meguiars.hr/product/352
Ili ovo još jeftinije, a može i za D/A polirke i za obične rotacione
http://www.meguiars.hr/product/351
3500 din kilo.
Edit: Recimo ovo, litar paste 5200 dinara.
http://www.meguiars.hr/product/352
Ili ovo još jeftinije, a može i za D/A polirke i za obične rotacione
http://www.meguiars.hr/product/351
3500 din kilo.
-
- Banned
pa u planu je da se krene nesto ozbiljnije e sada prvo onako samo za drugare a posle videcemo

Koliko košta kod vas profi detailing? U SLO bi me došao oko 300 e sa sve zaštitom. Kod nas ima dosta tih, koji se bave sa tim i mnogo pod 300 e ne možeš proči, ako hočeš da je urađeno ko što treba
Momci nisam neki profesionalac ali mogli bi ste da pogledate ovo https://www.hdcarcare.com/home.php kakve kornjace, koristio sam i ja to pa su mi ruke otpadale da bi mi kola opet bila sva zamagljena i ako sam trljao ko lud i brisao.
Otprilike pola te cifre.maniaxxx napisao:Koliko košta kod vas profi detailing? U SLO bi me došao oko 300 e sa sve zaštitom. Kod nas ima dosta tih, koji se bave sa tim i mnogo pod 300 e ne možeš proči, ako hočeš da je urađeno ko što treba
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jel valja onaj Turtle Wax sampon za auto sa voskom? 450 dinara je litar, za 60 pranja.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja mislim da je dobar, jedino sto slabo peni. Svakako je bolji on nego neki sampon iz tus kabine. :-D
Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
- H4wkeye
Ekstra. Kupio sam ga danas, 470 dinara. 

- H4wkeye
U koliko vode da sipam jedan cep ovog sampona? Ono pise u kofu vode sipati jedan cep, ali kofa vode moze da bude 5 litra, 10, 15... 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja mu ga dajem odokativno.
Stavim 2-3 cepa u jednu kofu normalne velicine koju do pola napunim vodom.