C ili D segment, oko 10k eura

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: C ili D segment, oko 10k eura

Post od NexT »

Svi pricate o starom C5. Novi C5 je druga prica.

Jedino ga ne bih gledao sa automatikom, iako je sestostepeni i fino radi dok radi, nije preterano pouzdan.

Sa hidraulikom nema problema.

2.0 HDI od 136/140 konja, manuelni :doubleup:
djole881
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2012, 19:39
Garaža: Insignia

Post od djole881 »

Da ne bude zabune radi se o ovom modelu c5 http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... exclusive/
Hidrauliku i da hocu ne mogu da izbegnem, jer su primerci bez nje uglavnom teske klotare i sa 1.6hdi sto nemam nameru da uzimam. Floyd je spomenuo lagunu, ona mi je onako, nit smrdi nit mirise, nema nesto sto bi me privuklo, a i na losem je glasu zbog predhodnog modela. Mondea ne bih, jer sam do sada vozio 3 forda i jednostavno zelim da promenim. Sta mislite o e90? Nisam se nesto previse raspitivao oko njega, cuo sam da je odrzavanje bas skupo, a ne bih da se strecam kad nesto treba da odradim i volim da mi auto uvek bude tip-top.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Jel si razmisljao o Peugeot 607, Skodi Superb ili Opel Insignii? Ima po oglasima dobrih 607ica 2009. godiste do 10ak hiljada, dok su Superb i Insignija malo skuplji, oko 12 hiljada.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
djole881
Reactions:

Post od djole881 »

Ne bih isao mnogo preko 10k. Vidim da moze Insignia da se uzme za 11 (sto mi je prihvatljivo), dok Superb jako tesko. 607 mi je jako lep auto, ali prilicno star model... Razmisljam da odem da probam neku Mazdu 6, i c5 ponovo, da vidim sta ce vise "da mi legne". To su mi za sada opcije.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Na osnovu tih starijih iskustava sa Citroenima, koje je brat na taksiju vozio, a i kasnije u firmi, mozes slobodno da uzmes taj auto, bez nekih bojazni, oko hidraulike i slicno.

Mazda je isto verovatno dobar izbor, ali pitanje da li je i bolji, i zahvalniji za posedovanje.

Naravno stanje auta je ovde presudno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mi imamo u firmi desetak C5 ovih novijih, par komada pre restilizacije i ostalo su sve ovi poslednji, dakle posle restilzacije. Nemam priliku često da ih vozim, svega 2-3 puta sam vozio, ali mogu reći da je jedan od boljih automobila koje sam vozio i totalno druga priča u odnosu na C4, a kamoli C3. Vozi se kao nemac, udoban je kao francuz, motor odličan u svim režimima rada, menjač jako dobar (vozio sam ga po selima oko Avale, po krivinama i uzbrdicama), tako da bi ga ja sigurno uzeo u razmatranje da gledam tako nešto. Mogu da pitam kolegu koji je zadužen za vozni park, da mi kaže kako su se pokazali do sad, ima li nekih većih kvarova i problema. Mislim da su svi prešli između 50.000 i 100.000km, možda neki i više, pa nije loš uzorak za neku statistiku. :)
Posetite www.garaza.rs !
djole881
Reactions:

Post od djole881 »

Hvla svima na odgovorima :pivo:
@ trojanac Ako ti nije problem raspitaj se malo kako se pokazao. Koji motor i menjac je imao taj sto si probao?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

2.0HDI manuelni menjač, mislim da je 6 brzina, proveriću pa javljam.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Trojanac jel primaju nove ljude u tvojoj firmi :mrgreen:
djole881
Reactions:

Post od djole881 »

Verovatno, mislim da su svi 2.0 sa 6-stepenim menjacem. Jos samo da se pojavi neko ko je probao automati i prenese utiske... :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ja bih generalno zaobišao Citroene sa automatikom. Koji god test da sam nalazio, kukali su na njih, zbog načina rada i potrošnje.

Inače aktuelni C5 je auto koji se meni veoma dopada. Nažalost samo sam jednom u njemu putovao (2.0 HDi 140 ks) i veoma mi se dopao što se konfora tiče.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Tako je.

Za tu cifru meni bi pikovi bili,

a4, passat, oktavia, superb(?), alfa 159. Naravno dizel 2.0tdi/mjet . Samo zavisi koji od njih tebi odgovara sa prostorom i izgledom.
Slika
djole881
Reactions:

Post od djole881 »

Verovatno mislis na a4 b7. Kod njega ne mogu da svarim enterijer iz b6 nikako, a ni eksterijer me nesto ne privlaci. Za Superb i 159 sam vec prokomentarisao. Oktavia nije lose a vw odbijam da vozim. :D
Dok sam gledao oglase neobavezno delovalo mi je da ima bar 100 automobila koje bih kupio, ali sad kad treba da odem neki da pogledam i eventualno kupim nadjem dosta zamerki. Nisam siguran sta je najpametniji izbor u ovom trenutku. Za sad su pikovi c5, mazda 6 i insignia. Verovatno cu u narednih nekoliko dana otici da pogledam i probam sva 3 i pustiti da malo slegnu utisci... Pretpostavljam da ce insignia biti najlaksa za odrzavanje i kasniju prodaju? Inace planiram da vozim auto 3-5 godina.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Moj savet ti je da automatik ne gledas uopste. PSA kuburi Sa njima ceo vek. Ovaj menjac Je ZF sa 6 brzina, ali kazu da Je osetljiv, ne preterano trajan i jako skup za reparaciju. To Dragvorl bolje zna...

Trenutno vozim 607, auto je limuzina za Sve pare, ali bih za licnu upotrbu izabrao pre C5, bez razmisljanja
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja bih izbegavao automatik zbog potencijalnih problema koje mozes imati, mada bih vrlo rado licno vozio automatik. Vrlo je saroliko na koliko zvekavaju, primera stvarno raznih, od ovde kupljenog GL-a sa manje od 100k km gde je zveknuo menjac, preko takodje 3-4 godina starih BMW-a, Q3 Audija pa sve do vozila koja predju po 300-400k bez problema. Mnogo tu faktora igra ulogu, ali sta znam, ovako sa manuelnim ce te manje glava boleti.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori