Limundo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od nuk »

Ja redovno kupujem i na limundu i na kupindu, nisam nista prodavao do sad, stvarno svakakvih likova ima.

Izlicitirao sam jedan HU preko limunda i to za smesne pare, dosta ispod realne vrednosti, ispostavi se da uredjaj nije kompletan kako je stajalo u opisu , bio je bez daljinca i blende i ja ipak pristanem na kupovinu, najvise zbog cene.
Svaki put kada bih zvao lika javljao se neko drugi i davao mi novi broj telefona, posto sam placao pouzecem i znam lika iz AKS-a te mogu da proverim uredjaj pre isplate, pristanem na trgovinu, inace ne bih.
Sve je bilo ok, uredjaj ispravan, lik mi je rekao da ima i daljinski i blendu i da ce mi to naknadno poslati (a ja kao sisao vesla) i naravno, nikada nije.
Skoro ja isti uredjaj stavim na polovniautomobili.com, proslo je bar 6 meseci od kupovine i kontaktira me taj lik u fazonu, izgubio je moj broj, ugasili su mu nalog na limundu, nasao je daljinac pa da mi posalje. Dam mu podatke i opet nije poslao :thumbdown:

Ne tako davno trazim neku memoriju na kupindu posto je moja gecrkt, naletim na jednu koja mi odgovara, jos lik iz komsiluka, odlicno!
Dobijem podatke nazovem i niko se ne javlja na telefon. Zovem ga jos par puta u toku dana, posaljem poruku preko kupinda, nazovem jos jednom ujutru, nista.
Sta cu, odem i kupim novu memoriju i lik me zove posle 7 dana i kao kupili ste memoriju, kada cete da preuzmete?
Ja ga odjebem jer mi vise i ne treba a i da treba, ne bih uzeo od lika koga ne mogu da dobijem na telefon, jos kupujem polovnu stvar sumnjivog porekla. Dobijem negativnu ocenu i dam neutralnu sa napomenom da se lik ne javlja na telefon i dobijem "warn" od uprave :mrgreen: .
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od Sloba »

Tri dana je rok za stupanje u kontakt, deset dana za realizaciju. Jeste da ti se žurilo, ali si poranio sa odustajanjem. :D
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Re: Limundo

Post od oli »

Ja kad kupujem preko limunda kupujem samo za onoliko para koliko mogu da prezalim , ako me neko zezne.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

^
vidis tako sam ja razmisljao, ali sad sam vec otupeo :D Gledam ko ima dosta pozitivnih ocena, i gleda mda je predmet manje vise nov! U najgorem slucaju ako te zeznu mozes da prodas.

evo bzv primer:
treba ti plocica za CD plejer, kupis ja na Limundu za 600-700 dinara, kad ono ne radi kako treba, das ovom negativnu ako nece da mu vratis, i stavis je na limundo, kazes sta ne valja i otice ti za 300-350 din, znaci u gubitku si, al nisi bas skroz popusio jbg...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
oli
Reactions:

Post od oli »

Moze i tako da se radi ,ali uvek mi je u glavi cifra od koje mogu da se oprostim tako mi je lakse. A najvise mrzim tipove koji izlicitiraju i onda kad ih kontaktiras kazu da trenutno nisu pri prama da ga cekam :palica: pa koji si moj licitirao bez para :besan:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Ma aj to jos nekako, nego ne znam da li si procitao sto sam pisao ranije, meni je hitno bio potreban tel, i nadjem na Kupindu sta mi treba i kupim. Javlja mi se lik posle 2 dana i kaze da ga nema trenutno i da ce ga imati u roku Kupinda...
Pa sta ga onda postavljas ako ga nemas majku mu j.?
I naravno nije ga ni nabavio, jos mi se javlja posle 12 dana i preti da ce mi dati negativnu... Ja mu samo rekao: druze ja sam tebi vec dao a ti radi sta hoces :)

Slika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Par puta sam kupovao neku auto kozmetiku na Limundu.
Do sad samo pozitivno, imao sam prvi put maler da mi je u paket iscurelo neke tecnosti nista puno (napuk'o cep).
Nazvao lika od kog sam narucio, objasnimliku situaciju, kaze on saljem novu sutra...
Jos nisam morao da vracam napuklu :kezo:
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Šta treba znati pre kupovine na Limundu

1. Neispitana - (ispitana je i ne radi)
2. Netestirana - (testirana je i ne radi)
3. Radila je zadnji put u mojoj mašini - (dok nije crkla pa je izvadio i prodaje)
4. Verovatno ispravna - (sigurno neispravna)
5. Stigla iz Austrije - (stigla sa buvljaka probana i ne radi)
6. Nemam procesor da je probam - (imao je procesor, proverio, ne radi)
7. Verovatno je ok, ne razumem se - (razume se on odlično, probao je i ne radi)
8. Trebalo bi da radi - (trebalo bi ali ne radi)
9. Kombinacija svega gore navedenog - (potpuno isti rezultat, ne radi)"

Gaginh0 napisao: 9 neipravnih cd citaca i tako :D

http://www.limundo.com/kupovina/Racunar ... o-/4434838

Pogledao sam tvoj spsak komsija, zaokruzi se sam :x

http://www.limundo.com/Clan/kafanamarkovic

Ojadio je ljude za mislim tri iljade

Nema sanse da bih nekom uplatio preko 500 din unapred
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Imao je sve pozitivne ocene i onda za par dana napravio haos. Prosto neverovatno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Cega tri hiljade?
Tamo vidim da ima podosta para uplacenih.
I sta sad? Jel limundo moze to da ishendla?

Vazno je da meni ne daju da se registrujem, jer sam kliknuo na onaj link da ne prihvatam nove uslove, jer nisam ni znao ni citao sta je po sredi :D
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Pa za tri hiljade dinara ne bi imao tolike negativne :)

Tacno tako, pojavio se, za 15 dana nabio dosta pozitivnih i onda poceo da vara ljude. Pogledajte komentare. Bila je dobra tema ne bench forumu, ne znam sto je izbrisase?

U ovoj situaciji uprava limunda se nije bas pokazala
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
oli
Reactions:

Post od oli »

Sloba napisao:Imao je sve pozitivne ocene i onda za par dana napravio haos. Prosto neverovatno.
Verovatno je smisljeno to odradio nakupio pozitivnih i onda zavalio narod,kako bi ja to :palica:
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Sloba napisao:Imao je sve pozitivne ocene i onda za par dana napravio haos. Prosto neverovatno.
To ti je ona varijanta - gradis poverenje do nekog trenutka, i onda napravis prevaru svetskih razmera. :bokser:

http://www.limundo.com/Clan/cherokee evo i mene

Nisam nista prodavao, kupio 3 stvari, u sva 3 slucaja je bila varijanta da je postavljena neka pocetna cena i javio se sa jedinom ponudom.
Kupio Well Done za 40-ak eura, koje Trion u BG prodaje za 100-150 eura :uf:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Maestralno, nema šta, ali opet, odakle nekom ideja da na neviđeno kupi lap-top na Limundu? Za ples je potrebno dvoje.

Kao prodavac najviše volim lično preuzimanje, mada nisam imao negativnih iskustava ni sa slanjem. Trudim se da predmet prikažem onakvim kakav jeste, ukažem na nedostatke, uvek fotografišem predmet neposredno pre postavljanja licitacije, nikakve slike sa Interneta i u nekim smešnim rezolucijama i slično. Kako je - tako je. S obzirom da se prezentacija robe vrši putem teksta i fotografija, kapiram da je u redu da predmet bude što vernije prikazan i opisan. Pošto se ne može znati sa kakvim ljudima se može upustiti u saradnju, praktikujem da robu kod ličnog preuzimanja ja isporučim.

Za Limundo ne koristim glavni mobilni broj, već prepaid karticu namenjenu samo tome. Kada licitacija prođe, taj telefon se gasi do sledeće prilike. Taj telefon ima i svoje ime - Limundofon. :D Zapravo, imam ga i pre Limunda jer sam imao loše iskustvo sa oglašavanjem stana koji sam izdavao. Stan je izdat, oglas je i istekao i sve super, kad posle par meseci kreću da zovu ljudi i raspituju se za taj stan. Kako-zašto... Građanski oglasnik je redizajnirao sajt i povukao sve istekle oglase iz baze i ponovo ih aktivirao. Zvao sam oglasnik i vrlo brzo su skinuli oglas, sa tim da ga je ostalo u tragovima na Google pretrazi. Tada sam se odlučio za rezervni mobilni broj koji je kasnije dobro došao i za Limundo. I adresa na prijavi nije prava, već druga koja je upisana u LK jednog od mojih ukućana. Nemam razloga za skrivanje, ali nikad se ne zna na kakvu budalu mogu naleteti.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

superboss napisao:
Gaginh0 napisao: 9 neipravnih cd citaca i tako :D

http://www.limundo.com/kupovina/Racunar ... o-/4434838

Pogledao sam tvoj spsak komsija, zaokruzi se sam :x
Ja znam da 3 rade sigurno, ostalo moze za delove, ali da ne lupam i da ne objasnjavam tako je kako je, jer ako ih ovako prodam niko ne moze da se zali ;) A i pise da je neispravno dole u opisu...

Uostalom procitaj uslove prodaje, znaci nikog necu zajebati, ako nije to to sto je on trazio, i ako opravdano nije zadovoljan ja mu vracam pare, a on meni robu...

Juce sam prodao 8 hard diskova takodje NEISPITANIH, i lik mi je dao pozitivnu ocenu :buket:

Slika
Odgovori