Golf 5 1.4 benzinac, misljenja, iskustva?
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Re: Golf 5 1.4 benzinac, misljenja, iskustva?
Eh, najprodavaniji motor ne mora da znaci i da je najbolji. Generalno, brat nije imao nekih vecih problema, a posle nekih 200 000 auto je da zaposlenima da akaju i Golf je izdrzao torturu.
Ali opet, secam se da je on prvi rekao da je ipak trebao da saceka 2 nedelje na isporuku 1.9 TDI, a ne da istog dana izveze 1.4.
Ali opet, secam se da je on prvi rekao da je ipak trebao da saceka 2 nedelje na isporuku 1.9 TDI, a ne da istog dana izveze 1.4.
Mrzim ovakve teme i odgovore koji se daju u njima ali da dodam i ja:
imali smo u firmi dosta golfova5 1,4l - sasvim solidno se ponaša u vožnji, potrebno je koristiti menjač na usponima a mehanički je bio bez ikakvih problema.
imali smo u firmi dosta golfova5 1,4l - sasvim solidno se ponaša u vožnji, potrebno je koristiti menjač na usponima a mehanički je bio bez ikakvih problema.
Niko nije rekao da je najbolji nego da ako ga najviše njih vozi onda sigurno nije u klasi juga što se tiče ubrzanja. Ja sam vozio g6 sa 1.4 motorom i delovao je pristojno, ništa lošije nego kia 1.4 koje su većina na našim putevima.
Pozdrav svima!
Kupio sam ovoga golfa, prešao 60.000 km, 2005 godište.
Zasad sam autom zadovoljan, ekstra je očuvan, kilometraža je orginalna 100% jer sam ga uzeo od brata
.
Čak i nije toliko trom koliko sam ispočetka mislio. Za moje potrebe sasvim pristojno.
Zanima me kada treba raditi mali servis a kada veliki i šta sve treba mjenjati?
Koje ulje mi preporučujete i sl. savjeti.
Hvala
P.S. Izvinjenje ako sam postao u pogrešnoj temi
Kupio sam ovoga golfa, prešao 60.000 km, 2005 godište.
Zasad sam autom zadovoljan, ekstra je očuvan, kilometraža je orginalna 100% jer sam ga uzeo od brata

Čak i nije toliko trom koliko sam ispočetka mislio. Za moje potrebe sasvim pristojno.
Zanima me kada treba raditi mali servis a kada veliki i šta sve treba mjenjati?
Koje ulje mi preporučujete i sl. savjeti.
Hvala
P.S. Izvinjenje ako sam postao u pogrešnoj temi
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Pozdrav i dobrodošao.
Nisi pogrešio što si pitao ovde. Ako želiš, možeš svoj automobil predstaviti u posebnom podforumu, ovde... viewforum.php?f=2
Nije obavezno.
Što se tiče servisa, standardno se mali servis radi na 10.000km, mada fabrika često dozvoli i duži interval zamene, ali zbog lošijeg kvaliteta goriva, ulja i filtera na našem tržištu, preporuka je raditi na 10.000km. Za veliki servis mislim da ne treba da brineš još uvek. Potražiću informaciju kad je tačno predviđen da se radi veliki servis, ali generalno nema potrebe raditi ga ranije jer su originalni delovi ugrađeni u njega najkvalitetniji i mogu sigurno izdržati predviđeni period do velikog servisa.
Odakle si i gde je do sada održavan auto?
Nisi pogrešio što si pitao ovde. Ako želiš, možeš svoj automobil predstaviti u posebnom podforumu, ovde... viewforum.php?f=2
Nije obavezno.
Što se tiče servisa, standardno se mali servis radi na 10.000km, mada fabrika često dozvoli i duži interval zamene, ali zbog lošijeg kvaliteta goriva, ulja i filtera na našem tržištu, preporuka je raditi na 10.000km. Za veliki servis mislim da ne treba da brineš još uvek. Potražiću informaciju kad je tačno predviđen da se radi veliki servis, ali generalno nema potrebe raditi ga ranije jer su originalni delovi ugrađeni u njega najkvalitetniji i mogu sigurno izdržati predviđeni period do velikog servisa.
Odakle si i gde je do sada održavan auto?
Posetite www.garaza.rs !
Hvala puno na dočeku i odgovoru.
Auto je servisirano u njemačkoj. Brat mi gore živi i radi. Golfa je koristio uglavnom za vožnju po gradu. (posjeduje i drugo auto za dulje relacije).
Nije ga planirao prodavati jer je bio zadovoljan njime, al nekako sam ga uspio nagovoriti
.
Bilo bi super ako bi mi mogao nabavti taj podatak za veliki servis. Mislim da nije prije 90.000 km... al ipak bi volio da znam kad je proizvođač predvidio.
Inače sam iz bih, trenutno živim na relaciji Split-BiH

Auto je servisirano u njemačkoj. Brat mi gore živi i radi. Golfa je koristio uglavnom za vožnju po gradu. (posjeduje i drugo auto za dulje relacije).
Nije ga planirao prodavati jer je bio zadovoljan njime, al nekako sam ga uspio nagovoriti

Bilo bi super ako bi mi mogao nabavti taj podatak za veliki servis. Mislim da nije prije 90.000 km... al ipak bi volio da znam kad je proizvođač predvidio.
Inače sam iz bih, trenutno živim na relaciji Split-BiH
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Našao sam uputstvo sa svim detaljima, za sve motore. Koliko sam shvatio, za 1.4 nema određenog intervala za veliki servis već se na 90.000km uradi provera, a zatim na svakih 30.000km se ponovo proverava i menja po potrebi.
Evo pogledaj i sam...
upload/Golf%20&%20Golf%20Plus%20-%20Mai ... ndbook.pdf
Evo pogledaj i sam...
upload/Golf%20&%20Golf%20Plus%20-%20Mai ... ndbook.pdf
Posetite www.garaza.rs !
Planiram u dogledno vrijeme kupiti felne,.
Zanima me koju veličinu preporučujete? da idem na 16 ili ipak 15?
Ne bi volio da mi se poveća potrošnja.
Golf je 1,4 benzin (75 ps).
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Bolje razmišljaj 16 ili 17. Kada sam kupovao felne pre nekoliko meseci hteo sam prvo 15", ubedili su me da uzmem 16" ipak i da će mi biti krivo ako uzmem 15", a sada mi je krivo što nisam odmah uzeo 17". 

15" 195/65R15 - najjeftinije gume i ostali troškovi.Hex napisao:Planiram u dogledno vrijeme kupiti felne,.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
I definitivno udobna dimenzija...mada bih ja radije isao na 205/55/R16, nije neka velika razlika u ceni a definitivno izgledaju bolje.
Uroš S. napisao:hteo sam prvo 15", ubedili su me da uzmem 16" ipak i da će mi biti krivo ako uzmem 15", a sada mi je krivo što nisam odmah uzeo 17".

16 su mera za BG
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Nije problem u velicini felni, nego u tome sto vozis sklopociju

Pezo je pezo,cak imas nacrtanog lava svuda po kolima da ne zaboravis kakvu zver vozis 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .