Doživotni zatvor bi ja njemu... najgora su ta deca tajkuna, misle da im je sve dozvoljeno...a naši sudovi se potrude da se izvuku!
Prvi post ove teme... viewtopic.php?f=35&t=1736TheWickerMan napisao:Ovo je pre za temu Zašto je Srbija tu gde jeste
Ovde im ocigledno sve i jeste dozvoljeno.TheWickerMan napisao:ta deca tajkuna, misle da im je sve dozvoljeno...a naši sudovi se potrude da se izvuku!
To nije do ZOBSa nego do krivičnog zakona, koji koliko sam video nije ni u drugim zemljama drastično drugačiji..H4wkeye napisao:Definitivno treba menjati ZOBS sto se tice ovoga. Prvo, voznja sa vise od 1 promila treba da bude KRIVICNO DELO, a ne PREKRSAJ kao sto je sad. Treba da bude zaprecena i zatvorska kazna, u odnosu na stepen alkoholisanosti. Drugo, treba uvesti stavku ubistvo motornim vozilom. Jer ako neko sedne pijan za volan, vozi 130km/h u zoni 50km/h, prodje kroz crveno i ubije nekog, to nije tesko delo protiv bezbednosti saobracaja, to je ubistvo motornim vozilom, jer je on sebe svesno doveo u tu situaciju.
Jasno mi je da nije povezano, niti da je logicno povlaciti paralelu, ali opet...paja napisao:Peđa deluje apsurdno, ali radi se o različitim krivičnim delima.
H4wkeye napisao:Definitivno treba menjati ZOBS sto se tice ovoga. Prvo, voznja sa vise od 1 promila treba da bude KRIVICNO DELO, a ne PREKRSAJ kao sto je sad. Treba da bude zaprecena i zatvorska kazna, u odnosu na stepen alkoholisanosti. Drugo, treba uvesti stavku ubistvo motornim vozilom. Jer ako neko sedne pijan za volan, vozi 130km/h u zoni 50km/h, prodje kroz crveno i ubije nekog, to nije tesko delo protiv bezbednosti saobracaja, to je ubistvo motornim vozilom, jer je on sebe svesno doveo u tu situaciju.