the difference between Visa Electron and Visa Debit is that payments with Visa Electron require that all the funds be available at the time of transfer, i.e., Visa Electron card accounts may not be overdrawn. Visa Debit cards, on the other hand, allow transfers exceeding available funds up to a certain limit. Some online stores and all offline terminals (like on trains and aircraft) do not support Visa Electron because their systems cannot check for the availability of funds.
PayPal
Re: PayPal
Nije samo to razlika, evo sa wiki
Ipak cu onda uzeti Internet verovatno,posto kao sto sam rekao prihode nemam, pare sa nje podizati necu niti ce ih iko osim mene uplacivati tako da mi nije bitno da sa njom mogu uzivo da placam
Pa zar to nije manje-više ono što sam napisao? Veruj mi da uz današnje komunikacije više niko nema off-line terminale ni u vozovima i avionima.ftj napisao:Nije samo to razlika, evo sa wiki

Ђенерал Јанковић
Nagovorila me ova u banci da uzmem electron 
Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Prekrstila noge i eto... 
"Ispupcene" kartice su uglavnom kreditne, bas zbog manuelnog preslikavanja na slip. Kada se provuce, zove se banka, kako bi odobrila transakciju. Ima ih jos u upotrebi u Srbiji, uglavnom za Diners (slabije su zastupljeni terminali). Snork je u pravu za rasprostranjenost, jer su sada u upotrebi POS terminali sa GSM karticom, tako da se mogu setati/ voziti...
Sto se odnosa debitne i kreditne tice, ne primaju svi debitne online, mada je i to sve manje izrazeno.
TT

"Ispupcene" kartice su uglavnom kreditne, bas zbog manuelnog preslikavanja na slip. Kada se provuce, zove se banka, kako bi odobrila transakciju. Ima ih jos u upotrebi u Srbiji, uglavnom za Diners (slabije su zastupljeni terminali). Snork je u pravu za rasprostranjenost, jer su sada u upotrebi POS terminali sa GSM karticom, tako da se mogu setati/ voziti...
Sto se odnosa debitne i kreditne tice, ne primaju svi debitne online, mada je i to sve manje izrazeno.
TT
U pravu si - "ispupčene" su uglavnom kreditne, ali ima izuzetaka - imao sam Visu Classic kod Komercijalne banke, bila je "ispupčena", a debitna. Teoretski sam mogao kod nekoga ko ima taj starinski terminal da potrošim novac koji nisam imao pravo da trošim. Ali osećam da bi mi posle banka lepo naplatila kamatu za nedozvoljeni minus. 
EDIT: naravno ako ne zovu banku odmah da proveravaju, već odmah daju robu, a provere rade "asinhrono", npr. na kraju dana.

EDIT: naravno ako ne zovu banku odmah da proveravaju, već odmah daju robu, a provere rade "asinhrono", npr. na kraju dana.
Ђенерал Јанковић
- pedja
- član 001
Ja nisam smeo da provucem bez broja autorizacije, koji sam dobijao od call centra. To je onaj broj koji postoji na redovnom slipu na aparatu. Ovde se to upisivalo rucno... bese nekada, a ponegde i sada 
Kako god da okrenes, ne volim da ostavljam kreditnu po netu. Sreca je pa Paypal prihvata ovu internet. Sa njom sam imao problem kada su promenili bankarsku oznaku (scg -> rs), dok nisam uzeo novu.
TT

Kako god da okrenes, ne volim da ostavljam kreditnu po netu. Sreca je pa Paypal prihvata ovu internet. Sa njom sam imao problem kada su promenili bankarsku oznaku (scg -> rs), dok nisam uzeo novu.
TT
- half man
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
- Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S
Porucio preko DLX neku sitnicu,17 dana proslo ,jos nije stiglo .. 

- half man
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
- Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S
Ljudi jel moze neko da mi kaze koliko se ceka isporuka od DX -a ? 10.juna je krenula posiljka,ali jos nisam dobio .. 

Oko mesec dana.
Stigla kartica
Visa Electron (stigla jos prosli petak ali nisam imao vremena tek sam u sredu uzeo). Sad prvo da napravim acc na paypal pa onda na ebay ?
I onda sopingovanje

I onda sopingovanje

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I ja imam neki debeo zastoj sa DX-om, mada mi se nešto čini da nije do njih. Full shipment je bio 24.05. i ništa ne stiže. Nikada nije trajalo ovako dugo, ni blizu.half man napisao:Ljudi jel moze neko da mi kaze koliko se ceka isporuka od DX -a ? 10.juna je krenula posiljka,ali jos nisam dobio ..
- pedja
- član 001
Na DXu, browser (Opera) mi prijavljuje insecure connection, na svakoj od https stranica. Opominje me da nije preporucljivo deliti bilo kakve bitne podatke. Na drugim sajtovima to obicno nije problem, sve je zeleno, bezbedno i divno 

A šta kaže kad klikneš za detalje, koji je razlog? Istekao sertifikat, self-signed sertifikat ili vezan za jedan domen, a koristi se na drugom? Ja bih to sve ignorisao, jedino je problem kada jednom zapamtiš digitalni sertifikat, sajt radi neko vreme, a onda se iznenada promeni i ponovo ti postavi pitanje. Tada može da se posumnja da je ta sesija "oteta", tj. da se neko ubacio između. 

Ђенерал Јанковић
Opera je sad izbacila poslednji update za verziju baziranu na Prestu - 12.16. Problem sa sertifikatima je kao rešen.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...