Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Dobro veče

Post od pedja »

Rodjendan? :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Aj rekni možda i uzmem personalizovanu. :kezo:

Kad je reč o četvorocifrenim jedno vreme sam vozio BG 85-00. To je bio urnebes. Čak mi je i interventna persirala. Mahali mi da stanem iz daljine, pa kad su videli tablicu nisu znali šta da rade. :kezo: Te tablice mi je baš žao. Nju bi vozio i dan danas.
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

313

Imali smo i mi belu 156 sa tablicama 62-26. Ćale se tripovao da ga panduri pozdravljaju kad prođe.

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Da su pozdravljali nisu, više su okretali glavu da ne vide šta se radi.
Kako su mi objašnjavali nekada se znala sistematizacija tih tablica i po strukuri broja se moglo dosta pouzdano znati kojoj službi auto pripada ili bar koliko je jaka veza koja ih je dala fizičkom licu. Kasnije je država prešla na mnogo neupadljivije šestocifrene tablica, a četvorocifrene su ostale dominantno za privatna vozila, ali je ostala zakonitost kakav broj takva veza ili lični status u sistemu.
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Pošto je prethodni vlasnik emigrirao uz auto smo dobili i tablicu.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

paja napisao:Srbija je i dalje republika tako da je dotični samo građanin zemlje čiji jezik ne zna i ne želi da nauči i za mene je ta tablica kićenje tuđim perijem.
Eh, Pajo, složili smo se da su te tablice kič, čemu sada još i iskazivanje mržnje prema pomenutoj osobi? :)

Što se naslednih titula tiče, one nemaju nikakve veze sa trenutnim državnim uređenjem, pa čak ni sa postojanjem konkretne zemlje.

Da si ti rođen u inostranstvu, da su tvom ocu komunističke vlasti zabranile povratak u zemlju, da ti je otac umro dok si bio relativno mlad, da ti je majka strankinja, da si mladost proveo po stranim internatima i da si se doselio u Srbiju i dobio njeno državljanstvo negde oko svoje 60-te godine - da li bi i kako znao srpski jezik?

Da li je za potencijalnog kralja bitno znanje jezika, ili je bitno ko su mu preci, šta misli o Srbiji, šta želi da uradi za Srbiju i kakve mogućnosti ima da to i ostvari? Npr. Džordž I, osnivač tekuće britanske dinastije je bio Nemac Georg, knez od Hanovera. On nikada nije naučio engleski jezik, nije imao bilo šta od drugih navedenih osobina, mrzeo je Engleze, tvrdio je da London smrdi i veći deo godine je provodio u Hanoveru. Na položaj kralja Engleske ga je doveo parlament početkom XVIII veka, posle građanskih ratova između katolika i protestanata, kao jedinog protestanta među stotinak ostalih kandidata koji su bili katolici. Pa ipak, Džordž I je Kraljevinu Englesku ujedinio sa Škotskom i Irskom u Veliku Britaniju i započeo kolonijalna osvajanja koja će u narednih 150 godina obuhvatiti više od pola sveta.

Itd, itd, može se o tome pisati do sutra... Za princa Aleksandra II Karađorđevića od Srbije i Jugoslavije ću samo reći da ni meni nije osobito simpatičan, mislim da je suviše "narodski" orijentisan (dovodi svakakve folk pevače da gostuju na Dvoru i slično) i da bi trebalo malo više da "drži distancu". Pa ipak, koristiću Mr.Big-ovu terminologiju iz poruke o Đokoviću i Mareju - on jeste "u ekipi". To je nešto o čemu bivši i sadašnji predsednici i premijeri Srbije, kojima se iza leđa smeju i u međunarodnim odnosima ih tretiraju na najniži mogući način, mogu samo da sanjaju.
Ђенерал Јанковић
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

U vezi sa znanjem jezika: nemojmo da se lazemo, KINEZI pricaju PERFEKTAN SRPSKI JEZIK u poredjenju sa onim debilom. Neki od njih sto imaju radnje u kraju su tu tek koju godinu govore, parlaju skoro kao maternji sa sve pravilnom upotrebom padeza, predloga, zamenica, slova ć, š, ž, č, đ i tako dalje. Prema tome nemojmo o tome kako on nije mogao bla bla... samo je lenguza.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Sa tim moram da se ne složim, postoje ljudi koji su jednostavno šuplji za jezike, ne ide pa ne ide :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Posebno oni kojima je engleski maternji...
Nevidjeni antitalenti za jezike ali ima i toga da su ubedjeni da im je usrani engleski dovoljan u celom svetu.
Kenja mi se kad ih cujem ovde kad pitaju "do you speak english" a neki i jako dugo zive tu i ne znaju 3 reci nemackog...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

snork napisao:
paja napisao:Srbija je i dalje republika tako da je dotični samo građanin zemlje čiji jezik ne zna i ne želi da nauči i za mene je ta tablica kićenje tuđim perijem.
Eh, Pajo, složili smo se da su te tablice kič, čemu sada još i iskazivanje mržnje prema pomenutoj osobi? :)
Apsolutno ga ne mrzim, al ni najmanje, al mislim da vređa sve nas natucanjem jezika i posle skoro 15 godina života u Srbiji.

Ulaziti u priču monarhija vs republika mislim da je izlišno. Monarhiju je pregazilo vreme i drži se u još jako malom broju zemalja, u mnogima više ceremonijalno nego suštinski.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

paja napisao: al mislim da vređa sve nas natucanjem jezika i posle skoro 15 godina života u Srbiji.
:plusone:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ja ne poznajem nijednog Madjara, Slovaka, Rumuna (a zivim u Vojvodini gde ima sarolikog stanovnistva) da ne znaju maternji jezik. Svi oni zive u zemlji koja nije ni Madjarska, ni Rumunija, ni Slovacka, niti je neki od tih jezika sluzbeni, pa opet znaju maternji jezik. Cista je sramota ne znati maternji jezik, nebitno bio prestolonaslednik ili nk radnik.

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

paja napisao: Ulaziti u priču monarhija vs republika mislim da je izlišno. Monarhiju je pregazilo vreme i drži se u još jako malom broju zemalja, u mnogima više ceremonijalno nego suštinski.
Naravno da ju je pregazilo vreme, to je inherentno primitivan i nepravedan način vladavine. Ali ovde nije o tome reč, već o tome kako da ovu bedu od zemlje iščupamo iz situacije u kojoj se nalazi. Nažalost trenutno nema drugog Srbina koji ima takvu mrežu međunarodnih kontakata... Ne znam da li bi neko drugi mogao da bude pozvan na kraljevsko venčanje u Vestminsterskoj opatiji i da pri tome sedi u prvom redu (+ da je i sam svojevremeno kršten u toj katedrali, od strane srpskog patrijarha). Ili da u Americi ruča sa Henrijem Kisindžerom i Zbignjevom Bžežinskim (bilo pre oko godinu dana)...

Što se Srba tiče, pošto jako vole da se vezuju za ličnosti, bolje da to bude naslednik Karađorđa, nego neki stranački vođa. :durise:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Lako mu je da priča sa Kisindžerom i Bžežinjskim kad znaju engleski. Video bi ga da je morao da priča sa Milojkom i Stamenom iz Donje Prćilovice. :kezo:

Kontakte mu niko ne brani da stavi u službu narodu i bez krune. Nek pokaže da mu je stalo do naroda, a ne do vlasti. Ja to za sve ove godine nisam ni jednom video. Al zato znam da živi o trošku svih nas u dvoru koji mu nije vraćen, koji država finansira i pri tom se grebu gde stignu i koliko stignu. Tu i tamo daju neku humanitarnu pomoć koju je neko drugi dao...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

E jbg...greskom obrisah jedan post :)
Odgovori