Felne - kupovina i razne informacije
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Felne - kupovina i razne informacije
Boja je neka perla siva, na suncu se mnogo bolje vidi kako izgledaju, ovde su nekako šućmuraste 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Pa da, na slici deluju nekako krem-belo.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Jel su ovo OPC felne? 
EDIT: Sad sam video da su 16ice
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk

EDIT: Sad sam video da su 16ice

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Nemoj frikombinovati.
Prodaj to lepo i trazi felne za Forda. Ili skini Rakhilu 16ice kad ga budes sreo, kad vec Dragan nije
Prodaj to lepo i trazi felne za Forda. Ili skini Rakhilu 16ice kad ga budes sreo, kad vec Dragan nije

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Koja je razlika u rasponu šrafova?
108 vs 110 valjda, i centralna rupa teško da je ista. U principu može. Kod mene na Stilu su već 6 godina na letnjem setu hondine felne 4x100. Razbušili smo na strugu centralnu rupu i to tako stoji "privremeno" dok ne kupim plivajuće šrafove na običnim, malo dužim šrafovima. Ko ne zna, ne bi ni provalio da nije Fiatova felna (4x98).
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- Vladapetr
Jbg, taknuto-maknuto
Nisam izdržao, morao sam da odem da probam kako bi izgledalo.
Konsultovao sam se sa 3-4 vulkanizera, na kraju sam u Bulevaru odradio postavljanje ovih felni.
Na Fordu su rupe 5x108, na felni su 5x110. Ovo su ispeglali plivajući šrafovi(koje sam već imao na točkovima).
Zbog razlike u ofsetu lice felne je neka 2cm otišlo ka spolja(u odnosu na staru). Ali nigde ne kači.
Pošto je Opelova centralna rupa malo veća nego Fordova, uradili su mi metalne distancere.
Namontirao sam gume na ove felne, naduvao ih azotom i nabacio na Maksu. To sada izgleda ovako:

Izvezao sam ga na auto-put i nisam zadovoljan: na 120km/h osećam vibracije, ne pojavljuju se uvek i najčešće nestanu kad ubrzam ili usporim, ali bih rado živeo bez njih.
Takođe će mi biti problem da nađem čep, jer sa ovom dimenzijom centralne rupe mogu kupiti samo sa Opelovim logom.
A kad pomislim da sam celu ovu akciju pokrenuo da se ne bih morao na zimu cimati oko guma, nego da sada odradim natenane

Nisam izdržao, morao sam da odem da probam kako bi izgledalo.
Konsultovao sam se sa 3-4 vulkanizera, na kraju sam u Bulevaru odradio postavljanje ovih felni.
Na Fordu su rupe 5x108, na felni su 5x110. Ovo su ispeglali plivajući šrafovi(koje sam već imao na točkovima).
Zbog razlike u ofsetu lice felne je neka 2cm otišlo ka spolja(u odnosu na staru). Ali nigde ne kači.
Pošto je Opelova centralna rupa malo veća nego Fordova, uradili su mi metalne distancere.
Namontirao sam gume na ove felne, naduvao ih azotom i nabacio na Maksu. To sada izgleda ovako:

Izvezao sam ga na auto-put i nisam zadovoljan: na 120km/h osećam vibracije, ne pojavljuju se uvek i najčešće nestanu kad ubrzam ili usporim, ali bih rado živeo bez njih.
Takođe će mi biti problem da nađem čep, jer sa ovom dimenzijom centralne rupe mogu kupiti samo sa Opelovim logom.
A kad pomislim da sam celu ovu akciju pokrenuo da se ne bih morao na zimu cimati oko guma, nego da sada odradim natenane

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Razlog tresenja moze biti upravo ti prstenovi(sto ti kazes distanceri) oni bas moraju da su u mm jer u ovom slucaju srafovi napregnu felnu.
Treba proveriti prstenove, da li su napravljeni po tacnoj meri felna-glavcina.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ma ne zezaj se sa time - Opelasi ce jedva docekati da pazare te felne 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Vladapetr
Osim do tih prstena, ne može ništa drugo biti uzrok trešenja?dag81 napisao:Razlog tresenja moze biti upravo ti prstenovi(sto ti kazes distanceri) oni bas moraju da su u mm jer u ovom slucaju srafovi napregnu felnu.
Gume su sigurno dobre, em su skoro nove em sam ih vozio do jutros.
Felne bi trebalo da su prave, ovo je već 3. majstor koji ih proverava u ovih par dana.
Gledao sam kako nabija prstene na glavčine, nalegli su bukvalno u dlaku - svaki je morao da kucka da bi se nategao do kraja. Nisam video kako leže u odnosu na felnu, ali po felni ih je majstor pravio(jednu felnu je vulkanizer nosio da ovaj uzme meru).
Iz tvojih usta u Božije ušiDelija napisao:Ma ne zezaj se sa time - Opelasi ce jedva docekati da pazare te felne

Ako ovde ima nekog iz Opel kluba mogao bi da mi tamo prosledi oglas, novajlijama ne dozvoljavaju

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Znam ja jednog Opela koji plače za 16'' felnama...
Taj Opel je šatro opel. Glavčine su mu sa grande punta pa je raspon 4x100.