NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju

Post od samo polako »

Još sam pod utiskom jednog događaja od juče.

Uredno stojim na semaforu čekam zeleno i da skrenem u desno kada pored mene/nas preko pune linije i kroz crveno obiđe nas jedna plavuša sa mercom slončetom.
Sustignemo je na sledećm i prestignemo jer su dve trake, ona ponovi istu stvar, dakle obe trake su pune i čekaju na semafor, prelazi levo preko pune, i prolazi kroz crveno obilaz nas sve i polako se udaljava.

I to sasvim polako negde oko 30km/h gotovo ko da je skrivena kamera.

I na trećem semaforu sam je sutigao i baš pogledao o čemu se radi, ženska vozi bez imalo emocija a izgleda i svesti šta radi.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

E za tako nesto ja bi oduzimao trajno dozvolu i slao u zatvor, ili bolje u ludnicu, jer normalan covek to da uradi ne moze. :glavomuzid:
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Mene prekrsaj koji dovodi do ludila je: Kada na Autokomandi, recimo idete od pravca banjice i hocete da skrenete desno ka Juznom bulevaru ili Ustanickoj tj autoputu. Postoje dve trake, desna je sa uslovnom strelicom za auto put i ustanicku, dok je leva za pravo ka juznom bulevaru. Svi se prave pametni i idu tom desnom trakom sa uslovnom i nastave prave do semafora za juzni bulevar. Sto je jednako prolasku na crveno.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ima i varijanta da likovi stanu na uslovno zeleno i zakrče ionako već opterećen pravac da bi produžili pravo...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kako je meni glupo kada slucajno zabodem u tu traku za uslovno. Gde znam, stojim u traci za pravo, koliko god red bio. Ipak, gde se prvi put nadjem ili se zaboravim...

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Koliko sam video ima znak za raspored traka, ne znam da li je bio i pre, a jeste problem pogotovo kada je gužva, ne možeš uvek lako da uđeš u pravu traku
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

fq400 napisao:Ima i varijanta da likovi stanu na uslovno zeleno i zakrče ionako već opterećen pravac da bi produžili pravo...
ja bi voleo da mi objasnis sta je tu NEpostovanje propisa ako je traka za desno I pravo?
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Ne sporim ja nikome ko stane tu. Zato se i zove uslovna strelica, ako ima uslova proci ces. Jbg ne voze svi non stop i ne znaju gde ima uslovna strelica na kom semaforu. Ali ne mozes proci kroz tu uslovnu strelicu za desno i nastaviti pravo, napraviti se mangup i proci kroz cisto crveno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Nije traka za desno i pravo nego su samo za desno i samo za pravo
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

naravno da ne mozes ;) ali ja sam shvatio da njemu smetaju oni koji cekaju zeleno da nastave pravo...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

To i meni smeta. Sto ti kazes, nema tu prekrsaja, ali zasto blokirati nekoga ko ide desno zbog "pol pozicije" na semaforu?

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

To meni ne da smeta nego bi takve debile zapalio :palica: uh sto mrzim to. :besan:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

I mene nervira ali ne krivim, ne mogu svi znati, a i često mi se ljudi sklone kad vide migavac
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja se nikom ne sklanjam. Kad znam gde ima takvo skretanje, na vreme se prestrojim levo. Ali ako ostanem u desnoj traci i pored mene levo je automobil, pa neću proći na crveno i stati na pešački da bi neko iza mene prošao jer se njemu eto žuri. Meni se isto namesti 100 puta da bi mogao da skrenem desno, imam uslov, ali ispred mene čovek ide pravo i nikad ne pravim problem. Dok su mene par puta tako hteli da biju jer neću da mu se sklonim. Da je traka samo za desno, ja bi skrenuo desno ili se pomerio, ali ako je i za pravo, onda nema niko prava da se ljuti. Ranije, dok nisu bile ovako rigorozne kazne znao sam da se sklonim, nevoljno, ali sam to ipak radio. Šta sad, da rizikujem da mi pandur piše prolazak kroz crveno i parkiranje na pešačkom, da bi onaj iza mene prošao pola minuta ranije? Neće moći.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ima prekrsaja ta traka je samo za desno, a druga traka je za Juzni bulevar... I stoji znak....
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori